The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

DC Gücü Ana Telekom Tesislerinde Zemin Alanı, Enerji ve Maliyetten Tasarruf Etmeye Nasıl Yardımcı Olabilir?

Henrik Nilén •

5G ağları kullanıma sunuldukça telekomünikasyon şirketleri için enerji tüketiminin artması beklenmektedir. Ancak endişelenmeyin, DC güç çevrim teknolojisi, enerji maliyetlerini en aza indirmeye, karbon emisyonlarını sınırlamaya ve tüketicilerin veri talebine gösterdikleri sürekli artışı verimli bir şekilde karşılamaya yardımcı olmak için burada.

Vertiv ve 451 Research tarafından yayımlanan anket bulguları, 2026 yılına kadar 5G’nin makro, düğüm ve ağ veri merkezlerindeki en büyük artışlarla birlikte telekomünikasyon şirketleri ağlarının enerji tüketimini %170’e kadar artırabileceğini, operatörlerin enerji açısından en verimli güç sistemi topolojilerini uygulamadığını ve 5G’nin yalnızca genişleyen ağı işletmenin maliyetlerinden erozyona uğradığını görebileceğini ortaya koymaktadır.

Ancak 5G ile ilgili ağ genişlemesi sadece telekomünikasyon şirketleri için parasal bir endişe değildir. Hem yeni hem de mevcut tesislerde ihtiyaç duyulan yeni iletişim ekipmanlarının büyük bir kısmı, zemin alanını hiç olmadığı kadar değerli kılıyor ve güç sistemleri için çok daha fazla güç gerekse bile çok az yer bırakacak veya hiç yer bırakmayacaktır.

Artan enerji tüketimi, karbon emisyonlarını azaltmak ve çevresel düzenlemelere uyum sağlamak için planlanan hedeflere ulaşmayı da zorlaştıracaktır. Avrupa Birliği,
2030 yılına kadar tüm küresel emisyonların tahmini olarak %2’sini oluşturan veri merkezlerinin ve telekomünikasyonların karbon nötr hale gelmesi gerektiğini bildirdi.

Öyleyse, telekomünikasyon şirketleri 5G’nin sermaye, operasyonel ve çevresel zorluklarını nasıl azaltabilir? Cevaplardan biri DC güç çevrim teknolojisindedir.

Doğru DC Güç Topolojisi ile Güç Çevrim Verimliliğini En Üst Düzeye Çıkarın

Gücü ister sunucuya entegre edilmiş bir AC/DC dönüştürücüyle, ister dizüstü bilgisayarı şarj etmek için bir güç kaynağıyle veya tüm tesise güç vermek için merkezi bir sistemle sağlanıyor olsun, tüm elektronik aygıtlar çalışmak için DC güce ihtiyaç duyar.

Telekomünikasyonun ilk yıllarından bu yana, çoğu telekomünikasyon ekipmanı 48 volt DC ile beslenmiştir.

48V DC sistem topolojisi, basitlik ve minimum çevrim adımları sayesinde hala önemli verimlilik avantajlarına sahiptir.

Her çevrim adımında her zaman enerji kaybı olur. Bu nedenle, çevrim adımlarının sayısını minimumda tutmak, enerjiyi korumaya çalışırken giderek daha önemli hale gelir.

Bu, 48V DC’nin OCP (Açık Bilişim Projesi) dünyasında tercih edilen güç topolojisi haline gelmesinin bir nedenidir. Bu uygulamada, her sunucu kabininde 48V DC güç kaynağı bulunur.

Bununla birlikte, büyük bir telekomünikasyon tesisi için merkezi bir güç sistemi, toplam sahip olma maliyeti (TCO) perspektifinden daha anlamlıdır. Ancak bir tesis ne kadar büyük olursa, gücün yedek sistemden enerji verilen ekipmanlara taşındığı mesafe o kadar uzak olur.

48V DC için, bu genişletilmiş mesafe gerilim düşüşü ve enerji kaybı ile sonuçlanır. Bu sorun daha kalın bakır kablolar kullanılarak çözülebilir ancak kabloların ve kurulumun maliyeti hızla artar.

Daha iyi bir çözüm, 400V DC girişli telekomünikasyon ve veri ekipmanlarını 400V DC yedekleme sistemiyle birlikte kullanmaktır.

Artık gerilim düşüşü bir sorun olmaktan çıkıyor. Çok daha ince kablolar kullanılabilir ve enerji kayıpları minimum olacaktır. 400V DC güç sistemi topolojisi 48V DC sistemleriyle aynıdır ve bu nedenle verimlilik, bakım ve güvenilirlik açısından oldukça caziptir.

Kazan-Kazan: Enerji Verimliliği ve Esnekliği

Faydaları göz önüne alındığında, birçok telekomünikasyon ve veri merkezi operatörü artık 400V DC merkezi güç kaynaklarını kullanıma sunmak istiyor. 400V DC girişli telekomünikasyon ekipmanları teklifi hala sınırlı ve genellikle daha pahalı olsa da, 400V DC’nin avantajlarından bugün de yararlanmaya başlamanın bir yolu vardır.

Vertiv™ NetSure™ dönüştürücü sistemleriyle, operatörler ana tesis yedekleme sistemi olarak akülü sıradan bir 400V DC güç sistemini (NetSure™ HVT) kullanabilir ve yine de hem yeni hem de mevcut 48V DC altyapısını uygun şekilde besleyebilir.

Dönüştürücü sistemi, tek bir kabinde 48V DC ekipmanlarını beslemek için 105 kW’a kadar 400 ila 48 voltluk verimli dönüştürücü kapasitesi ve çok sayıda dağıtım noktası barındırır. 400V DC sistemi ve aküler yükten uzakta konumlandırılabildiği için bu çözüm, yeni iletişim ekipmanları için alan açmaya yardımcı olur.

Operatörler için avantajlar arasında enerji tüketimini ve işletme maliyetlerini azaltan yüksek güç verimliliği çevriminin yanı sıra büyük tesislerde ve veri merkezi düzenlerinde esneklik bulunmaktadır.

İşletmeler kablo maliyetlerini %90 oranında azaltabilir ve değerli boş alanı daha fazla ağ ekipmanı dağıtmak için kullanabilir. 2023 yılına kadar 50,8 milyar dolar değerinde olacağı tahmin edilen küresel bakır kablo pazarının boyutu göz önüne alındığında kablo tasarrufları kayda değer olabilir.

Image default text

Vertiv™ NetSure™ 400/48V DC Dönüştürücü Sistemi


Veri merkezi ve telekomünikasyon operatörleri, veri trafiğindeki üst düzey artışa ayak uydurmak için altyapılarını büyütmelidir. Ayrıca, teknolojiyi birden fazla güç topolojisi kullanarak dağıtan operatörler, 5G olurluk incelemelerini etkileyecek şekilde gerektiğinden daha fazla para harcayabilir.

Şimdi 400 voltluk DC güç sistemine geçmeyi düşünme zamanı. DC güç çevrim teknolojisi, anahtarı her zamankinden daha kolay hale getirir.

İlgili Makaleler

NetSure 400V DC Power Image

Makaleler Konular

NetSure 400V DC Power
İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon