The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Okunması Gereken Araştırma: Pandemiye Dayanıklı Veri Merkezleri Gelecek için Umut Sunar

Okunması gereken en son pazar araştırmasını kapsayan yeni blog serisinin ilki, veri merkezi sektörünün gelecekteki pandemiler için nasıl hazırlandığına dair bir Uptime Institute raporudur.

‘En iyiyi umut edin, en kötüye göre plan yapın’ sözü, özellikle günümüzün veri merkezi sektörü için uygundur.

Yeni veri merkezi altyapısına yatırım yapmak genellikle gelecekteki teknoloji talebinin iyimser bir şekilde ele alınmasına dayanır ancak operatörler aksama süresini önlemek söz konusu olduğunda agresif bir şekilde pragmatiktir.

Arızalı ekipman, siber suçlular veya şebeke düzeyinde güç kesintilerinin nedeni ne olursa olsun, zorlu operasyon uygulamalarıyla birleştirilen dayanıklı altyapıya yapılan yatırım, ışıkların açık kalmasını veya en kötü ihtimalle sönme süresinin en kısa seviyede tutulmasını sağlamalıdır.

Uptime Institute Intelligence tarafından son zamanlarda yayımlanan Pandemi Sonrası Veri Merkezleri araştırmasında ne yazık ki çoğu operatörün Covid-19 ile büyük ölçüde körleştiği belirtilmektedir.

Son birkaç ay içinde Covid-19 ile ilgili aksama sürelerinde görece az sayıda (kamusal) örnek olmuş gibi görünse de, pandemi, veri merkezi tasarımı ve inşaatından tedarik zincirlerine ve istihdama kadar her şey üzerinde ek baskı oluşturmuştur.

Veri Merkezi Altyapınızı Gelecekteki Pandemilere Hazırlama

En önemlisi, sezgileri kuvvetli operatörler ayrıca Covid-19'un izole bir olay olarak silinmemesi gerektiğini de fark etmiştir; pandemi planlaması ve süreçlerinin artık sıfırdan veri merkezi altyapı dayanıklılık stratejilerine entegre edilmesi gerekmektedir.

Veya Uptime’ın açıkladığı gibi: “COVID-19 hemen hemen kesinlikle son pandemi olmayacak – ve bu pek çok pandemiden sadece biri olabilir. Bu nedenle, operatörler bu değişiklikleri COVID-19’a yanıt olarak değil, gelecekteki pandemileri öngörerek yapmaktadır.”

Peki, spesifik olarak bu pandemiyle ilgili değişiklikler nelerdir? Uptime bunları günümüzdeki ve gelecekteki aşamalar olmak üzere üç aşamaya ayırıyor. İlk aşama ‘reaksiyon’dur ve ilk birkaç hafta ile ilk birkaç ayı ve yanıt veren veri merkezi operatörleri tarafından gerçekleştirilen acil durum eylemlerini tanımlamaktadır. Örneğin, tesis içi personel sayısını azaltmak veya katı temizlik rejimleri uygulamak.

Bir sonraki aşama ‘azaltma’ aşamasıdır ve günümüzde çoğu operatörün kendini içinde bulduğu mevcut durumu kapsar: Reaktif aşamada oluşturulan süreçler artık Uptime’a göre devam eden eylemler haline gelmiştir.

Bu iki başlangıç aşaması, C-19'dan kaynaklanan ilk bozulmanın büyük çoğunluğunu azaltmada önemli olsa da, gelecekteki yönün göstergesi olarak tartışmaya açık şekilde daha önemli olan üçüncü ve son aşamadır.

Reaksiyon, Azaltma ve Uyarlama

Uptime'ın tanımladığı üzere, ‘uyarlama aşaması’, veri merkezi sektörünün önümüzdeki 18 ay boyunca ve sonrasında birlikte güreş yapacağı aşamadır; (umarım) virüs büyük ölçüde kontrol altına alınmış olacak ve odak noktası artık gelecekteki pandemilerin etkisini en aza indirmeye yönelecektir.

Adaptasyon aşaması, bazıları pandemiden önce zaten uygulanmakta olan ve daha fazla operatörün gelecekteki pandemi tehdidine uyanmasıyla hızlanacak olan bir dizi teknoloji değişimini ve operasyonel değişimi kapsar.

Örneğin, Uptime ve diğer sektör oyuncuları (Vertiv dahil), veri merkezi altyapı yönetim araçları (DCIM) dahil olmak üzere uzaktan izleme ve otomasyon teknolojisinin benimsenmesinde bir artış olacağına inanıyor. Uptime tarafından yapılan ankette operatörlerin yüzde doksanı, uzaktan izleme/yönetim kullanımlarını artırmayı planladıklarını belirtti. Uptime’a göre, “…pandemi, DCIM, izleme ve otomasyon tedarikçileri için işlerde artışa yol açacak”.

DCIM’den Prefabrike Modüler Veri Merkezlerine

Uzaktan izleme ve yönetime yapılan yatırımların yanı sıra, hem yerel tesis dayanıklılığında hem de sözüm ona dağıtık dayanıklılıkta genel bir artış olacaktır. Uptime’a göre, operatörlerin yüzde altmış dörtü pandemi nedeniyle altyapı esnekliğini artırmayı planlıyor. Ancak gelecekteki bir pandeminin tesisin tamamına erişimi engelleyebileceği veya yerel elektrik kesintilerine yol açabileceği gerçeğinin bilincinde olarak, büyük bulut sağlayıcıları tarafından geliştirilen kullanılabilirlik alanlarına da ilgi artmaktadır. Bu yaklaşım altında, birden fazla bağlı konumda kopyalanan ve paylaşılan veriler ve iş yükleri ile tek bir tesisin önemi azalır.

Uptime'ın bir post-pandemi dünyasında daha da kritik olduğuna inandığı diğer teknolojiler arasında prefabrike modüler (PFM) veri merkezlerinin kullanımı da yer almaktadır. Uptime'ın Covid-19'dan önce bile sağlam bir şekilde kurulduğunu belirttiği yaklaşım, kontrollü fabrika koşullarında daha fazla inşaat sürecinin tamamlanmasını sağlıyor. Benzer şekilde, ekipmanın yakından izlenmesinin, servisin belirli bir program yerine gerektiğinde yapılmasını sağladığı kestirimci bakım da pandemi öncesi çekiş gücü kazanıyordu ancak operatörler ve tedarikçiler, tesis ziyaretlerini kontrol edecek ve genellikle daha akıllı, yapay zeka odaklı hizmetler sunacak gibi göründüğünden daha geniş çapta benimsenecek gibi duruyor.

Bu nedenle, Covid-19 ile devam eden düşüş gelecek hakkında umutlu düşünceleri – veya yine de yakın geleceği – ortaya çıkarmayı zorlaştırsa da, veri merkezi sektörünün en kötüyü planlama konusunda zaten çok sayıda değerli ders çıkardığı görülmektedir.

İlgili Makaleler

İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon