The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

5G Ağı Kral’dır, ancak Enerji Kraliçe’dir ve Kraliçe’nin Sözü Geçer

Eric LeCalvez •

1995’de Paris’ten Londra’ya taşındım.  Londra’da olduğu kadar Fransa’da da heyecan verici ve ilgi çekici gelişmelere ayak uydurmaya hevesliydim.  O zamanlar Fransız medyasını takip etmek aşırı derecede zordu. 

Televizyonun ilk zamanlarıydı, radyo dinleme şansım yoktu ve internet oldukça sadeydi. Çoğu gazetenin çevrimiçi mevcudiyeti bulunmuyordu, bu da Le Figaro veya le Monde'nin bir kopyasını almak için South Kensington'daki özel gazetecilere gitmek zorunda kalmak anlamına geliyordu. Yirmi yıl sonra hepsi cebimde 5.5 inçlik bir cihazda ve şimdi “Technicolor” olarak mevcut.

Öyleyse ne olmuş! Olan şey şu, bu kadar kısa süre içerisinde ne kadar yol kat ettiğimizi unutmak çok kolay. Bunu gerçekleştirmek için sıra dışı yeni teknoloji ve telekomünikasyon altyapıları inşa edildi ve şimdi kapımızdaki 5G ağları ile telekomünikasyon endüstrisi, istediğim herhangi bir yerden TV5’te Gerard Depardieu’yu izlememi sağlamak üzere bir sonraki büyük yatırımı için kolları sıvadı. Bir sonraki dalgayı destekleyecek enerji tüketimi, kontrol edilmezse, bu yatırımın finansal faydalarını rayından çıkarma potansiyeline sahiptir.

3D’de Enerji

Deneyimsel yaş geleceğimiz, enerji ve bağlantı üzerine kuruludur!

Büyük Veri, 4’üncü Sanayi Devrimini yönlendirecek ve enerji onun motoru olacaktır. Ve çoğu harika güzellikleriyle, bir bedeli olacaktır. Bağlantı, enerji’ye aşırı derecede açtır. Bağlantı arttıkça, enerji tüketimi de oldukça artar.

Operatör için olurluk incelemesi, şu ikisi arasında sıkışacaktır: kitle kablosuz bağlantının pastoral dünyası ve bunu gerçekleştirmek için gereken muazzam enerji gücü.

Başarılı bir olurluk incelemesi için enerji maliyetinin düşürülmesi hayati önem taşır

Telekomünikasyon şebekesinin kritik altyapısı üçlü zorluklara sahiptir:

Desantralizasyon – Kritik işlevler son kullanıcıya doğru yaklaştırılırken telekomünikasyon ağının güvenilirliğini korumak. Ağ işlevleri, merkezileştirilmiş, korunan konumlarından kaldırılmakta ve hizmet toplumunun içinde yeniden konumlandırılmaktadır; burada fiziksel olarak daha az güvenlidirler ve doğa güçlerine karşı daha savunmasızdırlar. Şu anda bunun en görünür uygulaması olan HD video akışında son kullanıcı, gecikme sorunlarına tahammül etmeyecek, bu nedenle hem kullanıcı deneyimi hem de sağlayıcıya çıkan maliyet dolayısıyla, içeriği kullanıcıya daha yakın hale getirmeleri gerekmektedir.

İki grafik, bu yeni Uç Nokta (Edge) ağı ortamı evrimini 5G altyapısı ile göstermektedir.

Öncesi

Sonrası

Dekarbonizasyon – Enerji tüketimi fizikselden bir ortamdan dijital bir ortama aktarılıyor (malların, hizmetlerin, insanların yeni bir ekonomik ortama geçişi). Bunun olumlu yanı, evrim geçiren telekomünikasyon ağının son kullanıcılar üzerinde karbon yükünü azaltmasıdır. Bununla birlikte, ağın daha fazla yere ulaşması ve bunu başarmak için daha güçlü olması gerektiğinden, enerji tüketiminde önemli bir artış gerektirecektir.

Accenture for GeSI tarafından hazırlanan son SMARTer 2030 raporunda, mobil operatörleri içeren ICT sektörünün beklenen büyümesine rağmen, nispi karbon taban alanının 2030 yılına kadar toplam küresel emisyonların yaklaşık yüzde 2'sinde kalması bekleniyor. Daha da önemlisi, cep telefonu da dahil olmak üzere ICT sektörünün bir bütün olarak gelecekteki karbon emisyonlarını azaltma potansiyelinin 2030 yılına kadar küresel CO2e emisyonlarının yüzde 20’sinde olduğu tahmin edildi.

Bununla birlikte, ben bu bloğu her hafta 500 ilçede 70.000 kadar okul yaşındaki çocuğa yazarken, dünyanın diğer şehirleri iklim değişikliği üzerine protesto düzenliyor. Bu neslin, etkisini uyandırmayan tüm dijital bilgiye en aç nesil olduğu ironisinden şüphe ediyorum. Bununla birlikte, bu bize, geleneksel enerji kaynaklarına bağlılığı azaltmak için ve yerel dizel üretimini ve petrol / gazla çalışan şebeke üretimini değiştirmek gibi daha temiz, daha sürdürülebilir enerji kullanmak için uygulanan baskı artmakla kalmayacağını, aynı zamanda operatörlerin CSR açıklamalarının çoğunda yer almakta olduğunu göstermektedir. Bu nesil için marka seçiminde, operatörün performansının güçlü bir faktör haline gelmesi muhtemeldir.

Dijitalleşme – Enerji altyapısının verimlilik açısından gelişmiş ağdan faydalanmasını sağlamak - artık göremediğiniz şeyler enerji dünyasında olabilir. Ağ ekosistemini görebilme yeteneği, enerjiyi, fonksiyonları desteklemek için istenmeyen durum olarak değil, fonksiyonlarından biri olarak enerjiyi içerir.

Enerji egemenliği egemen kılar

Akıllı bağlantı, Düğüm ve Makro'da en yüksek tüketim etkisine sahiptir. Veri merkezindeki artış yoğunluğu en yüksek 3’üncü artışı görüyor.

Şebeke alanına göre artan enerji tüketimi.

Kritik altyapı gereklilikleri açısından, güç ve soğutma üzerindeki etkinin nerede olduğunu görmek için bunu bölebiliriz.

Merkezileşmemiş mimarinin özden geldiğini ve merkezileşmiş mimarinin erişimden geldiğini görüyoruz. Yoğunlaştırma, soğutmada kullanılan enerjiye olan ihtiyaç bakımından, varlıkta yoğunlaşma yoluyla, ortam üzerinde ağır bir etkiye sahiptir.

Tesislerin sadece %15'inin uç noktasında bir dizel jeneratör bulunduğundan, bu tesislerde akü özerkliği yükselmektedir, bu nedenle bu alanda gereksinimde ani bir değişim görmekteyiz. (aşağıda)

Kritik uç nokta tesisleri, önemli bir yedekleme esnekliği gerektirir.

Müttefiklerle Birleşmek

Operatörlerin maliyet kovalarını basit bir şekilde 4 segmentli turuncu olarak görüyorsanız (resim aşağıda), sizde şunlar mevcuttur:

Segment 1: Şebeke enerji masraflarını düşürün – Faturaya meydan okur. Yeni PPA sözleşmeleri – yapıldı.

Segment 2: Hizmet uygulamalarına maliyetleri dahil edin – etkili radyo ve ana uygulamalaryapıldı

Kalan iki segment, şebeke ölçerin arkasındaki tüketimi ele alan maliyetlerdir.

Bu özellikle zorlayıcıdır, çünkü telekomünikasyon ağı, verimliliklerle aynı anda evrimleşmektedir.

Servet mi yoksa büyük meblağ mı?

Altyapı katmanındaki maliyetleri dahil etmek ve düşürmek birden fazla yoldan ele alınabilir. Operatörlerle çalışma tecrübemiz, en iyi uygulamanın gerçekte neye benzediğini anlama noktasından başlamak, onunla nasıl rekabet edeceğinizi anlamak için temeldir.

Fiziksel bileşenlerin takaslanması kesinlikle yardımcı olacaktır, ancak daha artan ve parça parça bir rota olması muhtemeldir.

Eğer bir şey ölçülemezse, iyileştirilemez. Saha denetimi ve ölçümü daha bütünsel bir yaklaşımdır. Performans görselleştirme araçları verileri benimser ve tüketimin ve performansın lezzetli, gerçek zamanlı analizini sunar. Bulguların doğru yorumlanması bu nedenle olumlu bir sonucun anahtarıdır. Bu, eylem planlarının nasıl yorumlanacağını ve önerileceğini anlayan şirketlerin desteğini gerektirir.

CapEx bütçeleri kısıtlanmışsa, başka seçenekler de vardır. ESaaS (Vertiv'in öncülüğünde hizmet olarak enerji tasarrufu) gibi yıkıcı iş modellerinin beklenen altyapı gereksinimlerini karşıladığı kanıtlanmıştır.

Bağımlılık bir seçenek değildir

Yaşamlarımızdaki derin değişiklikler ağlardaki derin değişiklikleri yansıtmalıdır.

Güç, Dijitalleşme ve Merkezileşmeyi şekillendiren hazinedir. Dekarbonizasyon ve Verimlilik bilgi ile şekillendirilir.

Bilgi Güçtür.
Güç Bilgisi Verimliliktir.

İlgili Makaleler

5G. Biz varız. Image

Makaleler Konular

5G. Biz varız.
İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon