The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Hyperscale veri merkezleri, sağlam, ölçeklendirilebilir uygulamaları verimli bir şekilde desteklemek için tasarlanmış, devasa ve iş açısından kritik tesislerdir ve genellikle Google, Amazon, Facebook, IBM ve Microsoft gibi büyük veri üreten şirketlerle ilişkilidir.

Ancak hyperscale bir veri merkezini normal bir veri merkezinden farklı kılan nedir?

Kısacası bir veri merkezi, bir kuruluşun IT ekipmanlarını ve sunucularını barındıran özel bir alan veya binadır. Şirket, işini yürütmek veya bu kaynakları bir servis olarak halka sunmak için veri merkezi kaynaklarından yararlanabilir.

Kuruluş veri merkezleri ve hyperscale veri merkezleri, ölçekleri ve performansları kullanılarak karşılaştırılabilir.

Hyperscale veri merkezleri, kuruluş veri merkezlerinden önemli ölçüde daha büyüktür; ölçek ve özel mühendislik ekonomilerinin avantajları nedeniyle, bu veri merkezlerinden önemli ölçüde daha yüksek performans gösterirler. Hiçbir şekilde resmi bir tanım olmaksızın, hyperscale bir veri merkezi 5.000 sunucuyu ve 10.000 fit kareyi aşmalıdır.

Hyperscale veri merkezlerini daha da ayırt eden şey, işledikleri veri, bilişim ve depolama servislerinin hacmidir. Bir ankete göre hyperscale şirketlerin %93’ünün saniyede 40 GigaByte (Gbps) veya daha hızlı ağ bağlantılarına sahip olması beklenir. Aynı ankette, katılımcıların %51’i büyük hacimlerde veriyi yönetmek için gereken bant genişliğinin artan bir zorluk olduğunu bildirmektedir.

Güç kullanımı etkinliği (PUE) metriklerini karşılaştırdıklarında (veri merkezleri arasındaki PUE karşılaştırmalarında her zaman aynı metrikler geçerli olmasa da), çoğu kuruluş veri merkezinin rapor ettiği ve ortalamasını aldığı veri merkezi PUE değeri genellikle 1,67-1,8 arasındadır. Ancak, 1,0’lık bir PUE değerinin mükemmel verimlilik anlamına geldiği bir ortamda Google hyperscale veri merkezleri 1,1’lik bir PUE bildirmektedir. Performans açısından bakıldığında bu karşılaştırma, tam boyutlu bir sedan ile sıfır emisyonlu bir araç karşılaştırması gibidir.

Hyperscale aynı zamanda bir bilişim sisteminin muazzam talebi karşılamak için büyüklük sıralarına göre ölçeklendirme kabiliyetini içeren bir terimdir. Bu nedenle, hyperscale veri merkezleri servis verdikleri her yükü karşılamak için yukarı, aşağı ve yatay ölçeklenme yeteneği ile olağanüstü derecede çeviktir. Bu, daha fazla bilişim gücü eklemenin yanı sıra daha fazla makine ekleme veya bir ağın Edge’ine yatay ölçeklendirme yeteneği anlamına gelebilir.

Temel olarak, hyperscale veri merkezleri, “sade donanımı, maksimum ayrıştırmayı (bileşenler karıştırılabilir ve eşleştirilebilir), modülerliği, otomasyonu ve diğer ilkeleri vurgulayarak sadece [tek başına] bir ölçekte değil, aynı zamanda altyapı inşa etme ve yönetmeye yönelik belirli bir yaklaşım” ile rekabet eder.

Daha fazla bilgi için tıklayın: Modüler Veri Merkezleri

En Büyük 5 Hyperscale Veri Merkezi

2021 itibarıyla 600’den fazla hyperscale veri merkezi bulunmaktadır. Hyperscale bir veri merkezinin boyutunu gerçekten anlamak için, geleneksel tanım olan 10.000 metrekaredeki 5.000 sunucuyu, en büyük beş hyperscale veri merkezi ve servis verdikleri bölge ile karşılaştırıyoruz.

İç Moğolistan Bilgi Merkezi

  • Toplam Alan: 10,7 milyon metrekare
  • China Telecom’un sahibi olduğu Inner Mongolian Information Hub, Hohhot’taki altı veri merkezinin en büyüğüdür.

Hohhot Veri Merkezi

  • Toplam Alan: 7,7 milyon metrekare
  • China Mobile’ın Hohhot Veri Merkezi, aynı zamanda Hohhot’taki Bilgi Merkezi’nde bulunan ikinci büyük veri merkezidir.

Citadel Campus

  • Toplam Alan: 7,2 milyon metrekare
  • Nevada’nın kuzeyinde yer alan Citadel Campus, global teknoloji şirketi Switch’in sahip olduğu, dünyanın en büyük veri merkezidir. 650 megawatt’a (MW) kadar %100 yenilenebilir enerji ile çalışır. Kampüs, Silikon Vadisi’ne 4,5 milisaniye (ms), Silikon Plajı’na 9 ms ve Las Vegas’a 7 ms gecikme süresi garanti eder.

Range Uluslararası Bilgi Merkezi, Langfang, Çin

  • Toplam Alan: 6,6 milyon metrekare
  • Pekin ve Tianjin arasında Çin’in Langfang kentinde bulunan Range International Information Hub, IBM ile iş birliği içinde tasarlanan dördüncü nesil bir süper veri merkezidir.

Switch SuperNAP, Las Vegas, Nevada

  • Toplam Alan: 3,3 milyon metrekare
  • Switch’in sahip olduğu SuperNAP Las Vegas’ta bulunmaktadır. SuperNAP, 531 MW’a kadar %100 yeşil enerji ile çalışır.

Vertiv hakkında daha fazla bilgi için vertiv.com adresini ziyaret edin.

İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon