The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Veri Merkezi Soğutma İnovasyonu: Uzmanlar Vertiv Müşteri Deneyimi Merkezinde Neler Keşfetti

Yapay zeka, yüksek yoğunluklu bilişim, modüler veri merkezleri ve soğutma teknolojilerindeki gelişmeler geçen haftaki Vertiv sanal konferansında tartışılan konular arasındaydı.

Vertiv yöneticilerinin ve veri merkezi analistlerinin katkılarıyla düzenlenen Vertiv Veri Merkezi Soğutma İnovasyon Forumu, veri merkezi pazarında soğutma teknolojilerinin artan önemine odaklandı.

Çevrimiçi olarak izleyebileceğiniz yarım günlük etkinlikte veri merkezi soğutma teknolojilerinin gelişimi hakkında bir açılış konuşması; çeşitli ısı yönetimi teknolojilerini test etmek için altı laboratuvardan oluşan Padua, İtalya’daki Vertiv müşteri deneyimi merkezi turu gerçekleştirildi. Laboratuvarlardan biri, 1,5 MW’a kadar soğutma kapasitesine ve -10°C ila +55°C arasında değişen geniş çalışma koşullarına sahiptir.

Etkinlik açılış konuşmalarında Vertiv Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Başkanı Giordano Albertazzi, “2020, Covid-19 tünelinin sonunda bir ışıkla dünya için çok karmaşık bir yıl oldu” dedi. “2020 yılında bir umut ışığı olduysa, o da salgının, 10 ay içinde neredeyse 10 yıllık dijital dönüşümün gerçekleştiği bir ivmelenmeye neden olmasıdır. Sektörümüz için bu, biraz hızlı tempolu büyümeye dönüştü.”

Artan Bilişim Kapasitesi Veri Merkezi Soğutma İnovasyonu Gerektirir

Bir teknoloji araştırma şirketi olan Omdia’da Baş Analist olan Lucas Beran, veri merkezi soğutma pazarındaki büyümenin büyük ölçüde şirketlerin bilişim kapasitesine olan artan ihtiyacına ve büyük ve verimli veri merkezleri inşa eden bulut ve colocation sağlayıcılarına bağlı olduğunu söyledi.

Omdia tarafından yakın zamanda yapılan araştırma, soğuk sulu, evaporatif ve sıvı soğutma gibi sürdürülebilir ve yenilikçi soğutma teknolojilerinin veri merkezlerinde daha yaygın olarak kullanıldığını ortaya koymuştur. 2018 ve 2019 verilerinin baz alındığı araştırma (“Veri Merkezi Isı Yönetimi Raporu 2020”), Vertiv’in global veri merkezi soğutma pazarında %23,5’lik pay ile en yakın rakibinden %10’dan daha yüksek paya sahip olduğunu gösteriyor.

Omdia araştırması, sıvı soğutma formlarında da güçlü bir büyüme olacağını öngörüyor (sunucuların ve diğer BT ekipmanlarının tanklardaki soğutucu sıvısına batırıldığı “daldırmalı soğutucu” ve sıvı soğutucunun doğrudan veri merkezi ekipmanlarındaki bilgisayar çiplerine iletildiği “doğrudan çipe” dahil olmak üzere) ve büyümenin 2020 ile 2024 arasında iki katına çıkması bekleniyor.

Yeni Teknolojilerle Veri Merkezi Enerji Verimliliğini Artırma

Beran, sıvı soğutma, veri merkezlerinin karbon nötr hale gelmesine yardımcı olabilir ancak teknolojinin veri merkezlerinde kullanılması için özelleştirilmesi gerektiğini ifade ediyor.

Veri merkezi sektöründe konsolidasyon ve Büyük Veri, analiz ve yapay zeka dahil olmak üzere teknolojilere yapılan kurumsal harcamalar, veri merkezlerinin giderek büyüdüğü anlamına gelir.

Beran, bu yüksek performanslı teknolojilerin önümüzdeki üç yıl içinde veri merkezlerine yapılan harcamaları artıracağını söylüyor.

Ölçek ekonomileri, enerji verimliliğindeki gelişmelerin daha belirgin hale gelmesi anlamına gelir. Soğutma teknolojisi, yalnızca büyük güç modülü tesislerinde değil, telekomünikasyon operatörleri için giderek daha önemli hale gelecek olan daha küçük Uç Nokta tesislerinde de kendi kuruluşlarının BT ihtiyaçlarına göre ölçeklendirilebilecek kadar birlikte çalışabilir ve esnek olmalıdır.

Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da Vertiv’in Temel Müşteri Satış Başkan Yardımcısı Peter Lambrecht, Veri merkezi pazarındaki büyümenin büyük bir kısmı, yeni platformlar inşa etmeye ve sunmaya devam eden hyperscale ve colocation veri merkezi sağlayıcılarından kaynaklandığını ifade etti. “Büyük veri, veri merkezlerinde daha da büyük hale geliyor. 10-20 megawatt’lık veri merkezinden 100-200 megawatt’lık veri merkezlerine geçtik. Ne kadar büyürlerse o kadar verimli çalışabilirler.”

Veri Merkezi Soğutma İnovasyonu Nereden Geliyor?

Vertiv, konferansının ikinci bölümünde aşağıdakiler dahil olmak üzere soğutma teknolojilerinden bazılarını gösterdi ve ele aldı:

Veri merkezleri büyüdükçe, karbon emisyonlarını azaltması ve enerji verimliliği hedeflerini karşılamalarına yardımcı olması için yenilikçi soğutma teknolojilerine ihtiyaç duyar.

Vertiv Güç Modülü Sistemleri Global Teklif Yönetimi Kıdemli Direktörü Roberto Felisi, özellikle soğutucuların, sürdürülebilir veri merkezlerinin “temel bir itici gücü” olduğunu ve veri merkezi soğutma ürünlerinin enerji verimliliğini ölçmek için sektör sertifikalarına sahip olmanın önemli olduğunu ifade ediyor.

Etkinlik sırasında ele alınan veri merkezi pazarındaki diğer trendler arasında, geleneksel olanlardan genellikle daha küçük ve daha hızlı yerleştirilebilen modüler, prefabrik veri merkezlerine yönelik artan talep de yer aldı.

Lambrecht, artan sayıdaki modüler Uç Nokta veri merkezlerinin çoğunda çalışan personel olmayacağını ifade etti. Bunun, uzaktan izlenmeleri gerekeceği ve kendi kendini onaran teknolojiye sahip olacakları anlamına geleceğini söyledi.

“Binlerce [Uç Nokta veri merkezi] tesisi işletmek için yeterli mühendisimiz olmayacak” diye belirtti. “Tesislerin çoğu insansız olacağından, teknolojinin akıllı olması gerekir.”

İnovasyon anahtardır. Özellikle Veri Merkezi Soğutmada

En son düzenlenen soru-cevap& oturumunda, panel konuşmacıları ve konferans katılımcıları sıvı soğutmanın veri merkezlerinin çevresel olarak daha sürdürülebilir hale gelmesine nasıl yardımcı olacağını ele aldı. Açık Bilişim projesi de dahil olmak üzere soğutma teknolojileri için sektör standartlarında anlaşma girişimleri erken bir aşamada ancak bu girişimler hedefe ulaşmaya yardımcı olabilir.

Çalkantılı bir yıla rağmen, etkinlikteki konuşmacılar ve katılımcılar soğutma teknolojilerinin geleceği ve veri merkezi sektörü konusunda iyimserliğini korumaya devam etti.

Albertazzi, “Bu, veri merkezi sektörünün dünya için neler yapabileceği konusunda önemli bir an” dedi. “İnovasyon anahtardır.”

Foruma hızlı bir genel bakış ister misiniz? Etkinliğimizin öne çıkan konularına aşağıdan göz atın veya etkinliğin tamamını çevrimiçi takip edin.

İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon