Sorry, this page isn't available for your location.

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

Sorry, this page isn't available for your location.

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Veri Merkezi Zorunluluğu: Şirketler Covid Sonrası Dünyada Güç ve Enerji Verimliliğini Nasıl İyileştirebilir

İnsan yaşamına ve geçim kaynaklarına yönelik tehditler kısmen algıyla ilgilidir. Tehdit ne kadar ciddi? Hemen mi yoksa uzun vadeli bir tehdit mi? Bunun gerçekleşme olasılığı nedir? En kötü senaryonun gerçekleşmesi durumunda ortaya çıkacak hasarı hafifletmek için harekete geçebilir miyiz?

Tek bir tehdide odaklanarak, henüz fark edilmemiş olsalar bile, diğer küresel riskleri geçici olarak unutmak kolaydır. Covid-19 salgını, bu yılın büyük bir kısmında hükümetler, işletmeler ve halk tarafından tartışılan tek küresel tehdit olmuştur.

Bu anlaşılabilir ancak iklim değişikliği gibi diğer tehditlerin ortadan kalktığı anlamına gelmez. Çoğu uzman, iklim değişikliğinin uzun vadede insanlar ve gezegen için Covid-19'dan neredeyse kesinlikle daha ciddi bir tehdit olacağını kabul etmektedir.

Maliyetleri Azaltın ve Enerji Verimliliğini Artırın (Özellikle Veri Merkezleri için)

Karantina uygulamaları yavaş yavaş kaldırıldıkça, birçok ekonominin ağır ve muhtemelen uzun resesyona geçmesi beklenmektedir. Şirketler ve kamu sektörü kuruluşları, verimliliği artırarak maliyetleri düşürme baskısı ile birlikte enerji verimliliği için giderek daha da zor hale gelen hedefleri tutturma baskısı altında olacaktır.

Pek çok kuruluş karbon emisyonlarını azaltmayı taahhüt ediyor ve hatta Microsoft gibi kuruluşlar 2030 yılına kadar karbon "negatif" olmaya söz veriyor bu da, yazılım şirketinin ürettiğinden daha fazla karbonu atmosferden temizleyeceği anlamına geliyor. Veri merkezleri, küresel elektrik kullanımının tahmini yüzde birlik oranını oluşturmaktadır.

Enerji verimliliğinin, BT de dahil olmak üzere şirket harcamalarının normalden daha yakından inceleneceği zorlu bir ekonomik iklimde elde edilmesi gerekecektir. IDC'ye göre, dünya çapında BT harcamaları 2020 yılında %5,1 azalarak 2,25 trilyon USD'ye düşecek. Ancak, BT altyapısına yapılan harcamaların hâlâ artması bekleniyor.

Şirketler nasıl tasarruf edebilir, nasıl “daha az ödeyerek daha fazlasını” yapabilir ve karbon ayak izlerini nasıl geliştirebilir? Veri merkezleri ve KGK sistemleri çözümün önemli bir parçasıdır.

Veri Merkezi Ödünleşimi

Son birkaç on yıldır, veri merkezi operatörleri KGK’larının türüne karar verirken bir ödünleşimle karşılaştı.

Birinci seçenek: En yüksek kalitede ve en güvenilir elektrik tedariki.

Bu teknoloji “çift çevirim” olarak bilinir. Adından da anlaşılacağı üzere AC gücü DC güce dönüştürerek en yüksek kalitede ve en güvenilir elektrik tedarikini sağlar.

En yaygın KGK teknolojisidir. Temel avantajı, en yüksek güç kullanılabilirliği seviyesine ulaşabilmesidir.

İkinci seçenek: Daha az güvenilir güç, daha ucuz çalışma

“Eko modu” olarak bilinen bir KGK türü. Çift çevirim modundan daha az enerji kullanır, tipik olarak yüzde birkaç daha azdır, ancak güç kaynağı genellikle daha az güvenilirdir.

Veri merkezlerinde, birkaç milisaniyelik güç kaybı bile bir hizmeti sonlandırarak veya sunucuların performansını yavaşlatarak BT sisteminin performansında sorunlara neden olabilir. Açıkçası, performans açısından yüzde birkaçlık fark bile önemlidir.

Elektrik kesintileri

Ponemon Institute tarafından 2016 yılında yayımlanan ve Vertiv’in sponsorluğunu üstlendiği araştırmaya göre veri merkezi kesintilerinin maliyeti artıyor. Araştırma, 2010 ve 2016 yılları arasında aksama süresi maliyetinin %38 oranında arttığını gösterdi. Bu uzun vadeli eğilim devam ederse, bir veri merkezi kesintisinin ortalama maliyeti, henüz o aşamaya gelmemişse de birkaç yıl içinde 1 milyon dolara ulaşabilir.Data_Center_Downtime_Blog_Chart_-_800_x_600_311951_0.pngPonemon’un araştırmasına göre, plansız veri merkezi kesintilerinin en yaygın nedeni KGK arızasıydı. Daha iyi bir yol olmalı. Veri merkezleri enerji maliyetlerini en aza indirirken verimli ve güvenilir güç kaynağını en üst düzeye çıkarabilmelidir. Bu, geçen yıl bazı KGK ürünlerimize yeni bir özellik eklememizin bir nedenidir.

Her iki dünyanın da en iyisi

“Dinamik Çevrimiçi”[1] olarak adlandırılan özellik, yük için kullanılabilirlikten ödün vermeden %99'a varan enerji verimliliği sağlar. %99 enerji verimliliği, tipik bir eski KGK sistemi için %94 enerji verimliliği ve daha yakın tarihli bir KGK için %97 enerji verimliliği ile karşılaştırılmıştır.

Tasarruflar bir araya geldiğinde sistemin 5 yıl boyunca tek başına enerji tasarrufuyla masrafını çıkarabileceği anlamına gelir.[2] Dinamik Çevrimiçi modu kullanan müşteriler, elektrikli bir arabayla ekvatorun etrafında 28 kez tur atıldığında harcanacak enerjiye eşdeğer enerjiden zaten tasarruf ediyorlar.

Dinamik Çevrimiçi teknolojimizin enerji verimliliği avantajları hakkında daha fazla bilgiyi yayımladığımız bir Detaylı Raporda bulabilirsiniz: ‘Yüksek verimli çalışma modları’

Beş yıl kadar önce Lityum İyon akülerin acil durum güç kaynağı olarak kullanılmasından bu yana, Dinamik Çevrimiçi modunun veri merkezi müşterileri için performans ve enerji verimliliğinde en önemli ilerleme olduğuna inanıyoruz.

Yeni KGK özelliğimiz, beşinci nesil cep telefonu ağları, bulut bilişim ve uç nokta bilişim gibi teknolojilerin ortaya çıkması da dahil olmak üzere diğer uzun vadeli eğilimlerin desteklenmesine yardımcı olacaktır.

Dünya yavaş yavaş Covid-19'dan kurtuluyor olabilir ancak iklim değişikliği gibi diğer birçok uzun vadeli zorluk da varlığını sürdürmektedir. Maksimum güç performansı ve enerji verimliliği sağlayan bir KGK, ekonomik olarak belirsiz zamanlarımızda şirket bilançoları ve gezegen için ileriye dönük önemli bir adımdır.

[1] Şimdi Liebert Trinergy Cube ve Liebert EXL S1 ürünlerimizde mevcut

[2] Beş yıl boyunca, 1000 kVA Liebert EXL S1, aynı kapasiteye sahip yüzde 94 verimli KGK sistemine kıyasla 230.000 $ ve aynı kapasiteye sahip yüzde 97 verimli KGK sistemine kıyasla 140.000 $ tasarruf sağlayabilir.

İlgili Makaleler

İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon