The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Çevreci İçgörüler: Sürdürülebilirlik 2022’nin Baskın Veri Merkezi Trendi Olacak mı?

Rob Johnson •

Vertiv olarak her yıl, bir sonraki yılın ilgi çekebilecek veri merkezi trendlerini analiz etmek için kuruluşumuz genelindeki uzmanları bir araya getiriyoruz. Amacımız, yeni ortaya çıkan trendleri gelişimlerinin erken aşamalarında (ancak eyleme geçirilemeyecek kadar erken değil) tespit etmektir. Geleceği tahmin etmeye yönelik hiçbir girişim %100 doğru olmasa da, önceki trend raporlarımızı tekrar ziyaret ederseniz, uzmanlarımızın yanlıştan çok doğruya doğru epey bir yol kat etmiş olduğunu göreceksiniz.

2022 veri merkezi trendlerimizi kısa süre önce yayımladık ve bu trendlerin 2022’de nasıl gerçekleşeceklerini görmeyi heyecanla bekliyorum.

En önemli trendimiz sürdürülebilirlik ve iklim değişikliğine odaklanıyor. Veri merkezleri bilimsel ilerlemeleri hızlandırır, iş süreçlerini iyileştirir, evlerimize eğlence sunar ve alışveriş yapmak ve dünyayla bağlantı kurmak için yeni yollar sağlayarak bireylere, işletmelere ve topluma muazzam değer katar. Ancak sektör talebi karşılamak için ve —şu anda yapım aşamasında olan tahmini 2,9 gigawatt'lık yeni veri merkezi kapasitesiyle— ölçeklenmeye devam ettikçe, bu tesislerin tükettiği kaynaklar konusunda artan endişeler var.

Sektörümüz son yıllarda veri merkezlerinin enerji verimliliğini iyileştirmede iyi bir ilerleme kaydetmiş olsa da, yapılacak daha çok şey var. Uzmanlarımız, önümüzdeki yılı, veri merkezi operatörlerinin yaklaşımlarında daha amaçlı olduğu ve kaynak kullanımı, karbon emisyonları ve atık azaltmayı kapsayan önceki çabalarını genişlettiği bir yıl olarak görüyor.

En büyük veri merkezi operatörlerinin bu yönde hareket ettiğini gördük. Bazıları, kuruluşları için önümüzdeki 10 yıl içinde net sıfır karbon emisyonu ve su kullanımını içeren iddialı sürdürülebilirlik hedefleri belirledi. Bu hedeflerin peşinden giderken, daha sürdürülebilir operasyonları mümkün kılan teknolojilerin gelişimini hızlandırmak için sektörün geri kalanlarının ölçeğinden yararlanıyorlar ve aynı zamanda onlar için bir rota çiziyorlar.

Bu rota nettir. Bu yenilikçiler için ilk adımlar, enerji kullanımını %100 yenilenebilir enerjiyle eşleştirmeye ve enerji kullanımını iyileştirmek ve su yoğun ısı yönetimi sistemlerine bağımlılığı azaltmak için yeni altyapı teknolojilerinden yararlanmaya odaklanıyor.

Operatörler, tesislerinin iklim değişikliği üzerindeki etkisini azaltmak için adımlar atarken aynı zamanda veri merkezlerinin iklim değişikliğinin etkilerinden korunmasını sağlamalıdır. Yeni tesislerin nereye ve nasıl inşa edileceğine ve telekomünikasyon ağlarının nereye ve nasıl yerleştirileceğine karar vermek, daha sık ve şiddetli hava olaylarının beraberinde getirdiği süreklilik zorluklarını göz önünde bulundurmadan yapılamaz.

Vertiv’de çabalarımız da benzer şekilde odaklanmıştır: Sürdürülebilirliğe eşlik etmesi gereken sürekliliği ve esnekliği sağlarken, daha verimli kaynak kullanımı ve yenilenebilir enerji kullanımının artmasını sağlayan yenilikleri yönlendirmeye devam ediyoruz. Bu yeniliklerden bazıları, KGK enerji verimliliğini optimize etmek için güç kalitesindeki değişikliklere güvenli ve dinamik bir şekilde uyum sağlayan yeni bir kesintisiz güç kaynağı (KGK) çalışma modunu içerir. Ayrıca, su yoğun soğutma sistemlerine bir alternatif sunan enerji verimli ve susuz ekonomizasyon sistemlerini devreye aldık. Buna ek olarak, telekomünikasyon erişim tesislerine güneş enerjisi çözümlerini entegre ettik. Kendi ürün portföyümüzün ötesinde, EcoEdge Prime Power (E2P2), Açık Bilişim Projesi (OCP), Avrupa Veri Merkezi Birliği (EUDCA) vb. sektörel düşünce liderliği gruplarıyla birlikte çalışıyoruz ve sürdürülebilirlikte iyileştirmeleri global olarak teşvik etmek için teknolojilerin ve en iyi uygulamaların geliştirilmesine yardımcı olacak görüşmelere ve araştırmalara katkıda bulunuyoruz.

Net sıfır operasyonlara ulaşma yolunda bir sonraki adım, öngörülebilir gelecek için karbon bazlı enerji kaynaklarına güvenmeye devam edecek olan şebekeye bağımlılığın azaltılmasını gerektirir. Yakıt hücreleri, uzun süreli enerji depolama ve akıllı güç yönetimi sistemlerinin birleşimi, şebeke gücünden yerel olarak üretilen yenilenebilir enerjiye dönüşümü teknik olarak uygulanabilir ve ekonomik olarak çekici kılacaktır.

Bu basit veya kolay olmayacaktır. Veri merkezlerine güç verme şekillerine dair temel bir değişikliği temsil eder ve gerçekleşmesi için veri merkezi operatörleri, altyapı ortakları ve diğer paydaşların ortak çaba ve iş birliklerini gerektirecektir.

Ancak, bu ortak taahhüdün yerine getirilmesi, veri merkezlerinin dünyaya inanılmaz değerler sunmaya devam ederken, gezegen ve faaliyet gösterdikleri topluluklar üzerindeki etkilerini etkin bir şekilde en aza indirdiği bir geleceği mümkün kılacaktır. Bu nedenle bu trend beni özellikle heyecanlandırıyor ve sektörün bu önemli konuyu uzmanlarımızın öngördüğü amaç ve aciliyetle ele alacağını umut ediyorum. Bu trend ve 2022 için diğer tahminlerimiz hakkında daha fazlasını buradan okuyabilirsiniz.

İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon