The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Veri merkezi beceri boşluğunu yeniden doldurmak

Veri merkezi sektöründe belirgin bir beceri eksikliği var ve bu eksiklik önemli ölçüde kötüleşmek üzere. İşletmeler doğru adayları bulmakta zorlanıyorlar ve işe alım sorunları mevcut personelin yarısının 2025 yılına kadar emekliye ayrılacağı gerçeğiyle daha da kötüleşiyor. Bir kriz noktası yaklaşırken, veri merkezi sektörü gelecek için yetenek havuzunu korumak ve güçlendirmek üzere şimdi harekete geçmelidir.

Vertiv'in Veri Merkezi 2025 araştırması sektörün geleceğini keşfederek yetenek mücadelesi ile ilgili bazı önemli gerçekleri vurguluyor. Ankete katılanların yaklaşık yüzde 20'si personel tutma zorluğunu kilit bir konu olarak belirledi, bu oran 2018'de yüzde 17 idi. Buna ek olarak, katılımcıların yüzde 40'ından fazlası, nitelikli mezun bulmakta zorlandığını bildirdi, bu oran 2018'de yüzde 38 idi. Bu rakamlar bizi, veri merkezi beceri boşluğunun nedenleri ve yükselişinin ardındaki faktörleri sormaya itiyor.

Beceri boşluğuna neden olan nedir?

Uzun vadede beceri eksikliğini etkileyen bir dizi faktör vardır. Bugünün STEM mezunları güçlü bir konumda çünkü kapılarına kadar bir dizi fırsat var. Ancak bu aynı zamanda işletmelerin en iyi lisansüstü yetenek için savaşmaya bırakıldığı anlamına gelir. Son zamanlarda düzenlenen bir İngiltere Mühendislik raporunda İngiltere'nin 2018'de yaklaşık 80.000 yeni mühendislik mezununa ihtiyacı olduğu belirtildi. Bu tahmin doğrultusunda, İngiltere'nin 2020'de yaklaşık 90.000'e ihtiyacı olacaktır. STEM mezunlarına olan talep büyüyor ve basitçe ifade etmek gerekirse, bu hatta talebi karşılamak için yeterli insan yok.

Yetenek boşluğuna ek olarak, veri merkezi sektörünün belirsizliği de bu krizde rol oynuyor. Bugünün mezunları dünyada Netflix, Uber ve AirBnb gibi teknoloji devlerinin yanında büyüdüler. Bu şirketler teknoloji sektöründe “havalı oyuncular” olarak ün yapmıştır. Veri merkezi sektörünün, üst düzey yetenekleri çekmek için mezunların ve okuldaki insanların dikkatini çekmesi ve içinde yaşadıkları dijital çalışma ile bunların hepsini destekleyen veri merkezleri arasındaki ilişkiyi anlamalarına yardımcı olması gerekir.

Yetenek havuzunu genişletmek

Beceri boşluğunu doldurmanın bir başka yolu, yetenek bulmaya daha geniş bir pencereden bakmaktır. Özellikle cinsiyet çeşitliliği eksikliği sektöre uzun vadede zarar vermektedir. Uptime Institute özel sektöre ait kurumsal veri merkezleri üzerine geçen yıl bir rapor yayımladı. Ankete katılan yöneticilerin %25'inin tasarım veya operasyon personeli arasında hiç kadın olmadığını ve katılımcıların sadece %5'inin kadınların iş gücünün %50'sini veya daha fazlasını temsil ettiğini söylediğini ortaya koydu.

İşverenler daha kapsayıcı bir iş gücüne uyum sağlamalıdır. Esnek çalışma koşullarından, kadınların STEM rollerine katılmalarını desteklemeye veya erkek egemen bir iş yerindeki kadınları desteklemek için bir mentor programı oluşturmaya kadar. Farklı bir yetenek havuzunun geliştirilmesindeki zorluk, mutlaka farklı yetenekleri işe almak değil, bu yetenek havuzunun farklılığını korumaktır. Daha eşit bir iş gücünü çekmenin ve elde tutmanın yanı sıra, veri merkezi sektörü dışında ilaç ve petrokimya gibi kritik endüstrilere aşina olan kişileri işe almak da önemlidir. Bu potansiyel adaylar, kritik bir ortamda çalışma deneyimleri nedeniyle veri merkezi profesyonellerine benzer bir beceriye sahiptir, ancak bilgi ve deneyimlerini veri merkezi dünyasında yepyeni bir endüstriye uygulayabilirler. İş dünyası liderleri bu adaylara sunabilecekleri desteği göstermeli ve sektöre getirebilecekleri muazzam değeri vurgulamalıdır.

Teknolojiye mi dönüyorsunuz?

Artan beceri boşluğunun üstesinden gelmek için bir başka çözüm, görevleri otomatikleştirmek için robotik ve yapay zeka gibi teknolojileri kullanmaktır. Birçok şirket, beceri boşluklarını azaltmak için otomasyon, yapay zeka ve makine öğrenmesini halihazırda kullanıyor. Örneğin Google, sabit diskleri yok etmek veya hizmetten çıkarmak için robotlar kullanıyor. Bu yeni teknolojilerin oynayacağı önemli bir rol olsa da, bunlar nihai çözüm değildir. Dijital dönüşüm arttıkça, veri merkezi sektörü ve gerçekten de teknoloji endüstrisi, yenilikçiliği artırmak ve hızla değişen pazar dinamiklerine yanıt vermek için yüksek vasıflı kişilere bel bağlayacaktır. İşletmeler, kısa vadede gerekli uzmanlık becerilerini elde etmek için dış kaynak kullanımına giderek daha fazla bel bağlamaktadır.

Beceri boşluğu ile mücadele, veri merkezi sektörünün en büyük zorluklarından biridir. Ancak, işletmeler tutumlarını değiştirmeyi ve doğru eylemleri gerçekleştirmeyi taahhüt ederse, sektörün geleceği için büyük fırsatlar bulunmaktadır. Bu değişiklik; veri merkezi sektörü, neden önemli olduğu ve günlük yaşamı güçlendiren teknoloji çözümlerinin temelini nasıl oluşturduğu hakkında artan bir anlayışla başlıyor. Kesin bir şey varsa o da, değişim hızının şiddetli bir şekilde artmasıyla, gelecekte farklı bir yetenek havuzunu çekmek ve korumak için yeni bir yaklaşım benimsememiz gerekeceğidir.

Veri merkezi beceri boşluğunu doldurma çabalarının bir parçası olarak Vertiv, temel iş fonksiyonları etrafında yapılandırılmış, 18 aylık yeni ve heyecan verici bir yüksek lisans programı olan Vertiv Next Generation’ı oluşturdu. Bu program, Vertiv'in 38 ülkeden 387 kişinin kaydolduğu ve katılımcıların bulunduğu son sanal kariyer fuarında (22 Nisan) tanıtıldı. Bu, Vertiv'in dijital dünyada gelecekteki kariyerler için tavsiye ve rehberlik sağlamayı amaçladığı bir dizi etkinliğin ilkidir. Ve gelecekteki kariyer rolünüzün ne olabileceğini görmekle ilgilenen sektörde zaten yerleşik olanlarınız, öğrenmek için Datacentre Kariyer Simülatörünü kullanabilir ve gerçek zamanlı bir video ve PDF edinebilir.

İlgili Makaleler

İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon