The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Yeni Araştırma Prefabrik Modüler Veri Merkezlerinin Avantajlarını Öne Çıkardı

Mat Weil •

OMDIA tarafından bu yılın başlarında yayımlanan pazar araştırması, veri merkezi sektöründe dikkatleri üzerine topladı. Firma, kuruluşlarının modüler prefabrik veri merkezi çözümlerini kullanması konusunda karar verme sorumluluğu olan 228 veri merkezi uzmanıyla bir anket yaptı.

Günümüzün Veri Merkezi İnşa Zorluklarını Ele Alan bu araştırma, prefabrik veri merkezi modüllerinin kullanımının sadece pek çok beklenenden daha büyük olduğunu değil, aynı zamanda katılımcıların yarısından fazlasının (%52) bu entegre çözümleri zaten kullandığını ve bu kullanımın önümüzdeki yıllarda önemli ölçüde artacağını ortaya koydu. Katılımcıların yüzde doksan dokuzu prefabrik modüler veri merkezlerinin gelecekteki stratejilerinin bir parçası olduğunu ve %93’ü prefabrik modüler veri merkezlerini varsayılan inşa süreçleri olarak kullanacaklarını söyledi.

Prefabrik Modüler Veri Merkezlerinin Avantajları

Bu sonuçlar entegre tasarım ve inşa süreçlerinin kullanımında önemli bir artışa işaret etse de prefabrik modüler veri merkezleri hakkında ne kadar çok şey öğrenirseniz, benimseme istatistikleri o kadar az şaşırtıcı hale gelir.

Prefabrik modüler çözümler, operatörlerin geleneksel yaklaşımları kullanarak tipik olarak mümkün olandan daha hızlı kapasite eklemesine olanak tanır ve yerleştirme hızı, veri merkezi kapasitesine yönelik artan talebe ayak uydurmak için kilit önem kazanmıştır. OMDIA, araştırmasında karar vericilere prefabrik modüler veri merkezlerinin ne için en uygun olduğunu düşündüklerini sordu ve en önemli yanıt veri merkezi genişlemeleri, ardından yükseltmeler/iyileştirmeler ve yeni veri merkezi yerleştirmeleri oldu.

image1.png

Kaynak: https://www.datacenterknowledge.com/industry-perspectives/new-research-prefabricated-modular-data-centers-shows-bright-future

İster mevcut bir tesisi genişletin ister yeni bir tesis oluşturun, prefabrik veri merkezi çözümleri, sahiplerin ve operatörlerin zaman çizelgelerini sıkıştırmalarına ve hedeflerine daha hızlı ulaşmalarına olanak tanır. Prefabrikasyon, uzmanlar tarafından kontrol edilen bir ortamda gerçekleştirilen kolaylaştırılmış süreçleri mümkün kılar. Yeni kapasite için bu, sistem bileşenlerinin tedarik edilmesi, teslimatın koordine edilmesi ve yerinde entegrasyon ve test gibi görevleri ortadan kaldırır. Bu faaliyetleri yönetmek için zaman ve kaynak ayırmak yerine, tam entegre ve test edilmiş bir sistem, bağlantı ve başlatma için hazır olarak tesise gelir.

Projeler daha karmaşık hale geldikçe, prefabrikasyonun sağladığı zaman tasarrufu da artmaktadır. Örneğin, geleneksel veya “tesiste inşa edilmiş” bir veri merkezi inşa sürecinde, bir proje farklı mühendislik, tesis hazırlığı, inşa, kurulum ve başlatma aşamalarından geçecek ve geliştiriciler süreç boyunca değişen bir yüklenici ve satıcı ekibiyle ilgilenecektir. Prefabrik bir veri merkezi çözümüyle, bu süreçleri tek bir iş ortağının yönetimi altında sıkıştırma yeteneği, yeni bir tesisi çevrimiçi hale getirmek için zaman çizelgesini %30’a kadar kısaltabilir.

Bu pazara sunma hızı, OMDIA araştırmasında tanımlanan prefabrik ve modüler veri merkezi çözümlerinin en büyük avantajı olan daha hızlı ölçeklenebilirliği sağlar. Modüllere kapasite eklendiği için ölçeklenmesi daha kolay ve hızlı hale gelir. Genişletme zaman çizelgesinin kısaltılması, gelecekteki talebe bağlı olarak aşırı inşa ihtiyacını da azaltarak CAPEX maliyetlerini düşürebilir.

Prefabrik modüler veri merkezi çözümlerinin bir başka avantajı da yeni teknolojileri tasarım ve üretim süreçlerine entegre etme yetenekleridir. Özellikle, araştırma prefabrik veri merkezi çözümleri ve sıvı soğutma arasında güçlü bir bağlantıyı vurgulamıştır. Katılımcıların yüzde yirmi üçü sıvı soğutmanın modüler veri merkezleri için optimum soğutma yaklaşımı olduğunu ve buna ek olarak %39’unun optimum yaklaşım olarak hibrit hava/sıvı soğutmayı seçtiğini söylemiştir.

Bunun, özellikle yüksek kapasiteli bölgesel veri merkezleri için doğru olduğu görülmektedir. Bazen yanlışlıkla konteyner veri merkezleri olarak adlandırılan bu çözümler, yeniden tasarlanan nakliye konteynerleri yerine amaca yönelik dış mekan muhafazaları kullanılarak üretildiğinde en etkilidir.

Son olarak, OMDIA araştırması prefabrik modüler veri merkezlerinin operatörlerin verimliliği artırma ve emisyonları azaltma isteğini karşılama yeteneğine işaret ediyor. Katılımcıların yüzde yirmi beşi, sürdürülebilirliğin günümüzde veri merkezi kararlarını etkileyen en önemli faktör olduğunu ve ek olarak %59’u bunun dikkate alınması gereken ilk beş husus arasında olduğunu söylemiştir. Prefabrik modüler veri merkezleri, verimlilik için tasarlayıp üreterek ve sıvı soğutma ve akıllı güç sistemleri gibi daha yeni teknolojilerin kullanılmasını sağlayarak, mevcut sektör ortalamasının çok altında PUE seviyelerine ulaşabilir ve bu da daha düşük karbon ayak izi ile sonuçlanabilir.

Prefabrik Modüler Veri Merkezi Çözümlerinin Türleri

Prefabrik modüler veri merkezi çözümleri genel olarak iki kategoriye ayrılabilir: hepsi bir arada çözümler ve sistem düzeyinde modüller.

“Hepsi bir arada” çözümler tesis yapısını, tüm altyapı ve destek sistemlerini ve BT sistemlerini içeren eksiksiz çözümleri temsil eder. Bu çözümler genellikle hem büyük bağımsız veri merkezleri hem de Edge tesisleri dahil olmak üzere yeni veri merkezi yerleştirmeleri için kullanılır. OMDIA araştırmasına göre, hepsi bir arada çözümler, diğer modüler çözüm türlerine göre katılımcı kuruluşların daha büyük bir çoğunluğu tarafından uygulanmıştır. Ancak bunlar, uygulanan toplam modül sayısının yalnızca bir kısmını oluşturur.

image2.png

Kaynak: https://www.datacenterknowledge.com/industry-perspectives/new-research-prefabricated-modular-data-centers-shows-bright-future

Sistem düzeyinde modüler çözümler, bilgi işlem kapasitesi ekleyen BT modüllerini, fiziksel alanı genişleten yardımcı modülleri ve mevcut güç ve soğutma sistemlerini yükseltmek veya genişletmek için tasarlanmış tesis mekanik modüllerini içerir.

Tesis mekanik modülleri, en yaygın olarak kullanılan sistem seviyesindeki modüllerdir ve tam entegre edilmiş, tesis dışında test edilmiş ve hızlı kurulum için hazır olan tam bir güç veya soğutma sisteminden oluşur. Güç modülleri tam bir güç odası veya açık, kızağa monte bir sistem olarak teslim edilebilir. Soğutma kızakları, mevcut bir tesise ek kapasite sağlamak veya artan kapasiteyi ve gelişmiş verimliliği desteklemek için mevcut bir sistemi yükseltmek üzere özel olarak tasarlanmıştır.

Vertiv Prefabrik Modüler Veri Merkezi Çözümleri

Vertiv, derin veri merkezi uzmanlığımızdan, tam altyapı teknolojileri portföyünden ve global tasarım, proje yönetimi ve teknik uzmanlardan oluşan bir ağdan yararlanan prefabrik modüler veri merkezi çözümleri sunar. Çözümlerimiz şunları içerir:

  • Orange için geliştirilen bu laboratuvar gibi büyük prefabrik modüler veri merkezleri. Fikir aşamasından başlatma aşamasına kadar, projenin her aşamasını yönetiyoruz ve daha sonra geleneksel tesiste inşa etme süreçlerinden daha hızlı, daha güvenli ve daha az işçilik gerektiren süreçler kullanılarak tesiste monte edilen prefabrik modüller sunuyoruz.

  • Vertiv™ SmartMod™ ve Vertiv™ SmartRow™ platformlarımız tarafından etkinleştirilen kompakt, tam kapsamlı Edge veri merkezleri. Edge tesislerini ister mevcut tesislere ister uzak konumlara ekliyor olun, bu çözümler gereksinimlerinize göre uyarlanmış kullanılabilirlik sunarken yerleştirmeyi hızlandırır.

  • Pazar lideri teknolojiye dayalı yüksek yoğunluklu güç modülleri. Bu sistemler, sınırlı tesis çalışması ile kapasite genişletmeleri veya sistem yükseltmeleri sağlar. Tesise, tak ve çalıştır yerleştirmelerini desteklemek için tamamen entegre ve test edilmiş olarak gönderilirler.

  • Soğutma kısıtlamalı tesislerin BT kapasitesini artırmasını, eski veri merkezlerinin PUE’lerini daha verimli teknolojilerle iyileştirmesini ve yüksek yoğunluklu kabinleri veya bölgeleri desteklemesini sağlayan özelleştirilebilir soğutma modülleri.

Daha Fazla Bilgi

Prefabrik modüler veri merkezlerinin evrimi ve operatörlerin bunları bugün nasıl kullandığı hakkında daha fazla bilgi edinmek için Günümüzün Veri Merkezi İnşaat Zorluklarını Ele Alma adlı web yayını bölümünü inceleyin veya prefabrik modüler çözümler web sayfamızı ziyaret edin.

İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon