The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Adım Değişikliği: Vertiv Neden Modüler Veri Merkezi Pazarına Yatırım Yapıyor?

İşletmeler ve tüketiciler, geçtiğimiz yıl verilerinden ve dijital altyapılarından pek çok şey talep etti ve −genel olarak elde ettiler. Bilgi işlem gücüne olan talep (ister iş için video görüşmeleri, ister evde eğitim yazılımı, ister televizyonda yayınlanan diziler olsun) Covid-19 salgını sırasında arttı.

Bazı uzmanlara göre, şirketler dijital dönüşüm planlarını üç ila dört yıla kadar hızlandırdı. Şirketler bulut bilişim, 5G mobil ağlar, yapay zeka, “Edge” bilişim ve internete bağlı aygıtlar veya “Nesnelerin İnterneti” (IoT) gibi teknolojilere daha fazla zaman harcadıkça bu trendin önümüzdeki beş yıl boyunca devam etmesi muhtemeldir.

Fiziksel altyapı, hızlı ve güvenilir veri ve bilişim gücü için artan taleple başa çıkabilecek mi? Veri merkezleri son on yıldır giderek büyüyor, ancak inşa edilmeleri uzun zaman alabilir. Doğru yerde boş arazi bulmak zor olabilir.

Müşterinin tesisinde inşa edilmek yerine bir fabrikada inşa edilip test edilerek müşterinin tesisine gönderilen prefabrik modüler veri merkezi, alternatif ve giderek daha popüler hale gelen bir dijital altyapı türüdür. Modüler yapı yöntemi, hem şehir gökdelenleri hem de veri merkezlerinde kullanılmaktadır.

Modüler veri merkezlerinin birçok avantajı bulunmaktadır. Geleneksel olanlardan çok daha hızlı inşa edilebilirler (yıllar yerine birkaç ay içinde), esnektirler (gerektiğinde ekstra kabin ve bilişim gücü blokları eklemek kolaydır), şirketlerin bilişim ihtiyaçlarını güvenle ölçeklendirmelerine yardımcı olurlar ve verimliliği artırabilir ve daha sürdürülebilir olabilirler.

Büyüyen Pazar

Genellikle geleneksel veri merkezlerinden daha küçük olan prefabrik modüler veri merkezlerine olan talep tüm dünyada hızla artmaktadır. Teknoloji araştırma ve danışmanlık şirketi Omdia tarafından yayımlanan araştırmaya göre modüler veri merkezleri pazarı 2019 yılında %65 oranında büyüdü.

Modüler veri merkezleri yaygınlaştıkça, her büyüklükteki işletme tarafından kullanılmaktadır. Teknoloji araştırma şirketi 451 Research’e göre, küresel prefabrik modüler veri merkezi pazarının büyüklüğü, 2017’de 2,6 milyar dolardan 2022’de 4,2 milyar dolara ulaşacak.

800x600-modular-forecast.png
Telif Hakkı © 2021 S&P Global Market Intelligence. Bu sunumdaki herhangi bir içeriği yeniden yazdırma veya dağıtma izni S&P Global Market Intelligence’ın önceden yazılı onayını gerektirir.

Modüler veri merkezi pazarındaki önde gelen tedarikçilerden biri olan Vertiv, prefabrik modüler veri merkezleri kapasitesini genişletiyor ve müşterilerimizin büyümesine yardımcı olacak yeni teknolojiler geliştiriyor. Vertiv, modüler veri merkezlerine artan talebi desteklemek için Hırvatistan’da yeni bir tesise yatırım yaptı. Bu yatırım, Vertiv’in Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’daki (EMEA) prefabrik modüler veri merkezlerinin üretim kapasitesini iki katına çıkaracak. Yeni fabrikamızda düzenlenen (Modüler Veri Merkezi İnovasyon Forumu etkinliğinde mevcut modüler veri merkezi pazarını, geleceğini ve genel olarak hızla gelişen veri merkezi pazarını tartıştık.

Etkinlikte sanal konukları ağırlayan Vertiv Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Başkanı Giordano Albertazzi, “[prefabrik modüler veri merkezi] pazarı hızla büyüyor. Hız, yerleştirme kolaylığı ve fabrika kontrollü kalite, kablo iniş istasyonlarından Edge veri merkezlerine ve çok büyük, ısmarlama veri merkezlerine kadar uzanan modüler çözümlerin lehine hareket eden unsurlardır” dedi.

S&P Global Market Intelligence, 451 Research’te veri merkezi hizmetleri ve altyapısı konusunda uzman araştırma analisti Rahiel Nasir, etkinlikte yaptığı bir sunumda, EMEA veri merkezi pazarındaki büyümenin çoğunun, artan müşteri talebini karşılamak için geniş veri merkezleri oluşturan “hyperscale” bulut hizmetleri sağlayıcılarından kaynaklandığını söyledi.

Edge ve Bağlantılı Aygıtlar

Günümüzdeki ve gelecekte büyüme, ayrıca “Edge” bilişimden (verinin, ağın “Edge”inde son kullanıcıya veya aygıta daha yakın işlendiği 5G hücre kuleleri ve küçük prefabrik veri merkezleri gibi yerlerde veya ağ geçidi düğümleri gibi donanımlar aracılığıyla) ve IoT aygıtlarının sayısındaki artıştan gelecektir.

Rahiel, bulut bilişim hizmetlerine ve IoT gibi diğer teknolojilere yönelik artan talebi desteklemek için “çok sayıda” Edge konumuna ihtiyaç duyulacağını söyledi.

2025 yılına kadar, örneğin sensörler, kameralar ve drone’larda bulunan 100 milyardan fazla “aygıt Edge”i ve ayrıca 100 milyondan fazla “kuruluş Edge” konumuna (“mikro” veri merkezindekiler dahil) ihtiyaç duyulacağını da sözlerine ekledi.

Belarus devletine ait altyapı operatörü beCloud’un Genel Müdürü Oleg Sedelnik, prefabrik modüler teknolojiyi kullanan yeni bir veri merkezi oluşturmak için Vertiv ile ortaklık kurdu. “Modüler bir sistemin temel avantajları, inşaat hızı, daha düşük sermaye maliyetleri, veri merkezinin aşamalı ölçeklenmesi olasılığı ve mühendislik altyapısının fabrikada test edilmesidir” dedi.

Faiz oranlarının olgun piyasalardan bazen daha yüksek olduğu gelişmekte olan pazarlarda, modüler veri merkezlerinin hızı ve esnekliği, operatörlerin ve şirketlerin veri merkezi kapasitesi oluşturmada pahalı gecikmelerden kaçınmasına yardımcı olabilir.

Rusya’nın en büyük bağımsız veri merkezi operatörü IXcellerate’nin CEO’su ve Doğu Afrika'daki en büyük hyperscale veri merkezi operatörü IXAfrica’nın başkanı olan Guy Willner, etkinlikteki bir sunumda, “Gelişmekte olan pazarlarda beş yıllık veri merkezi gereksinimlerinizi] tek seferde oluşturmazsınız” dedi. “Zamanında, daha küçük artışlarla inşa etmeniz gerekir, bu nedenle modüler yaklaşımın bir kısmı gerçekten faydalıdır.”

Prefabrik Veri Merkezlerinin Avantajları

Konumu ne olursa olsun, prefabrik modüler veri merkezleri, bilişim gücünü hızlı bir şekilde ekleme de dahil olmak üzere benzer faydalara sahiptir. Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa ve Güney Amerika’da veri merkezleri kuran ve işleten EdgeConneX COO’su ve kurucu ortağı Edmund Wilson, “Santiago, Amsterdam, Warsaw, Toronto ve ABD’nin herhangi bir yerindeki elektronik [veri merkezi] odalarına [prefabrik modüler tasarımlar kullanarak] tam olarak aynı yaklaşıma sahip olabiliriz” dedi. Edmund etkinliğimizdeki bir sunumda, “Müşteriler de, biz de, operasyonlar da bunu sevdi. Hız ve ölçek [prefabrik modüler veri merkezlerinin] temel farklılaştırıcılarıdır” dedi.

Etkinlik kapsamında Hırvatistan’daki yeni Vertiv tesisine yapılan bir turda elektrik dağıtım panosu, Kesintisiz Güç Kaynağı (KGK), aküler ve soğutmayı içeren “güç modülleri” anlatıldı. İşletmeler ve tüketiciler tarafından genellikle görülmeyen bu tür bir teknoloji, dijital altyapımızın sorunsuz çalışmasını sağlamak için hayati önem taşır. Vertiv’in küresel çözümlerinden sorumlu EMEA satış direktörü Krešimir Krpan, yeni fabrikamızın turu sırasında, “[Bir veri merkezinin] sunucuları, o veri merkezinin beyniyse, güç modülleri de kalbidir, çünkü sunucuların çalışmaya devam etmesini sağlar” dedi.

Dünyanın bilişim ihtiyaçları büyümeye devam ettikçe Vertiv, dijital hizmetleri desteklemek için mümkün olan en iyi fiziksel altyapıyı sağlamayı taahhüt eder. Prefabrik modüler veri merkezleri, bu altyapının giderek daha önemli bir parçası olacaktır.

İçeri adım atın ve talep üzerine kayıt ve izleme ile yeni modüler tesisimizin turuna katılın.

İlgili Makaleler

İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon