The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Uç Nokta Veri Merkezi Altyapısını Yönetirken Göz Önünde Bulundurmanız Gereken 8 Temel Rack PDU Özelliği

İnternete bağlı cihazların hızlı büyümesi ve yerel gerçek zamanlı bilişim gücü gerektiren yeni otomatik uygulamalar, uç nokta ihtiyacını yönlendirmeye devam ediyor. Bulut bilişim, büyük veri merkezlerinin geliştirilmesini sağlamış olsa da, edge bilişim dağıtık BT modelini geri getirmektedir. Veri tüketiminin yakınındaki çok çeşitli daha küçük, ağ uç nokta tesisleri, daha büyük ve temel bir veri merkezi ile aynı düzeyde dikkatli inceleme ile değerlendirilmelidir.

Peki, bir uç nokta tesisini farklı kılan nedir?

Kurumsal, colocation ve bulut veri merkezleri gibi uç nokta altyapısı da, kritik öneme sahip bilişim ve depolama kaynaklarından oluşan bir ağa dayanır; ancak bu, ölçeğin çok küçük bir kısmıdır ve genellikle belirli bir işlev veya uygulamaya ayrılır. Ortam türleri, mikro veri merkezinden ara veya ana dağıtım çerçevesi (IDF/MDF) kabinine, dış muhafazalara ve konteynerlere kadar her yerde farklılık gösterir. Bu ortamlar genellikle yerel coğrafyanın ve benzersiz uygulamanın ihtiyaçlarını karşılamak için özelleştirilmiş güç, soğutma, izleme ve kabinet yapılandırmaları gerektirir.

Uç nokta altyapısı için önemli hususlardan biri, verilerin gerçek zamanlı olarak bulut veri merkezine geri gönderilirken hesaplanması ve işlenmesini yerine getiren kritik iş ekipmanlarına güç dağıtımıdır.

Kabin güç dağıtım üniteleri (rPDU'lar) uç nokta altyapısının omurgasıdır. Üreticiler genellikle çok çeşitli standart ve özel tasarlanmış rPDU seçeneklerine sahiptir. Mevcut binlerce konfigürasyonla, benzersiz ihtiyaçlarınız için en uygun rPDU'yu seçmek göz korkutucu bir görev olabilir.

rPDU seçim sürecini basitleştirmek için, uç nokta altyapınızı tasarlarken dikkate almanız gereken sekiz temel rPDU özelliği aşağıda verilmiştir:

1. Gerçek zamanlı kabin güç tüketimini izleme ve çıkış başına alarm verme

Uç nokta tesisleri, yüksek performanslı veri merkezi tesisine bitişik olmadığından, çalışma süresini korumak ve tesis güvenilirliğini sağlamak için güç ve genel çevre koşullarının izlenmesi daha da önemli hale gelir. Akıllı rPDU'lar, gerilim, akım, gerçek güç, görünür güç ve güç faktörü dahil olmak üzere güç ölçümlerine uzaktan erişim sağlayan gömülü bir web sunucusu ile donatılmış olarak gelir. Devredeki aşırı yükleri veya güçle ilgili diğer kesintileri önlemek için, BT yöneticileri potansiyel sorunları belirlemek ve belirli bir eşik ihlal edildiğinde e-posta, e-postadan SMS’e ve SNMP tuzakları yoluyla uyarılar almak için alarm eşikleri ayarlayabilir. Bu kritik değişkenleri izleyerek, güç yüklerini uygun şekilde dengeleyebilir, enerji kullanımı trendlerini değerlendirebilir ve güç yedekliliğini izleyebilirsiniz — böylece, maksimum çalışma süresi sağlayabilirsiniz.

Çoğu akıllı rPDU, ağ yönetimi veya veri merkezi altyapı yönetimi (DCIM) yazılımıyla kolayca entegre olmak için ortak ağ protokollerini destekler. Bu, tek bir cam levhadan çeşitli siteler arasında birden fazla rPDU'yu görüntülemenizi mümkün kılar.

2. Uzaktan açma

Uç nokta tesisleri, plansız aksama sürelerinin üstesinden gelmek için çok az yerel BT uzmanlığına sahip veya hiç uzmanlığı olmayan uzak bölgelerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Güç tüketiminde aşırı yük veya uzaktan tepki vermeyen bir sunucu ile başa çıkmak özellikle stresli olabilir. Switched rPDU'lar, dahili yeniden başlatma kabiliyetleriyle yerel bir temas noktası olarak hareket ederek güç çıkışlarının uzaktan kontrolünü sağlayabilir. Artık bir çalışanın uzak bir tesise gitmesi, gücü manuel olarak sıfırlaması ve test etmek ve cihazın düzgün çalıştığından emin olmak için yanında durması gerekmez. Ayrıca, yetkisiz kullanımı önlemek için prizler de kapatılabilir ve kilitlenebilir.

3. Gerçek zamanlı çevresel izleme ve alarm

Çoğu uç nokta tesisi, uzak yapısından dolayı, özellikle diğer veri merkezlerinin karşılaşmayabileceği pek çok fiziksel ve çevresel faktöre karşı hassastır. Bilgisayar odası kliması (CRAC), kesintisiz güç kaynağı (KGK) ve hatta sunucular gibi kritik sistemlere entegre edilmiş güçlü izleme ve uyarı kabiliyetlerine sahip olmak yaygın olmakla birlikte, kritik altyapıyı çevreleyen çevresel faktörler genellikle göz ardı edilir ve birçok veri merkezi yöneticisi bu sorun ortaya çıkana kadar bir sorun olduğunu bilmemektedir. Isı, rutubet ve nem gibi çevresel faktörler kritik iş altyapısı için ciddi bir tehdit oluşturabilir. Bu sorunlar, eyleme geçirilebilir veri toplamak ve kullanıcıları potansiyel tehditlere karşı uyarmak için bir çevresel sensör ağı dahil edilerek en aza indirilebilir.

Bir rPDU seçerken, uç nokta ortamını stratejik olarak izlemek için gereken sensör türünü ve miktarını tanımlayın ve rPDU'nun her bir sensörü barındırma kabiliyetine ve giriş kapasitesine sahip olduğundan emin olun. Çoğu uç nokta tesisi sıcaklık ve nem, su, duman ve kapı konumu dahil olmak üzere birden fazla sensör gerektirir. Bu sensörler rPDU'ya tekrar bağlanarak parametreleri belirlenen eşiklerle uyumlu hale getirmenizi ve alarmı yapılandırmanızı sağlar.

4. Eternet düşmelerini en aza indirmek için peş peşe veya papatya zinciri halinde bağlama

Bir uç nokta tesisinde gereken kritik sistemlerin sayısı, yüksek sayıda IP cihazının yönetimi ve bakımı söz konusu olduğunda büyük bir zorluk oluşturabilir. Bazı akıllı rPDU'lar, birden fazla cihazın ağ bağlantısını ve bir yönetim arayüzünü paylaşabileceği papatya zinciri halinde veya peş peşe bağlama kabiliyetleri sunarak bu yükün büyük kısmını hafifletebilir.

Tam bir altyapı donanımı paketi üreten satıcılar, ürettikleri farklı cihaz türleri (ör., KGK üniteleri, soğutma ekipmanları, rPDU'lar) ve bir uç nokta tesisinde bulunan diğer kritik varlıklar arasında birlikte çalışabilirlik sağlama olasılığına sahiptir. Doğru tedarikçi ile veri yapılandırması, gruplandırma, cihaz yönetimi ve bakım için potansiyel otomasyonda sonsuz olasılık vardır. Tek bir cihaz, tüm bağlı alt cihazlar için toplayıcı ve denetleyici olarak atanabilir ve uzaktan yönetimi basitleştirir.

Bir rPDU seçerken, peş peşe bağlama kabiliyetlerini ve bağlantı sınırlamalarını tanımlamak önemlidir. Bu özelliğe dikkat etmek, uç nokta altyapısının dağıtımını, yönetimini ve bakımını kolaylaştırmaya önemli ölçüde yardımcı olabilir.

5. Karma C13/C19 çıkışları

Uç nokta tesislerdeki güç gereksinimleri, özellikle çok sayıda konumda tek bir modelde standartlaşmaya çalışırken rPDU'ları seçmede tahmin edilmesi zor olabilir ve bir güçlük oluşturabilir. Geleneksel olarak, veri merkezi yöneticileri tesis başına kabin ekipmanlarının her bir parçası için fiş türünü tanımlamak zorunda kalmıştır ve bunun için genellikle kabin ekipmanları kararlarının alınabilmesi amacıyla gerekli fiş türünü ve sayısını belirlemek zorundadır. Hibrit C13/C19 çıkışlarının kullanılmaya başlanmasıyla artık bu, tartışmaya değmez bir konu.

6. Tesiste hızlı bir değişime olanak tanıyan, çalışırken değiştirilebilir ve yükseltilebilir haberleşme kartları

Birçok kritik veri merkezi sistemi, çalışırken değiştirilebilir haberleşme kartları sunar. Bu kartlar, aksama süresini planlama zorunluluğu olmadan anında değiştirilebilmektedir. Bazı rPDU satıcıları oyun alanını değiştiriyor ve BT yöneticilerinin daha yeni teknoloji ve gelişmiş özelliklere sahip yükseltilmiş iletişim kartları takmalarını sağlayarak bu kabiliyeti bir adım daha ileri taşıyor. Yükseltilebilirlik, işletmelerin rPDU'nun ömrünü uzatırken ve yatırım geri dönüşünü en üst düzeye çıkarırken teknolojideki değişikliklere uyum sağlamalarına ve rekabetin üzerine çıkmalarına olanak tanır.

7. Farklı güç beslemelerini ve alternatif fazları gösteren renkler

Birden fazla rPDU gerektiren uç nokta örneklerinde, A ve B güç beslemelerinin hızlı bir şekilde tanımlanması için renk kodlu çıkışlar faydalı olacaktır, bu da karışıklığı ortadan kaldırır ve insan hatası riskini azaltır. Farklı devreleri ve fazları kolayca tanımlama becerisi, BT ekipmanlarının yerleştirilmesinde yük dengelemesini basitleştirir. Ayrıca, kullanıcılar devre kesicilerin istenmeden açılmasını önlemek için eşit olmayan güç dağıtımını bir bakışta belirleyebilir.

8. Ortama göre yüksek sıcaklık sınıfı

Edge bilişim tesislerinin çeşitli biçimlerde ve ortamlarda mevcut olması nedeniyle, rPDU'lara sahip tüm BT ekipmanlarının çalışma sıcaklığı aralığının göz önünde bulundurulması önemli olacaktır. Yüksek sıcaklıktaki ortamlar için, bu tür ortamlarda çalışmak üzere tasarlanmış sağlamlaştırılmış rPDU'lar seçmek kritik öneme sahip olacaktır. Örneğin, bazı rPDU'lar 60 Santigrat dereceye (140 F) kadar ortam sıcaklığında çalışabilir.

Uç nokta veri merkezinizi tasarlarken, uygulamalarınız için çalışma süresini en üst düzeye çıkarabilecek güvenilir bir rPDU'yu dikkatlice seçmek hayati önem taşır.



Bizimle İletişim Kurun

Gönderdiğiniz için teşekkür ederiz, kısa süre içinde sizinle iletişime geçeceğiz.

İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon