The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Okunması Gereken Araştırma: Veri merkezi sektörünün 2021 kararları

Gerçekçi ama aynı zamanda uygun şekilde iddialı olan Yeni Yıl Kararlarının alınmasının yanı sıra kurumsal hedeflere karar vermeye yardımcı olacak veri sıkıntısı yoktur.

Pandeminin neden olduğu aksaklık, pek çok insanı ve işletmeyi kısa vadeli, reaktif bir moda kaydırdı.

2021’in de kendi zorlukları olacak gibi görünüyor ancak daha uzun vadeli planlamayı sürdürmenin doğru olabileceğine dair olumlu işaretler de var.

Bazılarına göre, Ocak ayındaki planlama süreci, vaatlerle birlikte planların yer aldığı Yeni Yıl Kararlarını almayı içerir. Kararları yapmacık diyerek es geçmek kolaydır ancak karar vermenin tarihi bir önemi vardır. Bu alışkanlık, görünüşe göre Babil dönemine dayanır. Esasında dini bir festivalde, vatandaşlar krala olan sadakatlerini ilan ettiler, ancak aynı zamanda borçlarını ödeme diğer taahhütleri yerine getirme sözü verdiler.

Antik Babilliler belki de bir sonraki yılın neler getireceğini tahmin etmede kendi yöntemlerine sahipti ancak şu anda sahip olduğumuz bilgilere erişme olanaklarının bulunmadığını söylemek doğru olur.

Örneğin, 2021 yılında kilo verme konusunda ciddi olmak istiyorsanız, verilere ihtiyacınız vardır. Dayanağınız nedir? Hedefiniz nedir? Ve haftada kaç kilo vermek güvenlidir? Bir atasözünün belirttiği gibi: "Ölçemediğiniz şeyleri yönetemezsiniz".

Ancak veriler yalnızca kişisel hedef belirleme için önemli değildir, aynı zamanda kurumsal planlama için de kritik öneme sahiptir. Neyse ki, yardımcı olacak analist ve pazar araştırması şirketleri eksikliği yok.

2021’de Veri Merkezi Sektörünü Neler Yönlendiriyor?

Veri merkezi sektörünü ele alın. Büyük analist firmalar, 2021’in BT harcamaları, yıkıcı teknolojiler, birleşme ve satın alma faaliyeti ve diğer bir dizi önemli alan açısından sahip olabileceği şeyler hakkında birden fazla rapor yayımladı.

Örnekler arasında şunlar yer alır:

  • Genel BT harcaması: Gartner’ın en son tahminine göre, 2021 yılında dünya çapında BT harcamalarının 2020 yılından itibaren %6,2 artışla toplam 3,9 trilyon $ olması öngörülmektedir. Analiz grubu, CIO’ların 2021'de gerçekleştirmeleri gereken, nakit tasarrufu sağlayan ve BT’yi genişleten bir dengeleme eylemi olduğunu belirtiyor.

  • Veri merkezi kapasite büyümesi: Emlak hizmetleri şirketi CBRE, çok kiracılı veri merkezlerinde büyümeyi öngören global raporlar yayımlıyor. CBRE, örneğin Avrupa’da, 2021’de sunulacak 400 MW’lık yeni veri merkezi alanı ve 2022’de tekrar aynı alan ile eşi görülmemiş bir “tsunami tedariki” öngörüyor.

  • Edge Bilişim: Daha da ileriye baktığımızda, IDC, 2024 yılında dünya çapında Edge bilişim harcamalarının 250 Milyar $’a ulaşmasını beklemektedir. Bu arada, Forrester, Edge (Uç Nokta) büyümesinin aslında bazı BT bütçelerini (ve odağını) buluttan uzaklaştırabileceğine ve beş noktayı genel bulut büyümesinden çıkaracağına inanıyor.

Bu İtici Güçler Veri Merkezi İçin Ne Anlama Geliyor?

Vertiv, veri ve araştırmalardan faydalanmanın yanı sıra, şirket genelindeki uzmanlardan gelen girdilere dayanarak kendi yıllık veri merkezi trendlerini de geliştirmektedir.

2021 için bu trendler şunlardır:

  • Altyapı şebekelerindekine benzer kritiklik düzeyi: Temel düzeyde, veri merkezleri ve dijital altyapı, toplumun ve işletmenin temel işleyişi için daha da kritik hale gelmiştir. Bunun, gelecekte sektörün büyüme ve düzenlenme şekli üzerinde etkileri olacaktır.

  • Dijitalleşme hızla ileri hareket ediyor: Global pandeminin getirdiği yaşam tarzı değişimleri, temel olarak dijital altyapı için yeni bir dayanak oluşturdu. Veri merkezleri de dahil olmak üzere BT ekosistemine yapılan yatırımlar, daha güvenli, güvenilir ve verimli uzaktan çalışma kapasiteleri sağlamak için hızlandırıldı.

  • Büyük veri merkezi kabiliyetlerini küçük alanlara getirmek ve Edge: 2021, Edge tesislerine hyperscale ve kurumsal düzeydeki yetenekler getirmeye odaklanmanın arttığını görecektir. Edge altyapıları, sistemler arasında uzaktan görünürlük ekleyerek ve uzaktan BT yönetimi seçeneklerini artırarak daha sağlam ve gelişmiş hale gelecektir.

  • 5G görüşmeleri enerji tüketimine ve verimliliğine dönüşüyor: Birçok ülkenin 2021 yılında 5G ağ lansmanlarına başlamasına rağmen, görüşmelerin 5G enerji tüketimine ve enerji verimliliğini artırma yöntemlerine kayması beklenmektedir.

  • Sürdürülebilirlik ön plana çıkıyor: Veri merkezi sektörü global enerji tüketiminin yaklaşık %1’ini oluşturduğu gerçeğiyle kamçılanmaya devam ettiğinden, 2021 yılında sürdürülebilir altyapıda büyük olasılıkla daha fazla yenilik gerçekleşecektir.

Vertiv ayrıca, bu trendleri daha derinlemesine ele almak için bir LinkedInLive etkinliği düzenledi. Global yöneticilerden oluşan bir panel, trendlerin kendi bölgelerinde nasıl uygulandığı ve hangi değişikliklere yol açabileceği konusunda fikir verdi.

Oturumun sonunda, arka plan olarak veri merkezi trendleriyle birlikte, panelde veri merkezi sektörünün kolektif Yeni Yıl kararlarının ne olması gerektiği ele alındı. LinkedIn Live oturumuna katıldığınızda bunların tam olarak ne olduğunu öğrenebilirsiniz.

En azından bazı veri merkezi sektör oyuncuları teorik kararları hayal etmekten bir adım öteye gitmeye hazır görünüyor. 25 şirket ve 17 dernek, 2030 yılına kadar Avrupa ikliminde veri merkezlerini tarafsız hale getirmek için İklim Nötr Veri Merkezi Sözleşmesi adı verilen bir özdenetim planını kabul etti.

Ancak, herhangi bir hedef veya kararda olduğu gibi, bunların belirlenmesi de işin nispeten kolay bir kısmıdır. Önemli olan onlara bağlı kalmaktır.

İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon