The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Uç Noktada Beş Duyunuz: Sensörler Nasıl Gözleriniz ve Kulaklarınız Olabilir

Matt "Griff" Keller •

Günümüzün uç nokta ortamlarında her an neler olup bittiğini net bir şekilde anlamak zor olabilir. Çoğunlukla uzak konumlar olmak üzere çeşitli konumlarda çok sayıda tesis bulunmaktadır ve muhtemelen bunların hepsini ziyaret edemiyorsunuzdur ve ekipmanlar veya bulundukları ortama dönük olarak çok az görünürlüğe sahipsinizdir.

Bir arıza meydana gelmedikçe BT personelinin uğramadığı ve ekipmanların gözetimsiz bırakıldığı birçok uç nokta tesisinin insansız “karanlık” tesisler haline gelmesi bu sorunu daha da karmaşık hale getirmektedir. Şu anki ortamda sosyal mesafe kuralları nedeniyle şirketiniz, insanlı tesis olsa bile teknisyenlerin habersiz olarak tesiste bulundurulmasına izin vermiyor olabilir.

Bu ortamlarda görünürlük elde etme ihtiyacınızı, her an neler olup bittiğine dair bilgi sağlayan sensörler karşılayabilir. Bu blog yazısında, birlikte çalışan doğru sensörlerin sizi tehdit edici koşullara karşı uyarmak için beş duyunuz gibi nasıl hareket edebileceğini paylaşacağım:

Vertiv Wireless Sensor Network son zamanlarda Consulting Specifying Engineer Yılın Ürünü Ödülleri’nin finalisti olarak anılıyor. Oylama 18 Eylül 2020 tarihinde sonlanıyor.
Görme

Pek çok sensör, tesiste olmadığınız zamanlarda bile orada neler olup bittiğini görmenizi sağlar. Başlangıç olarak, entegre kameralar alanlarınızı net bir şekilde görmenizi sağlar ve çalabilecek alarmlar için bilgi sağlar. Benzer şekilde, ışık sensörleri alanda bir dizi ışık koşulu sağlar. Birinin kapıyı açıp açmadığını veya birinin içeri girip girmediğini ve ışığı açıp açmadığını gösterebilirler.

Bir erişim kontrolü sensörü, alanınıza kimin eriştiğini daha kesin bir şekilde anlamanızı sağlayabilir. Hareket algılama sensörleri, tesisinizdeki faaliyetleri izlemenin ve güvenliği korumaya yardımcı olmanın başka bir yoludur.

Tesisteyken bile su sızıntılarını hemen göremeyebilirsiniz, bu nedenle sızıntı tespiti her tür veri merkezi için önemlidir. Sızıntı tespit sensörleri olmadan, tespit edilemeyen sızıntılar genellikle o tesis için felakettir. Sensörler, hasarı sınırlandırmak ve onarım personelini hızlı bir şekilde göndermek için gereken adımları uzaktan atmak amacıyla sızıntıları gerçekleşir gerçekleşmez tespit etmenize yardımcı olabilir.

Dokunma

Sıcaklık uç noktada büyük bir sorun olabilir. Bahsettiğim gibi, uç nokta tesisleri çoğu zaman insansızdır ve aynı zamanda bazı tesislerde özel ısı yönetimi mevcut değildir. Sıcaklığı algılamanın en yaygın yönteminin sensör olması şaşırtıcı değildir.

Ekipmanlarınız sıcaklıktaki değişimlere duyarlıdır ve birkaç derecelik bir artışın bile BT sistemlerinizin performansı üzerinde büyük bir etkisi olabilir. Özellikle ne kadar soğuk veya sıcak olduğunu hissetmek için tesiste olmadığınız zamanlarda, sıcaklık değerlerini sürekli olarak takip etmeniz çok önemlidir. Sıcaklık sensörleriyle birlikte çalışan bir hava akışı sensörü, çalışmayan bir soğutma sisteminin sıcaklık artışının nedeni olup olmadığını veya başka bir şeyin ek ısı oluşturup oluşturmadığını anlamanıza yardımcı olabilir.

Tesisinizin konumuna bağlı olarak, nemin olması veya eksikliği BT ekipmanınıza zarar verebilir. Çok fazla nem yoğuşmaya neden olabilir ve çok kuru olduğunda statik elektrik sorunu yaşanabilir. Bu nedenle, nem sensörü tesisinizi optimum seviyelerde tutma konusunda önemli bir rol oynayabilir. Sıcaklık ve nem algılama genellikle birlikte sunularak tesisiniz üzerinde daha bütünsel bir görünüm sağlanır.

Ses

Tesiste olduğunuz zamanlarda bir alarm çaldığında veya bir fan çok hızlı çalıştığında hemen duyabilirsiniz. Tesiste olmadığınız zamanlarda ses algılama ile orada bir kulağınız olur. Bu sensörler odaya bir taban çizgisi verir ve gürültü seviyesinin yükselip yükselmediğini gösterir. Bir alarmın çaldığı veya yüksek sesli ekipmanın kapandığı konusunda sizi uyarabilirler.

Koku

“Duman olduğunda, yangın vardır” ve tesisinizdeki herhangi bir duman, ekipman arızasından yangına kadar büyük bir soruna işaret edebilir. Tıpkı tüm evlerin duman dedektörlerine ihtiyacı olduğu gibi, uç nokta tesislerinin de duman algılama sensörleri olmalıdır. Dumanın kokusunu alamayabilirsiniz, ancak sensör hızlı hareket edebilmeniz için potansiyel sorun hakkında sizi uyaracaktır.

Sensörler kendi başlarına anlamlı araçlardır. Tıpkı beş duyumuz gibi, sensörler birlikte en iyi şekilde çalışır. Sensörler bütünsel bir paket olarak bir araya geldiğinde daha akıllı veriler ve bilgiler elde edersiniz. Örneğin, sıcaklık sensörü ve hava akışı sensörü, bir kapının açık olduğunu veya oda içi ısıtma ünitenizin olması gerektiği zamanda çalışmadığını size bildirebilir.

Vertiv gibi bir iş ortağı, uç nokta tesisleriniz için hangi sensörlerin doğru olduğunu ve bunların nasıl dağıtılacağını bulmanıza yardımcı olabilir. Sensörler, daha büyük bir uzaktan izleme ekosisteminin parçası olarak size kontrol sağlar ve içiniz rahat olur.

Sensörlerin gücü hakkında daha fazla bilgi edinmek için Sensörlerin Uç Noktadaki Değeri adlı internet tabanlı seminerimizi izleyin.

İlgili Makaleler

İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon