The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Uç Nokta Yerleştirme Sürecinde Müşterilere Rehberlik Etme İpuçları

Önerdiğiniz sunucu kabini, müşterinizin yerleştirmesi üzerinde önemli bir etkiye sahiptir ve gönül rahatlığı ile uykusuz geceler arasındaki fark anlamına gelebilir. Bir Canlı Podcast yayınında bu konuyla ilgili canlı bir tartışma için Spiceworks ile birlikte çalıştık ve ülkenin dört bir yanındaki BT uzmanlarına kulak verdik. Aşağıda, müşterinizin altyapısıyla ilgili tartışmalar için BT uzmanlarından yararlı ipuçlarının bir listesi bulunmaktadır.

Sorun: BT ekipmanı için belirlenmiş alan yok.

Birçok şirketin sunucu odaları oluşturması gerekir ancak genellikle alan kısıtlamalarıyla karşılaşır. Bunu ele almak için neler yapılabilir:

Çözümü:

  • Acil hedefleri belirleyin ve bu ihtiyaçları karşılamak için çözümler uygulayın.
  • Kapasiteyi alelacele aşırıya çıkarmayın; müşterilerinizin zaman içinde ölçeklendirmesini kolaylaştırın.

Sorun: Ofis binası yanlış hava akışı ile inşa edildi.

Etkili bir hava akışı kurulumu, sadece birkaç kabin veya küçük bir alanda olsa bile gereklidir.

Çözümü:

  • Müşterinizin kabin odasının ısı nötr olduğundan emin olun. Bunu yapmanın birçok yolu vardır; basit olanı kabinin arkasını açmayı önermektir.
  • Bağımsız çevre kontrol kabinleri, müşterilerin odadaki hiçbir şeyi değiştirmek zorunda kalmadıklarında soğutmanın uygun maliyetli bir yoludur. Kabinin etrafına herhangi bir ısı vermeyecektir, ancak biraz sesi olacaktır, bu yüzden aklınızda bulundurun.

Bonus: Zaman ve bütçe olanak verirse, hava akışı kurulumunda bir soğutma çalışması yardımcı olacaktır.

  • CFD modelleme, odadaki hava akışının nasıl olduğunu ve ısının kabinlerinizden nerede ayrıldığını görmenize yardımcı olacaktır. Sonuçlara dayanarak, kabinin türü veya hava akımı iyileştirmeleri konusunda önerilerde bulunabilirsiniz.

Sorun: İzleme seçenekleri arasında seçim yapmak çok zor, önemli olan nedir?

İzleme türü nihayetinde müşterinizin gereksinimlerine ve alanına dayalı olmalıdır.

Çözümü:

  • Müşteriniz kabindeki birden fazla yeri izlemek için izleme sensörleri kullanabilir. Bir veri merkezindeki ekipmanın tipik izleme konumları için aşağıdaki resme bakın.
  • Bazı müşteriler, birden fazla cihazın verilerini toplamalarını sağlayan yazılım aracılığıyla uzaktan izlemeyi tercih eder. Yazılımın işlevselliği değişebilir, bu nedenle müşterinizin bütçesini ve özelleştirme ihtiyacını anlamak sizi doğru yöne yönlendirmeye yardımcı olacaktır.
  • Ayrıca mevcut ekipmanla hangi seçeneklerin geldiğini de anlamalısınız. 'Ağa bağlanan' birçok ürün, ekipmanın kritik ayrıntılarını izlemek için web tabanlı bir arayüz veya GUI içerir.

800x600-environmental-conditions_300935_1.png

Sorun: Çevresel faktörler kurulumu zorlaştırmaktadır.

Bir kabin seçerken, nerede kullanılacağını aklınızda bulundurun.

Çözümü:

  • Müşteriniz bir deprem bölgesinde ise, müşterinizin alanını güvende tutmak için yerel yönetmeliklere uyun. Müşterileriniz, kabini zemine bağlamak isteyebilir, ancak bölgelerinde etkin çevresel faktörlere dayanarak dikkate alınması gereken güvenlik ve kullanılabilirlik seviyeleri vardır.
  • Kabin bir üretim katında veya başka bir açık alanda kullanılıyorsa, bir bağımsız birim düşünebilirsiniz. Bunlar, partiküllerin açıkta kalan bir kabine girebileceği bir üretim alanı için idealdir. Diğer bir seçenek ayrı bir sunucu odası oluşturmaktır, ancak zaman ve bütçe bir faktör haline gelecektir.

En son trendler, teknolojiler ve haberler hakkında bilgi sahibi olmak için blogumuza abone olun.

İlgili Makaleler

İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon