Sorry, this page isn't available for your location.

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

Sorry, this page isn't available for your location.

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Potansiyelini Tamamen Ortaya Çıkarmak için 5G Ağının Optimize Edilmesi

Vicente Chiralt •

İlk 5G ağları dünya çapında daha yüksek bant genişliği ve daha yüksek hızlarla kullanılmaya başlandıkça, yüksek çözünürlüklü video, oyunlarda son derece düşük gecikme süreleri veya gelişmiş teletıp gibi uygulamalar devreye alındı. Operatörler 5G ağlarını kullanıma sundukça, kullanılabilirlik ve güvenlik çok önemli hale geldi ancak enerji tüketimindeki kaçınılmaz artışı yönetmek son derece zor bir iştir.

Telefónica’nın İspanya’da 5G ağı sunmaya başladığı Eylül 2020’den bu yana 5G’ye olan talep katbekat arttı. Burada söz konusu olan, sadece faydalarıyla ilgilenen kullanıcılar değil, aynı zamanda 5G teknolojisine kesinlikle aşık olan endüstri 4.0 veya tıp evreni gibi sektörler. Her gün daha fazla başarı hikayesi ve çok sayıda uygulamanın ortaya çıktığını görüyoruz; bunlardan bazıları: ADIF’in takip denetimi için 5G drone’ları kullanması, Quirón Salud’un uyguladığı gerçek zamanlı yardımla cerrahi müdahaleler veya Navantia (askeri gemilerin ve yüksek teknolojiye sahip sivil gemilerin tasarımı ve yapımında lider olan bir İspanyol kamu şirketi) tarafından gerçekleştirilen AR ve VR teknikleri ile üretim süreçlerinin dönüşümü ve dijital dönüşüm.

5G’nin Gücü

İyi haber ise, veri iletimi için gereken enerji söz konusu olduğunda, 5G’nin 3G veya 4G’den daha fazla verimliliğe sahip olduğunun yaygın olarak kabul edilmesidir. STL Partners’ın Vertiv ile birlikte yaptığı yeni bir araştırmaya göre, 5G ağları, önceki 4G ağlarına göre trafik birimi başına %90’a kadar daha verimli olabilir. Yine de telekomünikasyon ağ operatörleri için sürdürülebilirlik yolculuğu şu anda iki cephede yürütülüyor: Mümkün olan en küçük karbon ayak izini üreterek verimlilik elde etmek ve gerçek bir döngüsel ekonomiye doğru ilerlemek için atık azaltma stratejilerinden yararlanmak. Burada operatörler için bir ikilem var: 5G için gerekli ağ esnekliğini geliştirirken enerji tasarrufu hedeflerine ulaşmak. Bu kadar çok sayıda yeni 5G uygulamasının devreye alınması, enerji talebinde artışa yol açacaktır. Bu nedenle, önümüzdeki yıllarda açıklığa kavuşturulması gereken kilit nokta, enerji tüketimindeki bu artışın 5G’nin sağladığı uygulamalar sayesinde getireceği verimlilik optimizasyonu ile dengelenip dengelenemeyeceğidir. Bu bir maliyet-fayda alıştırması olacaktır: 5G ile daha fazla enerji maliyeti vardır, ancak diğer taraftan teknolojiyi optimize ederek tasarruf sağlayacaktır. Asıl soru, bu faydaların maliyetten daha fazla mı yoksa tam tersi mi olacağıdır.

Cevabın bir kısmı, sistemlerin performans açısından ölçeklenebileceği ve izlenebileceği esneklikte yatmaktadır. Açıkça görülüyor ki, 5G teknolojisini mümkün olduğunca enerji verimli hale getirmeye ilgi duyuluyor. Ancak şimdi, operatörlerin enerji verimliliğini artırmak ve sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmak için dijital altyapılarından en iyi şekilde nasıl yararlanabileceklerini sormanın tam zamanı.

Çözüm, mevcut altyapının, hızla gelişen yüksek yoğunluklu bilişim ortamını destekleyebilmesini sağlamak için yeniden değerlendirilmesinde yatmaktadır. Maksimum güvenilirlik ve verimlilik için mevcut altyapıyı optimize ederken, gelecekteki ihtiyaçlara esneklik ve uyarlanabilirlik sağlamak büyük önem taşımaktadır.

Sürekli kullanılabilirlik ve maksimum enerji verimliliği artık telekomünikasyon operatörleri ve iletişim ağı sahipleri için ideal değil, önkoşullardır. Bu nedenle operatörler, sürekli olarak çok çeşitli kesintisiz güç kaynağı sistemlerini değerlendiriyor, en yenilikçi ve güvenilir çözümleri araştırıyor ve izleme, kontrol, dağıtım ve güç kaynağı sistemlerinin en uygunu olduğundan emin oluyorlar.

5G’nin Sürdürülebilirlik Hedefleri

5G ağının ve kritik iş tesislerinin optimize edilmesi telekomünikasyon endüstrisi için çok önemlidir ve büyüme ve yenileme için büyük fırsatlar sunan sürekli bir yatırımdır. Giderek artan sayıda operatör, hassas soğutmada en iyisini talep ediyor ve düşük işletme maliyetleriyle sektördeki en gelişmiş ekipman ve kontrollere sürekli ihtiyaç duyuyor. Covid-19’un yanı sıra dijitalleşme ve cep telefonlarında yaşanan artış, ağların daha fazla veri yoğunluğu ve trafiği deneyimleyeceği ve enerji tüketiminde benzeri görülmemiş bir artış yaşayacağı olağanüstü bir kombinasyon meydana getirdi. Bu senaryo göz önüne alındığında, operatörlerin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmak için enerji verimliliğini artırmaları gerekir. Bunun en güvenli ve en güvenilir yolu, enerji kullanımında tutumlu olurken bilişim ortamını destekleyebildiğinden emin olmak için mevcut altyapıyı sürekli olarak yeniden değerlendirmek olmalıdır çünkü 5G ağları için sürdürülebilirliğe giden yol budur.

İlgili Makaleler

Vertiv 5G Teknolojisi Rehberi Image

Makaleler Konular

Vertiv 5G Teknolojisi Rehberi
İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon