The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Telekomünikasyon Ağları, DC Güç Sistemindeki Küçük Değişiklikler ile Enerji Verimliliğinin Geliştirilmesinden Nasıl Yararlanabilir?

Henrik Nilén •

Yüzde 98 verimli redresör kullanılması, hızlı bir yatırım getirisi için enerji maliyet tasarrufu sağlar

Daha fazla mobil iletişim için devam eden talebi desteklemek üzere ağ altyapısını ölçeklendirmek başlı başına bir zorluktur ancak bunu, çevresel etkiyi ve bu telekomünikasyon ağları tarafından tüketilen enerji miktarını en aza indirirken yapmak, hızla gelişen telekomünikasyon sektörüne başka bir karmaşıklık katmanı eklemektedir.

Neden enerji verimliğine sahip DC Güç sistemlerine tekrar ihtiyacımız var?

Yeni ekipman genel olarak daha verimli olsa da, 5G ile görmeyi beklediğimiz mobil trafikteki artışı karşılamak için gereken güç tüketimini dengelemek mümkün olmayabilir.

Cisco’ya göre, 2021'deki küresel mobil veri trafiği, 2016'da görülen trafik miktarının yaklaşık yedi katı olacak; bu da aylık 49 eksabayt mobil veri trafiği olarak öngörülmektedir.

Bu tür bir trafik sadece enerji verimliliği ve işletme harcamaları ile ilgili endişelere değil, aynı zamanda çevresel endişelere de sebep olmaktadır. 2020 yılı itibariyle, dolaylı olarak akıllı telefonlardan kaynaklanan sera gazı emisyonlarının 125 megaton karbondioksit (CO2) eşdeğerine ulaşması bekleniyor.

Ağ Altyapımızı bu verimlilik seviyesine nasıl ulaştırabiliriz?

Güç sistemlerinin ve bunların yedek sistemlerinin mimarları, bu endişeleri gidermek için gayretli olmalıdır. Daha verimli bir redresör kullanmak gibi altyapıya yapılan küçük bir değişiklik bile, bu sistemlerin iş sürekliliğini sağlamasını gerektiren kritik tesisler için karbon taban alanının azaltılmasında yardımcı olabilir.

Neredeyse on yıl boyunca, yüzde 96-97 verimliliğe sahip redresörler mevcuttu, ancak sistem sahipleri ve operatörlerin her yük koşulunda enerji tüketimini optimize etmelerini sağlayan yüzde 98 verimli redresör ile Vertiv tarafından yeni bir dönüm noktasına ulaşıldı.

Ultra yüksek verimlilik ve gelişmiş güç yoğunlukları sağlayan galonum nitrür (GaN) gibi teknolojik gelişmeler ve bileşenler sayesinde, günümüzde yaygın olarak kullanılan yüzde 92 verimli redresörlere kıyasla güç kaybı yüzde 75'e kadar azaltılabilir. Neyse ki, daha verimli bir redresör için yatırım getirisi hızla gerçekleşir ve artan enerji maliyetlerinin dengelenmesine yardımcı olabilir.

Teknik incelememizi okuyarak yüzde 98 verimliliğe sahip redresörümüz hakkında daha fazla bilgi edinin ve verimlilik hesaplayıcımızı ziyaret ederek çevreci olmanın nasıl hiç olmadığı kadar ekonomik olacağını görün.

İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon