The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Dijital Altyapınız İçin Bir Veri Merkezi Servis Sağlayıcısı Seçerken Dikkat Edilecek En Önemli 5 Nokta

Spoiler uyarısı: Saatlik ücret listede yok!

Veri merkezinizde planlanmamış aksama süresinin getirdiği kabusu yaşadıysanız, işletmenizin her zaman çevrimiçi olmasını sağlamak için birlikte çalışan kesintisiz güç kaynağı (KGK) üniteleri ve hassas soğutma üniteleri dahil olmak üzere kritik dijital altyapınıza uygun şekilde servis sağlamanın ve bakımını yapmanın ne kadar önemli olduğunu bilirsiniz.

Aksama süresinin her dakika binlerce dolara mal olabileceği göz önüne alındığında, bu tür felaketleri önlemek için profesyonel veri merkezi servis sağlayıcılarına yatırım yapmak genellikle zor bir karar değildir. Yine de, servis söz konusu olduğunda birçok karar vericinin sorduğu ilk soru “Bu ne kadara mal olacak?” sorusudur.

Fiyatlandırma önemli olsa da, veri merkezinizdeki en önemli ekipmanlardan bazılarını muhafaza ederken kime güveneceğinize karar vermede ele alınacak faktör kesinlikle sadece bu değildir. Aslında, ilk beşimizde bile yok. Saatlik ücreti aşan ve nihayetinde uzun vadede işletmenizin toplam maliyetlerinin düşmesine katkıda bulunacak birkaç temel husus şunlardır:

  1. Veri merkezi servis sağlayıcısı çağrınıza ne kadar hızlı yanıt verebilir? Unutmayın, aksama süresi her dakika binlerce dolara mal olur. Acil bir durumda, bir gün öncesinden tesisinizde bulunabilecek bir servis sağlayıcısına ihtiyacınız var, çok teşekkür ederiz. Tesisinize makul ölçüde yakın olan ve servis alanında garantili bir yanıt süresi olan bir sağlayıcı seçmek önemlidir. Felaketin ne zaman yaşanacağını asla bilmediğiniz için, 7/24 acil durum desteği kesinlikle bir zorunluluktur. Ayrıca, olay yerinde hızlı bir şekilde yetenekli bir desteğe ihtiyaç duyduğunuzda acil durumunuzun nasıl ele alınacağına dair bir fikir edinmek için öncelikli planlama politikalarını kontrol etmek isteyebilirsiniz.
  2. Ne tür parçalar kullanılıyor ve bunlar ne ölçüde kullanılabilir? İster acil durum servisi ister rutin bir veri merkezi önleyici bakımı olsun, doğru parçalar ekipmanlarınızın çalışma şeklinde fark yaratır. Bu parçaların, özellikle zamanın tam anlamıyla para olduğu acil durumlarda hemen ulaşılabilir olması gerekir. Yenilenmiş parçalardan değil, orijinal parçalardan oluşan geniş bir envanter tutan bir sağlayıcı arayın. Ve sağlayıcının etkileyici bir zamanında parça teslimat geçmişine (%90 veya daha fazlası tercih edilir) sahip olduğundan emin olun. Bu, mümkün olduğunca düşük olmasını istediğiniz ortalama onarım süresini (MTTR) hesaba katacaktır, böylece daha sonra değil daha kısa sürede tekrar çalışmaya başlayabilirsiniz. BT altyapı ekipmanlarınızın yaşına bağlı olarak, eski ve/veya OEM tarafından üretimine son verilen parçaların mevcudiyetini de kontrol etmek istersiniz.
  3. Daha yeni ekipman için aygıt yazılımı yükseltmeleri sağlanacak mı? Daha yeni, dijital olarak tasarlanmış ve kontrol edilen sistemler için OEM’in aygıt yazılımı yükseltmelerine erişim bir gerekliliktir. Aygıt yazılımı güncellemeleri, önleyici bakım ziyaretleri sırasında ekipmanın her zaman güncel ve uygun şekilde bakımının yapıldığından emin olmak için yapılmalıdır. Bazı üçüncü taraflar kendi aygıt yazılımını sunabilse de ekipman performansını optimize etmenin tek yolu OEM’in özel yükseltmeleridir.
  4. Eğitim protokolü nedir? Her servis etkinliği, servis ile ilgili insan hatası olasılığına yol açar. Ekipmanlarınız üzerinde çalışan veri merkezi servis sağlayıcısının eğitimi ne kadar iyiyse, bu hataların oluşma olasılığı o kadar düşüktür. Servis teknisyenleri için bir eğitim ve/veya sürekli eğitim gereksinimi olup olmadığını öğrenin ve mevcut eğitim belgelerinin ve sertifikalarının bir kopyasını görmek istediğinizi söyleyin. Ayrıca sağlayıcının ekipman markanıza servis sağlamak için özel olarak eğitim alıp almadığını kontrol etmelisiniz. İdeal olarak, OEM tasarım mühendislerine, mühendislik şemalarına ve teknik özelliklere erişim de dahil olmak üzere, kullandığınız ekipmanlar hakkında en son bilgilere sürekli erişimi olan bir sağlayıcı istersiniz.
  5. Servis sağlayıcının güvenlik politikası ve güvenlik geçmişi nedir? Ekipmana özgü eğitime ek olarak, servis sağlayıcıların elektrikli ekipmanların etrafında çalışmak için güvenlik eğitimi alması gerekir. Sağlayıcının resmi bir güvenlik programına sahip olup olmadığını öğrenin. Devam eden bir güvenlik eğitimi ve sertifika programını sürdüren, iyi bir güvenlik geçmişine sahip ve saygın bir sektör kuruluşundan birkaç güvenlik ödülü almış bir sağlayıcı, hassas ve kritik ekipmanlarınızın etrafında çalışmak için güvenilir olabilir.

Veri Merkezi Servis Sözleşmeniz İçin En İyisini Elde Edin

Dijital altyapınızın kritik doğası ve işinizi operasyonel, verimli ve kârlı tutmada oynadığı rol göz önüne alındığında, bir servis sağlayıcının seçimi hafife alınmamalıdır. Tüm bu gereksinimleri karşılayabilen bir sağlayıcı bulduğunuzda, işinizi yürütmek için ihtiyaç duyduğunuz ekipmanların mümkün olan en iyi ellerde olduğundan ve satın aldığınız hizmetlerin işiniz için kalıcı bir değer sağlayacağından emin olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon