The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Veri Merkezinden Edge’e, BT Cihazlarının Daha Hızlı ve Güvenli Şekilde Kurulması ve Yönetilmesi

Vertiv™ Avocent® ADX Ecosystem, BT Yönetimi Görevlerini Otomatikleştirir ve Hızlandırır

Kuruluşlar büyümekte olan bir BT cihazı filosunu yönetiyor ve bu büyüme eğilimi yalnızca edge bilişimin büyümesiyle hızlanacak. Şu anda kuruluş tarafından oluşturulan verilerin yüzde 10'u geleneksel veri merkezleri veya bulut altyapıları dışında oluşturulurken, Gartner’a göre bu oran, 2025 yılına kadar yüzde 75’e ulaşacak. Bu, Nesnelerin İnterneti ve 5G ile hızlı dijital dönüşüm girişimleri, karma çalışma modelleri ve uygulama inovasyonu gibi birçok faktörden kaynaklanacak. Kuruluşların teknoloji yoğunluğu hızla artıyor.

Peki, bu durum veri merkezi ve BT ekipleri için ne anlama geliyor? Bu ekipler, henüz yapmadılarsa bile yakında cihazları büyük ölçekli dağıtık ağlarda kurulumunu yapacak ve yönetecek. Sonuç olarak, pek çok ekip artık tesisleri ve cihazları ölçekte kurulumunu yapabilmek ve yönetebilmek için süreçleri ve teknolojileri geliştirmek istiyor. Ancak güvenlik her zaman en önemli şeydir. BT ekipleri altyapıyı giderek daha fazla uzaktan yönetirken, aynı zamanda süreçleri ve oturumları yalnızca yetkili kullanıcılar için kilitlemek isterler. Son zamanlarda yaygınlaşan bilgisayar korsanlığı olayları, BT ekipleri uzaktan süreçleri benimsedikçe ve kötü niyetli taraflarca istismar edilebilecek güvenlik açıklarını sürekli olarak araştırıp ortadan kaldırdıkça, önce güvenliği dikkate almaları gerektiği gerçeğini pekiştirdi.

BT Ekiplerinin Şu Anda Hangi Uzaktan Yönetim Araçlarına İhtiyacı Var?

BT ekipleri, BT yönetimi platformlarını değerlendirirken şunları yapmak ister:

  • Altyapı çeşitliliği için plan yapmak: BT ekipleri, hem kuruluş hem de edge tesislerini idare edebilen, birden fazla satıcının heterojen altyapısına sahip tek bir yönetim platformuna ihtiyaç duyar. Sunucular, masaüstleri, depolama ve ağ oluşturma, kabin güç dağıtım üniteleri (Rack PDU’lar) ve kabin kesintisiz güç kaynakları (Kabin KGK’lar) dahil olmak üzere büyük cihaz filolarını yönetiyorlar. KVM’yi IP cihazları, sanal makine ve servis işlemcisi yönetimi üzerinden birleştiren bir BT yönetimi platformu, BT personelinin tüm bu cihazları uzaktan ve güvenli bir şekilde kurmasını ve yönetmesini sağlar.

  • Yaklaşımı geleceğe hazır hale getirmek: Tescilli sistemlerin ve satıcıya bağımlılığın olduğu günler sona eriyor. Son ekonomik gerileme sırasında, kuruluşların yüzde 68’i zamandan ve paradan tasarruf etmek için açık kaynak yazılıma yöneldi. Başka bir ankette, katılımcıların yüzde 94’ü, muhtemelen sürekli ve toplu olarak açık kaynak yazılıma yenilik yapılması dolayısıyla tescilli yazılım kadar iyi veya ondan daha iyi olduğunu söyledi.

    Bir BT yönetimi platformu, OpenBMC ve Redfish gibi açık standartlara dayanmalı, BT ekiplerinin tercih ettikleri araçlara ve cihazlara bağlanmasını mümkün kılan API’ları sağlamalı ve yönetim görevlerini modernize etmelidir. Ayrıca dahili açık kaynak aygıt yazılımı BT’nin operasyonel verimliliği artırmasını sağlar. Personel, cihaz güvenliğini, performansını ve işlevselliğini artırmak için en son iyileştirmeleri kolayca ekleyebilir. BT ekipleri, tüm tarafları koruyan güvenli, sağlamlaştırılmış standartlara dayalı bir çözümle müşteri ihtiyaçlarını karşılamak için Linux aygıt yazılımını da açabilir. Tüm bu kabiliyetler, uzun süre dayanacak ve en son teknolojiyle gelişecek bir platforma dönüşür.

  • Operasyonel verimliliği artırmak: Manuel süreçler, BT süreçlerine boşluklar ve hatalar getirirken aşırı zaman alır. Otomatik süreçler, BT ekibinin yeni personel işe almaya gerek kalmadan daha büyük bir tesis ve cihaz taban alanını yönetmesine olanak tanırken, aynı zamanda yerleştirme zaman dilimlerini de kısaltır. Personel; kullanıcı katılımı, konfigürasyon değişiklikleri ve durum raporlaması gibi öğeleri otomatikleştirerek cihazların ve tesislerin kurulumunu daha hızlı ve kolay hale getirebilir. Müşteri ağlarından bağımsız olarak IP modüllerine IP adresleri atamak için toplama cihazlarımızı da kullanabilir. Bu da daha az IP adresi ve daha düşük maliyet anlamına gelir.

  • Kesintiler boyunca cihazları yönetin: Beklenmedik kesinti süresi, herhangi bir dijital işletmenin korkusudur. Sınır dışı yönetim kabiliyetleri, ağ kapalı olduğunda veya mevcut olmadığında bile BT’nin cihazlara uzaktan erişebileceği anlamına gelir. BT personeli, daha iyi bir deneyim için müşterilerinin ekipmanlarına bağlanabilecek, sorunları hızla giderebilecek ve hizmeti eski haline getirebilecektir. Ayrıca BT, BT yönetimi platformunun özelliklerini ve işlevselliğini kullanırken güncelleyerek kullanılabilirliği daha da iyileştirebilir.

  • Cihaz erişimi ve kullanımını kontrol etmek: BT ekipleri, cihaz erişimi ve kullanımını sıkı bir şekilde kontrol etmek ister. Bir BT yönetimi platformu, yetkili personele uzaktan sanal makine oturumları başlatma, onaylı kullanıcılar için güvenli erişim sağlama, gerçekleştirebilecekleri işlemleri kontrol etme ve güvenliği daha da artırmak için süreçleri denetleme yetkisi verir. IP KVM cihazları, tüm trafiğin uçtan uca şifrelemesiyle kullanıcılara kurum içi uygulamalara ve verilere güvenli erişim sağlar.

  • Cihaz güvenliğini artırmak: BT, cihazların yönetimini merkezileştirerek, sağlıkları ve durumları hakkında sürekli farkındalık sağlayabilir. Bu, personelin güvenlik risklerini artırabilecek güncel olmayan yamalar gibi sorunları hızlı bir şekilde çözebileceği anlamına gelir. Otomatik güncellemeler cihazların güncel kalmasını sağlarken, yerleşik aygıt yazılımı, tüm bellek tabanlı güvenlik açıklarını ortadan kaldırarak üstün çalışma süresi güvenliği sağlar.

BT ekipleri, yönetim görevlerini genişlettikçe, iş ve teknoloji gereksinimleriyle büyüyen bir sisteme ihtiyaç duyar. Vertiv™ Avocent® ADX Ecosystem, veri merkezleri, edge tesisler ve cihazlar arasında ölçeklenen bir BT yönetim platformudur. BT ekiplerini güçlendiren ve güvenli süreçler sağlayan bir yönetim platformu, kabin yöneticisi, arayüz modülleri ve yerleşik Linux aygıt yazılımı ile BT izleme ve yönetim görevlerini kolaylaştırır.

BT ekipleri ister büyük veya modüler veri merkezlerini, ister IT odalarını, sunucu odalarını, test laboratuvarlarını, hücre kulelerini veya daha fazlasını yönetiyor olsun; Avocent ADX Ecosystem, organizasyonel süreçlere netlik ve kontrol sağlayacaktır. Hız, ölçek ve güvenlik söz konusu olduğunda Avocent ADX Ecosystem, BT’nin işletmenin istediği sonuçları elde etmesine yardımcı olur.

Vertiv™ Avocent® ADX Ecosystem hakkında şimdi daha fazla bilgi edinin.

İlgili Makaleler

İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon