Sorry, this page isn't available for your location.

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

Sorry, this page isn't available for your location.

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Esnek Yapılar: Büyüyen Veri Merkezi Sektörü Neden Prefabrik Modüllere İhtiyaç Duyar

Kresimir Krpan •

Büyük bir görevi daha küçük parçalara ayırmanın hızlı ve başarılı bir şekilde bitirmenin en iyi yolu olduğuna dair eski tavsiyeleri muhtemelen hepimiz duymuşuzdur.

Aynı ilkenin veri merkezlerinin inşası için aynı faydaları yaratabileceğine dair artan kanıtlar vardır.

Daha büyük veri merkezleri inşa etme ve yeni kapasiteyi daha hızlı hazırlama ihtiyacı nedeniyle, veri merkezleri inşa etmeye yönelik geleneksel tuğla ve harç yaklaşımına kıyasla pazara sunma süresini azaltmak için prefabrikasyonun düşünülmesi doğaldır.

Güç odaları gibi prefabrike bina modülleri, veri merkezinin geleneksel olarak inşa edilen bina dış cephesi ile tesise entegre edilebilir. Prefabrik Modüler (PFM) yapı, veri merkezi sahiplerinin yeni veri merkezlerini daha hızlı, daha ucuz ve daha güvenli bir şekilde oluşturmasına yardımcı olabilir.

Ayrıca, veri merkezi sektörünün dijital platformlarda ve verilerde bir artış için dijital altyapıyı sağlamasına da yardımcı olabilir. Bu eğilim, pandemi sırasında, karantinaların ve evden çalışma siparişlerinin tüketiciler ve işletmeler arasında veri talebinde katlanarak bir artış yarattığı dönemde hızlandı.

Uzmanlar, dünya genelinde beşinci nesil mobil ağların, yapay zekanın (AI) ve heyecan verici ancak yeni ortaya çıkan metaverse’ün kullanıma sunulmasını desteklemeye yardımcı olarak veri merkezlerine artan talebin devam edeceğini tahmin ediyor.

Ayrıca veri merkezlerinin enerji ve su tüketimleri hakkındaki endişeler nedeniyle artan devlet düzenlemeleriyle karşı karşıya kaldığı bir zamanda, müşterilerin ihtiyaçlarına daha uygun hale getirilmiş tipik olarak daha küçük veri merkezleri inşa etmek ve üretim ve nakliyede atık ve karbon emisyonlarını azaltmak için PFM’yi kullanmak, hem çevresel hem de ticari açıdan mantıklıdır.

Esnek Yapı

PFM’lerin artık veri merkezi sektöründe standart bir yapı tekniği olması şaşırtıcı olmamalıdır.

Bir araştırma ve danışmanlık şirketi olan Omdia ve Vertiv tarafından bu yılın başlarında yayımlanan araştırmaya göre, prefabrik modüler veri merkezlerinin kullanımı yaygındır.

Katılımcıların yarısından fazlası (%52) halihazırda PFM kullanmıştır. Araştırma ayrıca bu büyümenin hızlanma ihtimalinin yüksek olduğunu göstermiştir.

Katılımcıların onda dokuzu (%93), varsayılan yapı yöntemi olarak PFM’leri kullanacaklarını söyledi.

Yakın zamanda katıldığım bir panel görüşmesinde PFM veri merkezleri ana konu olarak ele alındı.

Web semineri – “Fireside chat: Prefabrikasyonun tedarik zinciri, maliyetler ve kalite ile ilgili zorlukları nasıl hafifletebileceği” – veri merkezi sektörü hakkında haber, araştırma ve etkinlik yayıncısı DatacenterDynamics tarafından barındırılmıştır.

Diğer panelistlerim, veri merkezlerinde uzmanlaşmış bir proje yönetimi ve inşaat teslimat şirketi olan MiCiM’de mühendislik Direktörü Jeff Hunter ve DatacenterDynamics’te kanal yöneticisi olan tartışmanın moderatörü Alex Dickins idi.

Web seminerimiz, tedarik zincirindeki gecikmeleri nasıl azaltabilecekleri, veri merkezi tasarımlarını standartlaştırmak için müşteriler arasında bir eğilim ve PFM’lerin sürdürülebilirliği dahil olmak üzere PFM veri merkezlerinin faydalarını içeriyordu.

Son birkaç yılda, PFM veri merkezleri Alex’in dediği gibi “nişten ana akıma” geçti.

Panel tartışmasında konuyu bahsettiğim gibi, PFM proje risklerini azaltabilir, inşaat maliyetlerini azaltabilir ve pazara ulaşma hızını artırabilir. Son üç yıldaki küresel tedarik zincirlerindeki gecikmeler göz önüne alındığında, tedarikin öngörülebilirliğini sağlamak rekabet avantajı haline gelmiştir.

Tedarik Zinciri Zorlukları (ve Fırsatlar)

Tedarik zinciri zorlukları, Ukrayna savaşı nedeniyle bu yılın başlarında daha belirgin hale geldi. Hala kapasite için artan taleple karşı karşıya olan pazar, tedarik zinciri zorluklarıyla karşı karşıya kaldı.

Tahminlerin yanı sıra piyasadaki veri şirketleri ve üreticiler arasında standardizasyonda (standart tasarımlar / yapı taşları tanımlama) bir artışa tanık olduk.

Vertiv, bizim açımızdan ürünleri son kullanma tarihine kadar saklamaktadır. Bu, Vertiv’in müşterilerden gelen yüksek ürün taleplerini zamanında karşıladığından emin olmak için yapılır.

Bu arada, veri merkezleri büyüyor ve dolayısıyla daha karmaşık hale geliyor. PFM kaliteyi ve miktarı koruyabilir mi?

Spoiler uyarısı: Evet, koruyabilir. Jeff’e göre, başarının anahtarı, tedarikçilerinizin kapsamlı bir şekilde incelenmesi ve inşaatın “karmaşıklığını” ortadan kaldırmaktır.

Tedarikçilerinizin tedarikçilerini düşünün. Sonuçta, tedarikçilerin yönetecekleri kendi tedarik zincirleri vardır. Bunların hepsi projeniz için yeterli sayıda güç jeneratörü üretebilir mi?

Bir veri merkezi yapısındaki donanım ve bileşen miktarını en aza indirmek de maliyetleri kontrol etmenize ve projenizin zamanında çalışmasına yardımcı olabilir.

Örnek olarak, Jeff şirketinin, bir müşterinin veri merkezi tasarımını yaklaşık sekiz yüz elektrikli “şalt cihazı”ndan 180 parçaya geri döndürmesine yardımcı olduğunu ve müşterinin on milyonlarca Euro tasarruf etmesini sağladığını söyledi.

Standardizasyon Vakası

Veri merkezi tasarımlarının ve ekipmanlarının standartlaştırılması, veri merkezi üreticilerinin küresel tedarik zincirlerindeki tümsekleri düzeltmelerinin başka bir yoludur.

Müşterilerimizin daha fazlası PFM veri merkezi tasarımlarını standart hale getiriyor. Ayrıca, tedarikçilerinin proje teslim sürelerini garanti etmesini ve azaltmasını ve proje risklerini en aza indirmesini istiyorlar.

Bazı durumlarda, büyük ve karmaşık bir veri merkezi projesinin oluşturulmasında yer alan birçok tedarikçiyi yönetmek için Vertiv’i kullanacaklardır.

Bu, yakın zamanda Katar Vakfı ile özel bir ortak girişim olan MEEZA −için yaptığımız bir şey. Pandemi sırasında sadece 14 ayda beş megavatlık bir prefabrik veri merkezi inşa etmesine yardımcı olduk.

PFM’nin ek faydaları vardır. Fabrika tabanlı projeler çok daha az emek yoğun olabilir ve büyük, yerinde veri merkezi inşası için yüz personele kıyasla yarım düzine personel gerektirebilir.

Tabii ki, tasarımları ve bileşenleri ne kadar standartlaştırırsanız standartlaştırın, her bir veri merkezi farklıdır. Bununla birlikte, deneyimlerime göre, PFM veri merkezleri tipik olarak tesiste oluşturulanlardan çok daha hızlı inşa ediliyor.

Buna “beyaz alan” boşlukları da dahildir.

Gelişmiş ve Gelişen Pazarlar

Veri merkezi pazarlarının geliştirilmesinde, PFM genellikle ideal bir seçenektir çünkü tipik olarak tesis içi inşaata kıyasla önemli ölçüde daha hızlı ve daha yüksek kalitededir.

Daha olgun pazarlarda, PFM’ler hala bu faydalara sahiptir ancak daha gelişmiş inşaat sektörü düşünüldüğünde kalite faydaları genellikle daha küçüktür.

Bu pazarlarda, bir fabrikada bazı inşaatlar ve bazı sahalarda yapılan hibrit bir iletim modeli daha mantıklıdır. Bu senaryoda, modüler yapı taşları müşterilerin projeyi yürütürken karmaşıklığı ve riskleri büyük ölçüde azaltmalarına yardımcı olur.

Sürdürülebilirlik

PFM, geleneksel veri merkezi yapısına kıyasla karbon emisyonlarını ne kadar azaltıyor?

Sektörel araştırmalar prefabrik yapının, geleneksel veri merkezleri yapılarına kıyasla daha az taban alanı sahip olduğunu göstermiştir. Bu karbon tasarrufunun bir kısmı işçi taşımacılığından kaynaklanmaktadır. Tesis içi yapıya kıyasla bir fabrikada veri merkezi inşa etmek için daha az işçiye ihtiyaç vardır.

Bu konuda daha fazla bilgiyi prefabrik modüler veri merkezleri hakkındaki detaylı raporumuzda bulabilirsiniz. Prefabrik modüler veri merkezleri ilgi çekmeye devam ederken, veri merkezi üreticilerinin tedarik zincirindeki aksaklığı, artan enflasyon, işçi kıtlığı ve olası durgunluğu en aza indirmek için yeni yollar bulmaları gerekiyor.

PFM, veri merkezi üreticilerinin tüm bu zorlukların üstesinden gelmesine yardımcı olabilir.

Tabii ki mükemmel değildir. Jeff’in panel tartışmamızda belirttiği gibi, sektör “tüm noktaları bir araya getirmeyi” başaramadı. Daha fazla standardizasyon ve basitleştirme yapılmalıdır. Yine de, PFM pazarının parlak bir geleceği olduğu konusunda anlaştık.

Bu nedenle Vertiv, Vertiv’in SmartMod ve Vertiv’in SmartRow platformlarımızda çalışan Turuncu, kompakt, tam kapsamlı uç nokta veri merkezleri ve yüksek yoğunluklu güç modülleri için geliştirilen bu laboratuvar gibi büyük prefabrik modüler veri merkezleri dahil olmak üzere prefabrik ürünlerini ve hizmetlerini genişletiyor.

Şimdi DCD oturumunun tamamını talep üzerine izleyin.

İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon