The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Veri Merkezi Felaket Kurtarma Kontrol Listesi Uygun Hazırlık İçerir

Kate Fulkert •

Beklenmedik durumlara karşı her zaman hazırlıklı olmak iyi bir uygulamadır, ancak Kuzey Yarımküre yaz mevsimine girerken ve aşırı sıcak, yangın ve kasırgalar gibi sert hava koşulları elektrik kesintilerinde bir artış tehdidi oluşturduğundan, veri merkezi operatörlerinin hazır olmaları kritik önem taşır. Bu, veri merkezi kesinti süresinin yaygın bir nedeni olan insan hatasını ortadan kaldıran bir iş sürekliliği ve felaketten kurtarma planıyla başlar. İyi hazırlanmış bir kontrol listesi, bir felaketin ortasında hata ve gözden kaçırma riskini azaltır ve bir kuruluşun her türlü olasılığa karşı hazırlıklı olmasını sağlar.

  1. Risk değerlendirmesi: Bu, bir felaket kurtarma planı geliştirmede herhangi bir kuruluş için ilk adım olmalıdır. Bölgenizle ilgili tehdit türleri nelerdir? Kasırgalar, sel, hortumlar, yangınlar, depremler ve volkanlar, planlama gerektiren doğal afetlere örnektir, ancak tesislerinizden herhangi biri radyasyona maruz kalma, toksik atık veya patlayıcıların planlama açısından değerlendirildiği alanların yakınında bulunuyor mu?
  1. Tahliye planı: İnsan güvenliği her zaman önce gelir, bu nedenle potansiyel olarak risk altındaki personeli tahliye etmek için bir planınız olmalıdır. Bu, güvenliklerini doğrulamak üzere personelle iletişim için ayrıntılı bir plan içermelidir.
  1. Veri merkezini hava koşullarına dayanıklı hale getirin: Tehdit bir kasırga, sel veya hava durumuyla ilgiliyle, tesisinizi sağlamlaştırmak için gerekli adımları atın. Gevşek eşyaları güvenceye alın veya saklayın ve sunucuların kabinlerinde güvenceye alındığından emin olun. Olukları ve fırtına kanallarını temizleyin. Kapıların şiddetli rüzgarlara ve yağmura karşı kapalı olduğundan emin olun. Su, veri merkezinin düşmanıdır, bu nedenle sunucu odalarına su girmemesini sağlamak için gereken her şeyi yapın.
  1. Verileri yedekleyin: Birçok veri merkezi, rutin veri yedeklemelerini haftada bir kez gerçekleştirir. Ciddi hava koşullarının yaklaştığını biliyorsanız, bu yedeklerin sıklığını artırın. Felaketin ne zaman yaşanacağını her zaman bilemeyiz, bu nedenle kuruluşlar günlük yedeklemeleri düzenli bir uygulama haline getirmeyi düşünmelidir. Verilerin nereye yedeklendiğini düşünün. Tesis dışına çıkmalıdır ancak tesis dışı konumun potansiyel felakete karşı güvenli ve emniyetli olduğundan emin olun.
  1. Jeneratörü kontrol edin: Jeneratörü bir kez ayarladıktan sonra unutma eğilimi vardır ancak bu makine parçası gerektiğinde beklendiği gibi çalıştığından emin olmak için bakım ve onarım gerektirir. İçindeki yakıt temiz mi? Yakıt hattı ve hava filtresi kirleticilerden arındırılmış mı? Jeneratörü düzenli olarak ve beklenen hava koşulları gerçekleşmeden önce test edin. Uzun süreli bir kesinti durumunda yakıt almak için en az üç tedarikçi belirleyin. Unutmayın, akaryakıt genellikle bir felaketten sonra çok değerlidir ve sizin kuruluşunuz teslimat gerektiren tek kuruluş olmayacaktır.
  1. Kamu hizmeti sağlayıcılarıyla iletişim kurun: Elektrik, su, telefon veya internet kesintisinin sonuçlarını göz önünde bulundurun. Acil durum planları oluşturmak için kamu hizmeti sağlayıcılarıyla erken iletişim kurun. Geleneksel iletişim yöntemlerinin tehlikeye girmesi durumuna karşı bir rehber oluşturun ve iletişim için bir planınız olsun.
  1. Acil durum personeli: Önemli bir felaket durumunda, yerel çalışanlar çalışamayabilir. Aileleriyle birlikte tahliye olmuş, evlerinde veya araçlarında acil hasarlarla uğraşıyor olabilir veya geçilmez yollar nedeniyle veri merkezine ulaşamıyor olabilirler. Tesiste personel bulunduğundan emin olmak için acil durum ekipleri getirmeyi ve veri merkezinin yakınında kriz konutları kurmayı düşünün.
  1. Satıcılarla iletişime geçin: Bir satıcı listesi oluşturun ve acil bir durumda iletişime ihtiyaç duyanları önceliklendirin. Onlara erkenden ulaşın ve kriz sırasında daha acil ihtiyaçlara odaklanabilmeniz için gerekli düzenlemeleri yapın.
  1. Ekibinize güvenin: Tüm tarafları (BT, Tesisler, Güvenlik, İK, İletişim, Hukuk, Lojistik, Bilgi Güvenliği) bir araya getirin ve herkesin kriz boyunca sorumluluklarını anladığından emin olun. Olağan iletişim kanallarının kapalı olması durumunda bu ekiple iletişim kurmak için bir planınız olsun.
  1. Sigorta kapsamını onaylayın: Bu, tesisin kendi sigortasıyla başlar, ancak altyapı veya işin sürekliliği için ek teminat garanti edilebilir. Veri merkezi bir hafta boyunca kapalı kalırsa, iş sigortasının sürekliliği, kuruluşun gelir kaybını telafi edebilir.
  1. Edge’i unutmayın: Günümüzde, kurumsal veri merkezi dağıtık bir ağda sadece bir parçadır. Pek çok kuruluş birden çok edge tesisini yönetir. Bu tesisler her zamankinden daha kritiktir ve felaket planlamasında dikkate alınmalıdır. Çoğu durumda, ana veri merkezi belirli bir olaya karşı güvenli olabilir ancak bir veya daha fazla edge tesisi risk altında olabilir. Kritik önemine göre önceliklendirin. Bu tesisler ve bu tesislerdeki personel için bir planınız olsun.
  1. Bulutu ihmal etmeyin: Verilerinizin ve uygulamalarınızın bir kısmının bulutta barındırılıyor olması, bunların her zaman acil durumlara karşı güvende olduğu anlamına gelmez. Bu bulut sunucuları bir yerde veri merkezindedir ve bulut sağlayıcınızın potansiyel bir felaketle nasıl başa çıkacağını bilmeniz gerekir. Verileri ne sıklıkla yedekliyorlar? Yedek tesisleri var mı? Bir krizden önce bu soruları sorun çünkü felaket gerçekleştiğinde artık çok geçtir.
  1. Fırsatçıları düşünün: Bilgisayar korsanları, doğal afetleri veya benzer acil olayları, dikkatler başka yere odaklanmışken ağlara erişmek için bir fırsat olarak görür. Bilgi güvenliği ve fiziksel güvenlik ekiplerinizin kötü aktörlere karşı hazır olduğundan emin olun.

Bir veri merkezi felaket kurtarma kontrol listesine sahip olmak, özellikle kritik ekipman ve personelde değişiklikler yapıldığında, ekibinizle düzenli plan güncellemelerine yol açması gereken iş sürekliliği planlamanın çok değerli bir parçasıdır.

Doğru veri merkezi servis sağlayıcısı, bir felakete uygun şekilde hazırlanmak için gereken risk değerlendirmesine yardımcı olarak yalnızca bu ekibin bir parçası olmakla kalmaz, aynı zamanda bu altyapı uzmanları da zamanında ve güvenli bir kurtarma sağlamak için özel olarak eğitilir. Planlamanızla ilgili yardım almak için size yakın bir servis sağlayıcı ile iletişime geçin.

İlgili Makaleler

İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon