Sorry, this page isn't available for your location.

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

Sorry, this page isn't available for your location.

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Tam Hız Önde: Büyüyen Edge, Bulut ve Dijital Altyapı Pazarları Kanal için Ne Anlama Geliyor

Rani Matharu •

Vertiv Başkanı ve Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Global Kanal Lideri Giordano Albertazzi, Yıllık Kanal Zirvesi ve Ödülleri 2021’de başarılı bir not aldı ve şirketin kanal iş ortaklarına olan bağlılığının altını çizdi.

Hayat; bir hız koşusu değil, maratondur derler.

Bu söz, özellikle son 18 aydaki çalkantılı dönemden sonra yerinde görünüyor. Covid-19 pandemisi; sağlık hizmeti sistemlerimiz, ekonomilerimiz ve toplumlarımızda büyük bir değişime neden olmuştur. Bununla birlikte, ekonomiler yavaş yavaş eski haline geldiğinden ve hayat yavaş yavaş normale döndüğünden, özellikle BT kritik altyapı sektöründe çalışanlar için dikkatli bir şekilde iyimser olmamızın nedenleri vardır.

Edge bilişim için gelişen pazar kısa ila orta vadede nasıl büyüyecek? BT altyapısı için kanal pazarının geleceği nedir? BT altyapı sektörü ve kanal iş ortakları, enerji verimli teknolojiye yönelik artan talebi nasıl karşılayacak ve BT becerileri eksikliğini nasıl giderecek?

Bunlar, 17 Kasım’da düzenlenen ve aynı zamanda EMEA genelinde BT kanal sektöründe en iyi performans gösteren iş ortakları için ödüllerin yanı sıra, Vertiv’in en son teknolojilerini ve kanal iş ortakları için kaynaklarını ve desteğini de içeren, yakın zamanda düzenlenen dijital bir etkinlik olan Vertiv Yıllık Kanal Zirvesi ve Ödülleri’nde (“BT’ye Güç Verme”) ele alınan konulardan bazılarıydı.

Etkinliğin açılış konuşmasında (“2022 ve Ötesinde Tam Hız Önde”) Vertiv Başkanı ve Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Global Kanal Lideri Giordano Albertazzi Edge bilişime (bir ağın Edge’inde, küçük, prefabrik veri merkezleri dahil yerlerde veya ağ geçidi düğümleri gibi donanımlar aracılığıyla kullanıcıya yakın olan bilişim) olan talebin hızla arttığını söyledi.

 

Edge Bilişim Patlaması

Bir araştırma şirketi olan IDC’nin tahminine göre, 2019 ile 2025 yılları arasında Edge altyapısına yapılan global harcamalar ortalama %18,5 oranında artacak ve pazar 2025’te 41,7 milyar dolar değerinde olacak.

Giordano, “Tüm dijital altyapı pazarının büyümeye devam ettiğini görüyoruz, ancak en hızlı büyüme Edge’de” dedi ve şunları ekledi: “Edge geniş ve çok yönlüdür ve kanal ile ortaklığımız Vertiv’in Edge pazarındaki tüm kullanım durumlarını ve altyapıyı ele almasını sağlamak için önemlidir.

Edge’in büyüklüğü ve karmaşıklığı, hiçbir şirketin tek başına Edge’i sunmada başarılı olamayacağı anlamına geliyor.”

Edge teknolojisi, hızlı büyüyen bir başka BT pazarı olan bulut bilişimin “diğer tarafı”ydı. “[Bulut ve Edge] birlikte çalışmaya başlayacak ve büyük bir dijital altyapı oluşturacak.”

Edge, sayısız tanımı olan yeni bir teknolojidir. Bu, BT altyapısında en iyi nasıl kullanıldığını ve müşterilerin Edge’den ne istediğini anlamayı zorlaştırabilir.

 

BT Altyapısı ve Edge

Ekim ayında Vertiv, teknolojinin BT altyapısında nasıl kullanıldığına ilişkin dört Edge “kullanım tipini” özetleyen bir rapor yayımladı.

Bu kullanımlar küçükten (birkaç sunuculu sağlamlaştırılmış cihazlar veya IT odaları) büyüğe (20 kabinden fazla bölgesel veri merkezi veya colocation tesisi ve dört megawatt’a kadar güç kapasitesi) kadar uzanır.

Giordano, müşterilerin, Edge bilişimi oluşturmak için gereken tüm teknolojileri, yetkinlikleri ve bilgiyi bir araya getirmek için tek bir tedarikçiye sahip olmayı tercih ettiğini söylüyor.

Edge bilişimin aynı zamanda şirketlerin eski BT altyapısının enerji verimliliğini artırmalarına ve karbon emisyonlarını azaltmalarına yardımcı olabileceğini söylüyor.

Aynı etkinlikte, bir teknoloji ve araştırma şirketi olan Canalys’in başkanı ve İcra Kurulu Başkanı (CEO) Steve Brazier, teknolojinin geçen yılki hızlı büyümesini ve kanal iş ortakları için zorlukları ve fırsatları ele aldı.

Teknoloji sektörünün, tüm ekonominin en hızlı büyüyen sektörü olduğunu söyledi.

“Artık teknoloji sektörünün büyümesinin GSYİH [Gayri Safi Yurt İçi Hasıla] büyümesinden [ülkelerdeki] ayrı olduğunu düşünüyoruz... Artık GSYİH düşerken, teknoloji sektörü yükselmesini sürdürebilir. Bunun nedeni, dijital dönüşümün taksi sektöründen, gıda teslimatı sektörüne, sağlık sektörüne ve eğitim sektörüne kadar her yerde gerçekleşmesidir.”

 

Teknoloji Sektörü Zorlukları

Bu olumsuzlukların yanı sıra, BT sektörü, bazı BT ürünlerinde gecikmelere neden olan yarı iletken eksikliği de dahil olmak üzere zorluklarla hala karşı karşıyadır. Bir diğer zorluk da ücret artışlarına ve şirketlerin fiyatlarını yükseltmesine yol açabilecek enflasyonun artmasıdır. Merkez bankaları da faiz oranlarını artırabilir ve ekonomik faaliyetler düşebilir.

Ancak ekonomik bir düşüş olsa bile, Brazier teknoloji sektörünün durgunluğa gireceğini düşünmediğini söyledi.

BT altyapı sağlayıcıları ve kanal iş ortakları için, gelecek yıl en hızlı büyüyen teknoloji pazarı wi-fi ve (kampüs) ağı olacak dedi.

“İnsanlar [ofise geri döndüklerinde] ofiste evlerinden daha az bant genişliğine sahip olduklarını görürler. Ofiste video görüşmesi yapmak evdekinden daha zordur.

İnsanlara masalarından çalışmak için ihtiyaç duydukları bant genişliğini sağlamak için ağların içinde (ofislerde, üniversite kampüslerinde ve hastanelerde vb.) bir harcama yoğunluğu olacak. Ayrıca, iş birliği araçları ve yazılımlarında da büyüme olacak” dedi.

 

Veri Merkezi Büyümesi

Veri merkezi pazarının, büyüyen iş ve tüketici talebi nedeniyle güçlü büyümesini sürdürmesi beklenmektedir. Veri sektörü için bir zorluk da bu talebi çevre konusunda sorumlu bir şekilde ve ulusal enerji şebekelerine gereksiz bir yük bindirmeden karşılamaktır.

Amsterdam 2019 yılında şehrin belirli bölgelerinde veri merkezlerine izin vermeyi durdurdu çünkü veri merkezleri genellikle bir noktada kümeleniyordu. Brazier, bu veri merkezleri için yeterli elektriğin sunulamayacağı endişesinin olduğunu söyledi. 2020 yılında, bu kurallar beş yıl uzatıldı.

Ancak genel olarak gelecek, BT altyapı şirketleri ve kanal iş ortakları için parlak görünüyor. Pandemi, dijital altyapıya olan güvenimizin altını çizdi ve beşinci nesil mobil ağların ve yapay zeka gibi veri yoğun teknolojilerin kullanıma sunulması pazardaki yoğunluğu daha da artıracak.

Giordano’nun söylediği gibi: “Covid, BT’nin benimsenmesini birkaç yıl önce akla hayale gelmeyecek bir şekilde hızlandırdı ve BT sektörünün dünyanın çok zor koşullarda dönmesine yardımcı olduğunu gördü.”

Açılış konuşmasınıtalep üzerine izleyin.

 

İlgili Makaleler

İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon