The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

KGK aküleri nelerdir ve neden bu kadar kritik öneme sahiptir?

Kesintisiz güç kaynağı (KGK), veri merkezinizin ve BT ekipmanlarınızın güvenilir çalışması için çok önemlidir. KGK, bağlı ekipmanlar için temiz yedek güç sağlar, bu cihazları korur ve güç kesintileri, güç dalgalanmaları veya güçte başka dalgalanmalar meydana geldiğinde bunların çalışır durumda kalmasını sağlar.

Esasen, KGK, planlanmamış kesinti süresinin son derece yüksek maliyetine karşı sigorta poliçeniz gibidir. Gelir elde etme ve e-ticareti etkinleştirme söz konusu olduğunda veri merkezlerinin her zamankinden daha kritik bir öneme olduğu göz önüne alındığında, kesinti süresi günümüzde çoğu işletme için bir seçenek değildir.

KGK sistemleri, işletmenizi beklenmedik bir şekilde kapanmaya karşı korur. Ancak sistemler, yalnızca onları destekleyen KGK aküleri kadar güvenilirdir. Aküler bir KGK sistemindeki en basit bileşen olabilir, ancak tartışmasız en önemli bileşendir. Aslında, 2021 yılında Ponemon Institute’ün yayımladığı Ana Merkez ve Edge’de Veri Merkezi Kesinti Süresi: Sıklık, Süre ve Tutum Araştırması adlı raporda, KGK akü arızası, kesinti süresinin önde gelen temel nedenlerinden biriydi. Akü dizisindeki tek bir bozuk hücre bile, bir güç kesintisi sırasında tesisin tüm yedekleme sistemini tehlikeye atabilir ve kuruluşu ihtiyaç duyduğu temel korumadan yoksun bırakabilir.

KGK aküleri iş sürekliliği için çok zorunlu olduğundan ve aynı zamanda sorunlara ve arızalara karşı çok savunmasız olduğundan, KGK akülerinizi akıllıca seçmek, kısıtlamalarını anlamak ve uygun bir akü bakım programı uygulamak kritik önem taşır. Bunu yapmanız, ne olursa olsun işletmenizi çalışır durumda tutmaktan sorumlu olan sisteme daha fazla güvenmenizi sağlayacaktır.

KGK akülerinin ana tipleri nelerdir?

Üç temel KGK akü tipi vardır ve her biri farklı bir fiyat noktası, beklenen kullanım ömrü ve bakım gerekliliklerine sahiptir. Bu üç faktörü dengelemek, veri merkezi yöneticilerinin kendi özel iş gereksinimleri için en iyi KGK akü tipini belirlemelerine yardımcı olur.

  1. Kurşun asit KGK aküleri. Kurşun asit KGK aküleri, KGK sistemleri için kanıtlanmış, güvenilir ve uygun maliyetli bir seçimdir. Makul bir maliyet karşılığında büyük miktarda depolama sunarlar. Ancak daha ağırdırlar, tipik olarak daha fazla bakım gerektirirler ve diğer yeni KGK akü teknolojilerine göre daha kısa kullanım ömrüne sahiptirler.

    Valf regüleli kurşun asit (VRLA) KGK aküleri. VRLA KGK aküleri ayrıca yalıtılmış aküler olarak da bilinir. Akü asidinin sızmasını önlemek için tipik olarak polipropilen plastik ile yalıtılmış hale getirilirler. Ayrıca akü içindeki gaz basıncı çok yükseldiğinde gazı tahliye eden bir valf içerirler. VRLA KGK akülerinin hizmet ömrü genellikle yaklaşık beş yıldır. Çalışırken takılabilir ve kullanıcı tarafından değiştirilebilirler, böylece bakımı basitleştirmeye yardımcı olurlar.

  2. Lityum-iyon KGK aküleri. Lityum-iyon KGK aküleri, birçok avantajıyla en yeni KGK akü teknolojilerinden birini temsil eder. Başlangıç fiyat noktası daha yüksektir ancak toplam sahip olma maliyeti genellikle daha düşüktür çünkü lityum-iyon aküler VRLA akülere göre iki kat daha fazla hizmet ömrüne sahiptir, daha yüksek sıcaklıklarda çalışabilir, daha az soğutma gerektirir ve daha az bakım gerekliliklerine sahiptir. Lityum-iyon aküler de daha küçük ve daha hafiftir ve daha uzun çalışma süresi için daha hızlı şarj sürelerine sahiptir. Bu aküler, akünün durumunu takip etmek için entegre izleme kabiliyetlerine sahiptir ve bu da kesinti süresini önlemek için son derece güvenilir bir seçimdir.

KGK aküleri ne kadar süre dayanır?

Yukarıda belirtildiği gibi, farklı KGK aküleri farklı ortalama kullanım ömrüne sahiptir. Ancak her KGK akü tipinde, akü tasarım ömrü ile akü hizmet ömrü arasındaki farkı anlamak önemlidir. Bu iki kavramın karıştırılması çok maliyetli hatalara yol açabilir.

Akü tasarım ömrü üretici tarafından belirlenir ve üreticinin laboratuvarında kontrollü koşullar altında hücre tasarımı ve akü yaşlanması dikkate alınır. Ancak bu fabrika koşulları gerçek dünya uygulamalarında nadiren ortaya çıkar.

Bu nedenle akü hizmet ömrü, dikkate alınması gereken en önemli unsurdur. Akü hizmet ömründe; uygulama, kurulum, gerçek dünya çalışma koşulları ve bakım uygulamalarının akü yaşlanmasını nasıl etkilediğini dikkate alınır. KGK akülerinizin gerçek ömrünü etkileyen belirli faktörler şunlardır:

  • KGK ortamının nem ve sıcaklığı
  • KGK ne sıklıkla açılıp kapandığı
  • Akü tipi ve depolama ortamı
  • Bakım kapsamı ve sıklığı

Gerçekte, KGK’yı desteklerken, akülerin ömrü genellikle üreticinin tasarım ömründe öngörülen süreden çok daha önce biter. Örneğin 10 yıllık VRLA aküler için kapasite, üç ila beş yıl civarında azalmaya başlar. Beş ila yedi yıla kadar, muhtemelen hizmet ömrünün sonuna yakındır veya sonundadır. Lityum-iyon aküler tipik olarak iki ila üç kat daha uzun süre dayanır.

KGK akü garantisi ne tür bir koruma sunar?

Çoğu KGK aküsü garantilidir ve sözleşme şartları ile garanti süresi 24 aydan 72 aya kadar uzatılabilir. Akü garantileri, üretim kalitesini ve akülerin performansını sağlamak ve kapsamak için tasarlanmıştır. Ancak garantinin akülerinizin yaşı veya kullanımı nedeniyle normal performans kaybını kapsamadığını unutmayın.

Ayrıca birçok garanti yalnızca akülerin profesyonel şekilde başlatılması ve düzenli yıllık bakımın yapılması koşuluyla geçerlidir. Garanti taleplerinizi doğrulamak için servis kayıtlarını tutmanız gerekecektir. Başka bir deyişle, KGK akülerinizi ve işletmenizi korumak için sadece garantiye güvenemezsiniz.

Vertiv gibi akü servis sağlayıcıları başlatma ve gerekli sürekli bakım işlemlerini gerçekleştirebilir ve genellikle akü üreticisine dahili direnç ölçümü ve diğer önemli verilerin gönderilmesi dahil olmak üzere garanti taleplerinin tüm yönlerini ele alabilir.

KGK akülerinin bakımını yapmanın en iyi yolu nedir?

Veri merkezi yöneticilerine ve şirket içi BT personeline yönelik artan taleplerle birlikte, KGK akü değişiminin veya bakımının ertelenmesi veya gözden kaçırılması alışılmadık bir durum değildir. Ancak KGK akü bakımı gerçekten isteğe bağlı değildir. Garanti amaçları ve Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (IEEE) gibi kuruluşların yasal gerekliliklerini karşılamak için gereklidir.

Minimum Akü Bakım Gereklilikleri

Geniş bir teknoloji yelpazesinde endüstri standartlarının önde gelen geliştiricisi olarak IEEE, KGK akü bakım uygulamalarıyla ilgili en iyi bilinen standartlara sahiptir. Aslında akü üreticileri genellikle bu standartlara atıfta bulunur ve geçerli bir ürün garantisi sağlamak için bunlara uyulmasını zorunlu kılar.

IEEE standartları, sabit uygulamalar için akülerin bakımı, test edilmesi ve değiştirilmesi için önerilen uygulamaları sağlar. Çeşitli KGK akü tiplerinin durumunu doğrulamak için alınması gereken ölçümlerin sıklığını ve türünü ele alırlar:

KGK Akü Sağlığını Korumak İçin Dört Yaklaşım

IEEE standartları başlamak için mükemmel bir yer olsa da, beklenmedik kesinti süresi riskinin sıfır olmasını sağlamak isteyen birçok kuruluş daha da ileri gidiyor. Sağlam bir bakım programı, akü performansını optimize etmeye yardımcı olur ve ihtiyacınız olan akü çalışma süresini ihtiyaç duyduğunuz anda almanızı sağlar. Ayrıca KGK akülerinin arızalanmadan ve işletmeniz için potansiyel olarak kesinti süresine neden olmadan önce zamanında değiştirilmesini kolaylaştırmanın anahtarıdır.

Bununla birlikte, şirketlerin bakım kararlarını etkileyen bütçeleri ve diğer hususları vardır. Kuruluşun genel risk toleransı seviyesi gibi bu değişkenlere dayalı olarak, çoğu veri merkezi operatörü KGK akü bakımına yönelik şu dört yaklaşımdan birine girer:

  • Reaktif: Arıza/onarım olarak da bilinen bu yöntem, yalnızca bir kesinti meydana geldikten sonra düzeltici eylemi gerçekleştirdiğiniz için en riskli yöntemdir. Bu yaklaşım, yalnızca kesinti süresinin sonuçları iş açısından kritik olarak görülmediğinde veya bütçe çok sınırlı olduğunda uygulanabilir.
  • Zamana dayalı: Zamana dayalı bir yaklaşım, KGK sistemini (aküler dahil) görsel olarak incelemek ve servis işlemlerini gerçekleştirmek için düzenli önleyici bakım ziyaretlerini içerir ve genellikle yasal gerekliliklere uymak için yeterlidir. Zamana dayalı bir yaklaşımın reaktif yaklaşıma göre önemli faydaları olsa da yine de riskli bir yaklaşımdır. KGK ve akü hizmet ömrünün beklenenden önemli ölçüde kısalmasına neden olabilecek dış etkenleri hesaba katmaz.
  • Proaktif: Genel olarak, akü sağlığına olan yaklaşım ne kadar sağlam olursa o kadar iyidir. Bileşen değerlendirmelerini ve akü değiştirme planını içeren kapsamlı bir bakım programı, acil durum güç sistemi güvenilirliğini sağlamak ve maliyetli kesinti sürelerini önlemek için alabileceğiniz en uygun maliyetli önlemlerden biridir.

KGK akü değiştirme, geri dönüşüm ve bertaraf süreci nedir?

İdeal olarak, KGK akülerinizi arızalanmadan önce değiştirmek istersiniz ve seçtiğiniz akü bakımı yaklaşımı doğru zamanı belirlemenize yardımcı olacaktır. Lityum-iyon aküler genellikle KGK sisteminin kullanım ömrü boyunca dayanmasına rağmen, VRLA akülerinde durum farklıdır: Çoğu endüstri uzmanı, hizmetin başlangıcından itibaren yaklaşık beş ila yedi yıl içinde kritik bozulma oluşmaya başladığında, akülerin ihtiyatlı bir şekilde değiştirilmesini önerir.

Akü değişimi büyük bir yatırım olduğundan, işin doğru ve güvenli bir şekilde yapıldığından emin olmak için bir KGK akü uzmanıyla birlikte çalışılması önerilir. Servis iş ortağınız, teknik destek ve kurulumdan akü doğrulama servisi ve testlerine kadar her konuda yardımcı olabilmelidir. Bir iş ortağı ayrıca, kullanılmış akülerin yürürlükteki tüm çevre yönetmeliklerine uygun şekilde bertaraf edilmesini ve geri dönüştürülmesini sağlamaya yardımcı olabilir.

Vertiv’in Sunduğu Akü Servisleri

Vertiv; bakım, test ve değiştirme de dahil olmak üzere KGK akü servislerinde global bir lider olarak, dünyanın her yerinde 10.000 KGK sisteminin servis işlemlerini gerçekleştirmekte, 9.000 akü dizisini yenisiyle değiştirmekte ve her yıl 2 milyon akü kavanozunun servis işlemlerini gerçekleştirmektedir. Servisler şunları içerir:

Güç Güvencesi Paketi: İşletmedeki en iyi KGK sistemlerini beş yıllık bir koruma planıyla birleştiren bu servis teklifi, küçük BT tesislerini korumak için idealdir.

Akü Servisi: Önleyici akü bakım programına abone olarak, potansiyel sorunların tespit edilmesi ve akü kusurlarına ve bozulmasına hızlı yanıt verilmesi yoluyla sistem kullanılabilirliğini önemli ölçüde artırabilirsiniz.

Garanti ve Servis Sözleşmeleri: Vertiv, garanti korumanızı optimize etmek ve tüm akü dizilerinizin sürekli sağlığını sağlamak için tasarlanmış çeşitli servis planları sunar

İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon