The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Her yıl, dünyanın dört bir yanından Vertiv uzmanları, önümüzdeki yıl veri merkezi sektörü için en etkili olduğunu düşündüğümüz trendleri değerlendiriyor. 2023 yılında, endüstrinin tüketimi ve karbon ayak izini yönetmenin trendleri düzenleme, standartlaştırma ve jeneratör alternatifleri aramaya yönlendirdiğini görüyoruz.

Veri merkezleri giderek artan düzenlemelerle karşı karşıya

Tüketicilerin enerji ve suya olan talebini karşılama konusundaki belirgin baskılar, tüm düzeylerdeki hükümetleri veri merkezlerine ve bu kaynakları aşırı ölçüde tüketmelerine karşı daha katı bir tutum belirlemeye zorluyor. Veri merkezlerinin bugün global elektrik tüketiminin yaklaşık %3’ünden sorumlu olduğu tahmin ediliyor ve 2030’a kadar bu oranın %4’e ulaşacağı öngörülüyor. Ortalama bir hyperscale tesis yılda 20-50MW tüketir; bu teorik olarak 37.000 haneye enerji sağlamak için yeterlidir. Vertiv uzmanları, bu durumun 2023 yılında devlet denetimini artırmasını bekliyor.

Bu bazı yerlerde çoktan başladı. Dublin, İrlanda ve Singapur, veri merkezi enerji kullanımını kontrol etmek için adımlar attı ve özellikle kuraklığa eğilimli alanlardaki devasa veri merkezi su tüketiminin benzer denetimleri tetiklemesi muhtemel. ABD Enerji Bakanlığı’na göre, evaporatif soğutma sistemleri kullanan ortalama bir veri merkezinin su kullanım verimliliği (WUE) kWh başına 1,8 litredir. Bu tür bir veri merkezi, 30.000-50.000 kişilik bir şehir tarafından kullanılan kapasiteye benzer şekilde günde yaklaşık 11-19 milyon litre su tüketebilir. Sektör, çevre dostu termal tasarımlara yönelik artan tercihler de dahil olmak üzere, kendi kendini izlemeye ve orta yolu bulmaya yönelik adımlar atmaya devam edecek ancak 2023 yılında düzenleyici gözetiminde artışlar görülecektir.

İlgili Makaleler:

Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetişim

Proje Servisleri


Hyperscale merkezler ve diğerleri kullanıma hazır ürünlerden alışveriş yapar

Yakın tarihli bir Omdia anketine bakılırsa kurumsal veri merkezi operatörlerinin %99’u prefabrik, modüler veri merkezi tasarımlarının gelecekteki veri merkezi stratejilerinin bir parçası olacağını söylüyor. Bu bir trendden daha fazlası; bu artık yeni normal. 2023’te Vertiv uzmanları, standartlaştırmanın sunduğu hız ve verimliliklerin peşinde olan hyperscale merkezler arasında bu yönde sürekli bir değişim bekliyor.

Bu, dünyanın önde gelen bulut sağlayıcıları için daha yeni bir kavram ve bunu gerçekleştirmek için yıllardır standardizasyonla uğraşan colocation sağlayıcılarına yöneliyorlar. Özellikle de söz konusu bulut sağlayıcıları, pazardaki uzmanlıkları, kanıtlanmış tekrarlanabilirlikleri ve yerleştirme hızlarından yararlanmak için yeni yapılarını colos’tan dış kaynak kullanımı ile satın alıyor. Kısacası, güç ve soğutma modülleri ve kızaklar gibi modüler bileşenlerden tam teşekküllü prefabrik tesislere kadar uzanan standardizasyon, yalnızca kuruluş için değil, aynı zamanda hyperscale ve Ağ Edge için de varsayılan yaklaşım olacaktır.

İlgili Makaleler:

Yeni Araştırma Prefabrik Modüler Veri Merkezlerinin Avantajlarını Öne Çıkardı

Orange’ın Padus Lab’ı Telekomünikasyon Ekipmanlarını Barındırmak için Yeni Nesil Prefabrik Çözümleri Sergiliyor

Vertiv™ SmartMod™


Dizel jeneratörler gerçek rekabetle karşılaşıyor

Dizel jeneratör, uzun zamandır veri merkezi ekosisteminin kusursuz olmayan ancak kaçınılmaz olan bir parçasını oluşturmuştur. Faaliyetsizlik dönemlerinden sonra hala bakım veya yakıt değişimi gerektirirken büyük ölçüde kullanılmayan depolanmış enerjiyi temsil eder. Ardından, jeneratörler hizmete alındığında, operatörlerin umutsuzca kaçınmaya çalıştıkları karbon emisyonlarını üretir. Halihazırda bazı kuruluşlar, daha uzun ve bazı durumlarda beş dakikaya kadar yük desteği için akülere güveniyor ve hatta veri merkezlerini minimum jeneratör kapasitesiyle tasarlıyor.

Bunlar, sektör daha uzun süreli yedekleme gücü için yeni akü teknolojileri de dahil olmak üzere diğer seçenekleri ararken attıkları, jeneratörün rolünü en aza indirmeye yönelik geçiş adımlarıdır. 2023 yılında Vertiv uzmanları, özellikle de hidrojen yakıt hücreleri olmak üzere tercih edilen bir alternatifin ortaya çıkacağını öngörmektedir. Bu yakıt hücreleri, anlık yük desteği sağlayarak ilk başta bir jeneratör gibi çalışacaktır ve nihai olarak uzun süreli ve hatta sürekli çalışma vaat etmektedir.

İlgili Makaleler:

E2P2 hidrojen projesi, 2030 yılına kadar Avrupa’nın iklim bakımından nötr veri merkezi hedeflerini nasıl sağlayacak?

Veri Merkezi Gücü için Yakıt Hücresi Potansiyelinin Değerlendirilmesi

Veri Merkezleri için Sırada Yakıt Hücreleri Var

Kritik Güç Eki


Daha yüksek yoğunluklar termal stratejileri değiştirir

Yıllar süren göreceli olarak statik kabin yoğunluklarından sonra, veri merkezi operatörleri giderek daha yüksek yoğunluklu kabinler talep ediyor. Uptime Institute’un 2022 Küresel Veri Merkezi Anketine göre, veri merkezi operatörlerinin üçte birinden fazlası kabin yoğunluklarının son üç yılda hızla arttığını söylüyor. Bu özellikle, 10MW ve üzerindeki işletim tesislerinin neredeyse yarısının 20kW üzerindeki kabinler bildirdiği ve %20’sinin 40kW üzerindeki kabinler talep ettiği daha büyük kurumsal ve hyperscale veri merkezleri için geçerlidir.

Bu, sıvı soğutmalı sunucu teknolojilerinin olgunlaşması ve bu teknolojilerin kabul edilmesi ve benimsenmesinin artması ile tutarlıdır. Hızla kapasite ekleme ihtiyacı artarken sunucu enerji tüketiminde yukarıda bahsedilen artışlar gerçekleşiyor ve operatörlere her açıdan meydan okuyor. Bu da onlara, dar alanlara bilişim ekleyerek, kabin yoğunluklarını artırarak ve sıvı soğutma gerektiren termal profiller oluşturarak mevcut tesislerin sınırlarını genişletme konusunda çok az seçenek bırakıyor. Sıvı soğutma yeni bir teknoloji olmasa da yüksek yoğunluklu ortamlardaki başarılı, verimli ve sorunsuz yerleştirmelerin yer aldığı ilk dalga, önümüzdeki yıl benimsenme oranını artıracak kavramsal kanıtı sağladı. Yeni OCP ve Open19 standartlarına doğrudan çipe soğutmanın eklenmesi bu trendi daha da hızlandıracaktır.

İlgili Makaleler:

Fortune 500 ICT Sağlayıcı, Fiziksel Genişleme Olmadan Bilişim Kapasitesi Eklemek için Veri Merkezi Soğutmasını İyileştiriyor

OCP’nin Güncellenmiş Daldırma Soğutma Gereklilikleri Daha Fazla Benimseme Oranının Yolunu Açtı

Veri Merkezi Bilgileri Hızlı Sohbet: Vertiv Sıvı Soğutma Ürün Çözümleri


5G, Edge’de metaverse ile buluşuyor

Omdia, 2022 Mobil Abonelik ve Gelir Tahmininde, 2027 yılına kadar tüm mobil aboneliklerin neredeyse yarısının – 5,8 milyardan fazla – 5G olacağını ve bunun bilişimi kullanıcıya daha da yakınlaştıracağını tahmin ediyor. Metaverse, ultra yoğun, düşük gecikmeli bir bilişim ağı arayışı yolunda bir uygulamadır. 2023 yılında, uygulamanın gerektirdiği ultra düşük gecikme özelliklerini sağlamak için 5G ağlarından yararlanan metaverse uygulamaları sayesinde bu iki faaliyetin kesiştiğini göreceğiz. Nihai olarak bu 5G Edge konumlarında daha yüksek güçlü bilişim gerektirecektir ve 2023’te erken öngörüler ve ardından yıllar içinde daha yaygın yerleştirmeler yoluyla bunu yakında göreceğiz. Ağ Edge daha sofistike hale geldikçe, bunu desteklemek için gereken altyapı da sofistike hale gelecektir. IDC’ye göre bu, yapay zeka ve sanal gerçeklik planlama ve yönetim sistemleri gibi teknolojileri ve lityum iyon KGK sistemlerinin Edge’de daha fazla benimsenmesini içerecek; bu, Ağustos 2021’de satışların %2’sinden Ağustos 2022’de %8’e yükselmesine neden olan devam eden bir trend.

İlgili Makaleler:

Mikro Veri Merkezleri

Mikro Veri Merkezi Karmaşık Edge Ortamlarının Basitleştirilmesine Yardımcı Oluyor

İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon