The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

BT Ekibinizi Uzaktan Çalışma için Güçlendirme: Ana Faktörler ve En İyi Uygulamalar

Uzak iş gücünüzü etkinleştirmeye devam ettikçe, BT ekibinizin gereksinimlerini göz ardı etmemek önemlidir. BT personeli işlerini gerçekleştirmek, sistem sağlığını izlemek ve sorun ve uyarıları sorunlu hale gelmeden proaktif bir şekilde ele almak için kilit altyapıya güvenli ve yetkili erişime ihtiyaç duyar.

BT ekiplerinin uzaktan çalışmasını güvenli bir şekilde sağlamak, tüm kullanıcılar için uygun ağ işleyişi, bilgi güvenliği ve genel iş sürekliliği sağlamanın ilk adımıdır. Bu işlem sırasında, aşağıdakiler de dahil olmak üzere tüm BT ekibi üyelerinin ihtiyaçlarını dikkate almak isteyeceksiniz:

  • BT altyapısının sağlığını izleyen (güç, soğutma ve sunucular dahil), sorunları gideren ve aksama süresini önlemek için sistemleri proaktif olarak güncelleyen ve yükselten veri merkezi ve BT yöneticileri
  • Kaynak sağlaması, yeni çözümler geliştirmesi ve temel görevleri otomatikleştirmesi gereken Geliştirme ve BT operasyon personeli
  • Yeni işlevlerin yerleştirilmeden önce test edilmesi için BT ortamlarını ayarlayıp onlara erişmesi gereken test mühendisleri
  • Erişim ayrıcalıklarını yöneten, yetkisiz etkinlik belirtileri için ağları ve sistemleri sürekli izleyen ve riski azaltmak için uyarılarda bulunan bilgi güvenliği personeli

Uzaktan iş gücünün etkinleştirilmesine son zamanlarda yapılan bu vurgunun nedeni kriz olsa da bu planlama sürecinde çalışmak, sürekliliği destekleyen iş esnekliği yaratarak uzun vadeli yarar sağlayacaktır. Ayrıca kuruluşunuzun çalışanlar için iş yaşamı deneyimini iyileştirmesine ve çalışanların işe alımına, gelişimine ve elde tutulmasına yardımcı olur. Ayrıca, son kullanıcıların gecikmeden sistemlere ve uygulamalara bağlanmalarını sağlamak ve önemli varlıkları güvence altına almak, masrafsız planlanmamış arıza sürelerini önlemek için çok önemlidir.

VPN bağlantıları, Hizmet Olarak Masaüstü Bilgisayarlar ve diğer bulut hizmetleri çoğu çalışan için üretkenliğin sürekliliğini sağlar. Ancak, belirli işlevlerde ek yeteneklere ihtiyaç duyan çalışanlarınız olabilir. Bu roller, BT yöneticilerini, veri merkezi veya kritik/kontrol odası yöneticilerini veya çevrimiçi uygulamaların, sistemlerin ve diğer dijital süreklilik kaynaklarının işlevini denetleme özelliğiyle özel ve güvenli erişime ihtiyaç duyan diğer çalışanları içerebilir. Bu çalışanlar özellikle bant dışı yönetim sırasında donanım önyüklemesi veya çalışma zamanı hizmetleri için gerçek zamanlı, temel giriş/çıkış sistemi (BIOS) erişimine ihtiyaç duyabilir.

Uzak BT Ekipleri için Çözümler

Çoğu ekibin uzaktan çalışmaya zorlandığı bu zamanlarda yönetim yazılımı, kuruluşunuzun çalışır durumda kalmasını sağlamak üzere BT ekiplerinin güçlendirilmesi için önemlidir. Sunucuları, yerleşik teknolojiyi, güç ekipmanlarını ve diğer kritik ağ varlıklarını izlemek için onlara tek bir erişim noktası sağlar.

KVM (klavye, video ve fare) anahtarları ve seri konsollar uzaktan iş gücü sorunlarının üstesinden gelmek için benzersiz bir donanıma sahiptir. KVM çözümleri arasında yüksek performanslı KVM (HPKVM), masaüstü KVM, IP üzerinden KVM ve güvenli KVM bulunur. BT ekiplerine IP üzerinden KVM tarafından iyi bir şekilde hizmet sunulurken, yüksek düzeyde düzenlenmiş veya veriye duyarlı endüstrilerde çalışan ekipler, eklenecek güvenli KVM korumasını dikkate almak isteyebilir. Veri merkezlerindeki aşağı akışlı ekipmanlara, bulut ve colocation tesislerine güvenli bant içi ve bant dışı görünürlük ve kontrol sağlamak için seri konsollara ihtiyaç vardır. Seri konsolların hücresel yetenekleri, kablolu ağlar cihaz konumunda olmadığında veya mevcut olmadığında BT ekiplerinin cihazlara erişmesini sağlar.

En İyi Uygulamalar

Sektörünüzden bağımsız olarak, BT ekibiniz için kritik altyapıya güvenli ve uzaktan erişim sağlarken uymanız gereken bazı en iyi uygulamalar vardır:

  • Daha fazla iş sürekliliği için altyapınıza yedeklilik ve bant dışı (OOB) ağlar tasarlayın. Bu, birincil ağ kesintileri esnasında OOB ağına yük devretmeyi otomatikleştirmeyi ve sistemlere/cihazlara güvenli, alternatif yolların uygulanmasını içerir.
  • Eşit erişim ve uzaktan çıkış kontrolü sağlamak için güç yönetimini bir OOB yönetim sistemine entegre edin.
  • Mevcut uzaktan erişim yazılım çözümlerini yedeklemek için KVM cihazlarını kullanın. Uzak masaüstü protokolünüzün bir IP üzerinden KVM ve seri konsol yönetim teknolojisini içeren anahtar ile yedeklenmesi buna bir örnek olarak verilebilir.
  • Fiziksel sorunların ağınızı etkilemesini önlemeye yardımcı olacak uzak bir sitenin tam görünümü için seri izleme, KVM ve raf güç dağıtım ünitesi (rPDU) erişimi ile çevresel izlemeyi entegre edin. Bu entegrasyon, başka yollarla izlenemeyen ağ hatasına neden olan aşırı ısınma gibi sorunları takip edecektir.
  • OOB ağınıza tek giriş noktası olarak merkezi yönetim yazılımının kullanımını zorunlu kılın.
  • BT cihazlarını izlemek, yapılandırmak ve bunlara erişmek için merkezi bir yönetim aracı kullanın ve böylece tüm ağ/BT ortamının sağlığı hakkında bilgi edinin.
  • BT araçlarının diğer sistemlerle arayüz oluşturma ve görevleri otomatikleştirme araçlarına sahip olduğundan emin olun. Örneğin, durum denetimlerini otomatikleştirmek ve yapılandırma güncellemeleri sunmak için seri konsollarınızda RESTful uygulama programlama arabirimlerini (API) kullanın.

Vertiv, BT ekiplerinizi etkinleştirmenize yardımcı olabilir. Kritik kaynaklara fiziksel erişim kısıtlandığında proaktif olarak iş sürekliliğine hazırlanmanıza yardımcı olacak güvenli uzaktan erişim çözümleri ve en iyi uygulamalar sağlama konusunda onlarca yıllık deneyime sahibiz.

İzleme ve yönetim çözümlerimiz hakkında daha fazla bilgi edinmek için web sitemizi ziyaret edin, 1-866-277-1924 numaralı telefondan uzmanlarımızdan biriyle konuşun veya BT altyapı güvenliğinin güçlendirilmesi ile ilgili blogumuzu okuyun.

İlgili Makaleler

İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon