The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Vertiv ve EdgeConneX: Esnek, ölçeklenebilir ve her yerde bulunan bir uç nokta oluşturma

Her iki şirketin kıdemli üst düzey yöneticileri, müşteri odaklı uç nokta altyapısı sağlamak için temel gereklilikleri paylaşmak üzere yakın zamanda bir araya geldi.

Uç nokta bilişimi çevreleyen furya somuttur ancak uç nokta bilişim gerçektir. Vertiv ve EdgeConneX, hem mevcut hem de gelecekteki potansiyeline sıkı sıkıya inanıyor.

Kritik altyapı konusunda uzman olan Vertiv ve ağın uç noktalarını tanımlayan ve inşa eden bir öncü olan EdgeConneX, 2014'ten bu yana üç kıtada (Kuzey Amerika, Güney Amerika ve Avrupa) düzinelerce projede ortaklık kurdu.

Projeler üzerinde işbirliği, Chicago, Dublin ve Amsterdam'daki hyperscale bulut yerleştirmelerini desteklemekten, Doğudan Batıya Seattle'dan Miami'ye ve Kuzeyden Güneye Toronto'dan Buenos Aires'e uzanan çoklu ağ Edge sitelerine kadar uzanıyor.

Tam zamanında kritik altyapı tedarik zinciri, dünya çapında veri merkezlerine yönelik hızla artan taleple birlikte önemli bir başarı faktörü haline geldi. Vertiv'in küresel ayak izinin yanı sıra hızlı bir şekilde altyapı sağlama becerisinin EdgeConneX'in genişlemesi için önemli bir destekleyici olduğu yer burasıdır. Örneğin, Vertiv'in prefabrike modüler (PFM) veri merkezi tasarımlarından 'tak ve çalıştır' yaklaşımı, başlatma ve devreye alma süresini haftalar veya aylar yerine yalnızca birkaç güne indirebilir.

Vertiv'in EMEA Başkanı Giordano Albertazzi, EdgeConneX Pazarlama İcra Yetkilisi Phillip Marangella ile son DataCloud Global Congress'te, her iki şirketin mevcut ve gelecekteki uç nokta veri merkezi taleplerini karşılamada karşılaştığı zorlukları ve fırsatları tartışmak üzere sanal bir 'havuz başı sohbet' için bir araya geldi.

Giordano: Bu oturumun başlığı, 'müşteri merkezli bir interneti yeniden tasarlamaktır'. Bu sizin için ve EdgeConneX için ne ifade ediyor ve nasıl şekillendiğini görüyorsunuz?

Vertiv EMEA Başkanı Giordano Albertazzi

600x600-GiordanoEdgeConneX-hd_272216_1.jpg
Phillip: Uzun süredir ortağız ve sizler başarımız için kritik öneme sahipsiniz. Ancak işin özü, her şeyin müşterilerimizle ilgili olmasıdır: Servis sağlayıcı müşterilerimizin, son kullanıcılarına daha yakın hizmet sunmalarına yardımcı olmak. Bir hyperscale yerleştirme olabilir veya çok küçük uç nokta gerekliliği olabilir. Vertiv ile elde ettiğimiz pek çok başarı, veri merkezi boyutlarının sürekliliği boyunca bu değişen müşteri gerekliliklerini destekleme esnekliğine sahip olmamızı ve ayrıca ihtiyaçları büyüdükçe ve geliştikçe müşterilerimizle ölçeklendirmemizi ve son olarak dünyadaki herhangi bir pazara çok hızlı bir şekilde gitmek için her yerde bulunabilmemizi sağladı. Bu, 24 ayda 23 veri merkezi kurduğumuz ABD'de veya şu anda genişlediğimiz Buenos Aires ve Santiago da dahil olmak üzere Güney Amerika'da veya büyük amaca yönelik veri merkezleri kurduğumuz Amsterdam ve Dublin dahil olmak üzere Avrupa'da olabilir.

Giordano: Yeni uç nokta kapasitesi söz konusu olduğunda müşterilerinizin ihtiyaçları nasıl değişiyor?

Phillip: Müşterilerimiz dünyadaki en talepkar hyperscaler ve servis sağlayıcılardan bazılarıdır. Mevcut gerekliliklerinin Makine öğrenmesi, AI, otonom araçlar ve oyun için gelecekteki gerekliliklerle birleşimi, mevcut İnternet altyapısına büyük bir yük bindiriyor. Dolayısıyla, uç noktada üretilen çok büyük hacim ve çeşitlilikteki veriden kaynaklanan ve internetin yeniden tasarlanmasını ve yerel, uç nokta eşleme kabiliyetlerini içeren daha dağıtık, merkezi olmayan bir internet gerektiren muazzam darboğazlarınız var. Güç modülünden uç noktaya ve ötesine entegre bir çözüm sunma esnekliğine sahip olmak, bu darboğazları ortadan kaldırmalarına yardımcı olmak için kritik öneme sahiptir.

Giordano: Önümüzdeki üç ila beş yıl içinde aşırı uç noktanın - veya MicroEdge’in - ne kadar gelişeceğini düşünüyorsunuz?

Phillip: Bu aşırı uç noktanın etrafında çok fazla gürültü var. Aşırı uç noktalardan bahsederken, tek bir metro boyunca birden çok, çok küçük veri merkezlerinden bahsediyorsunuz. Sanırım bu gereklilikler için kullanım senaryoları daha ileride gerçekleşecek ancak müşteri bizden yapmamızı isterse bugün bunu yapma kabiliyetine sahibiz. Aslında, EdgeConneX büyük metro binalarında küçük MicroEdge veri merkezleri inşa etmeye başladı - bu bizim mirasımızdı - ve bugün Kuzey Amerika'da bunlardan 220 tanesine sahibiz. Ancak, OTT İçeriği, Bulut, Oyun, Nesnelerin İnterneti, otonom araçlar, AI gibi mevcut ve gelecekteki uç nokta iş yükleri hakkında konuştuğunuzda, trafiğin uç noktada kalması veya güç modülüne veya tersi yöne geri dönmesi gerekip gerekmediğini yönlendirmeye yardımcı olabilecek yerel bir eşleme noktasına ihtiyacınız olacak. Kişisel olarak, MicroEdge'in hala iki ila üç hatta beş yıl geride olduğunu düşünüyorum.

Giordano: Öyleyse, yakın vadeli fırsatın özü hala Tier 2 coğrafi veri merkezi pazarında gibi görünüyor mu?

EdgeConneX Pazarlama İcra Yetkilisi Phillip Marangella

Philip Marangela EdgeConnex
Phillip: Evet, size ABD'den bir örnek vereceğim. Phoenix pazarına hizmet eden daima Los Angeles oldu. Phoenix'te içeriği yerel olarak sunmak için Comcast ve diğer İçerik Servis Sağlayıcıları ile birlikte çalıştık, bu da ana taşıyıcı maliyetleri açısından büyük tasarruflar ve müşteri için içerik teslimatında iyileştirmeler sağladı. Bu amaçla, sağlayıcıların veri merkezi kapasitesine yaptığı yatırımların çoğuna bakarsanız, dünyanın veri merkezi kapasite yatırımlarının yüzde 80'inden fazlası dünyanın en büyük 20 pazarında gerçekleşiyor. Bununla birlikte, insanların, işletmelerin ve GSYİH'nın büyük çoğunluğu bu ilk 20 pazarın dışında meydana gelmektedir veya ikamet etmektedir; bu nedenle, içeriği getirmeye, oyunları çıkarmaya, bulutu, uygulamaları ve verileri dünya çapında bu diğer pazarlardaki son kullanıcılara yaklaştırmaya çok büyük bir ihtiyaç vardır.

Giordano: Buna kesinlikle katılıyoruz ve bu Tier 2 pazarlarda Avrupa'da pek çok fırsat görüyoruz…

Phillip: Öyleyse, Avrupa hakkında konuşalım, sadece FLAP pazarları değil - Frankfurt, Londra, Amsterdam ve Paris. İspanya, İsviçre ve Almanya'da muazzam talep görüyoruz: Münih, Düsseldorf ve Hamburg. İster GDPR’de, ister yakın bakış açısıyla hizmetleri son kullanıcılara yaklaştırmak için başka kullanım örneklerinde çok fazla talep görüyoruz. Ve başlangıçta söylediğime geliyor: Dünya çapında herhangi bir pazar için tutarlı bir çözüm olması için bu esnekliğe sahip olmak, bu ölçeklendirme yeteneğine ve bu her yerde bulunma kabiliyetine sahip olmak. Bu kadar uzun süre birlikte çalışmamızın nedeni, bu üç temel unsuru çözme yeteneğidir.

Philip: Konuyu tekrar size döndürmek ve Vertiv'in esneklik, ölçeklenebilirlik ve her yerde bulunma gibi üç temel ögeye nasıl odaklandığını sormak istiyorum.

Giordano: EdgeConneX gibi teknoloji seçimleri yapan şirketler söz konusu olduğunda uzun vadeli bahis oynamanın her zaman zor olduğu bir pazarda olduğumuzu biliyoruz. Bu nedenle, bir satıcı olarak ihtiyacınız olan yerde ve zamanda devreye alma yeteneğine sahip olmamız gerekiyor; hızda - birkaç ay içinde - ve mümkün olduğunca az tesis entegrasyonu gerektiren çözümlerle. Son birkaç yılda modüler çözümler üzerine yoğun yatırım yaptık ve uzmanlığımızı artırdık. Ve bu modüler çözümler, konteyner benzeri tasarımlardan, müşterilerimiz için acı verici olabilecek izin döngüsünde daha hızlı olmak amacıyla genellikle önceden var olan bir tuğla ve harçtan iskele ile hibrit yapılara uyan kızaklı güç çözümlerine kadar çeşitlilik gösterebilir. Bu alanda lider olduğumuzu söylemekten gurur duyuyorum ama bu başarı aynı zamanda EdgeConneX gibi müşterilerle birlikte çalışma deneyimine de bağlı.

Vertiv ve EdgeConneX'in yenilikçi uç nokta yerleştirmeleri nasıl sunduğu hakkında daha fazla bilgi için DCD web yayınına bakın: Hızlı yerleştirme: Artan colocation ve uç nokta altyapı talebini karşılamak

En son trendler, teknolojiler ve haberler hakkında bilgi sahibi olmak için blogumuza abone olun.

İlgili Makaleler

İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon