The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Partners

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Als u bezig bent met het ophangen van de kerstversieringen, vergeet dan niet om het datacenter op scherp te zetten

3 tips voor het voorbereiden van de IT-infrastructuur van e-commerce servicesites

Ooit was het zo dat winkelcentra niet voor eind november begonnen met het plaatsen van kerstbomen en het aanzetten van de kerstlichtjes, om zo de officiële start van de kerstinkopen in te luiden. Tegenwoordig beginnen deze drukke dagen al ruime tijd eerder, met veel winkels die hun rode en groene displays al vóór Halloween plaatsen. Eén ding dat elke detailhandelaar zo vroeg mogelijk moet doen, is ervoor zorgen dat de digitale infrastructuur klaar staat om alle shoppers te helpen die via online detailhandelsites de kerstman een handje gaan helpen.

Vorig jaar zijn diverse grote Amerikaanse detailhandelaars, waaronder Walmart en Lowes, met de neus op de feiten gedrukt toen hun sites juist tijdens het Thanksgiving-weekend crashten. Retailwinkel LovethEsale.com schat dat de technische problemen meer dan 3,5 miljoen klanten hebben beïnvloed en detailhandelaren hierdoor $9 miljoen hebben verloren aan verkoopkosten. De berichten van gefrustreerde shoppers op socialemediasites hebben de zaken alleen maar erger gemaakt.

De problemen van vorig seizoen zijn waarschijnlijk opgetreden als gevolg van het zwaarder dan verwachte verkeer in de detailhandel. Niettemin werden detailhandelaren er hiermee nog eens goed aan herinnerd, dat ze alles moeten doen wat binnen hun vermogens ligt, om ervoor te zorgen dat hun digitale infrastructuur zakelijke activiteiten kan ondersteunen tijdens het drukke feestdagenseizoen. Een tijdelijk verstoorde e-commercewebsite is één, maar een volledige of gedeeltelijke datacenteruitval is een ander verhaal, met veel ernstigere gevolgen

Volgens het laatste rapport Cost of Data Center Outages (kosten van datacenteruitval) door het Ponemon Institute, zijn de gemiddelde kosten van een datacenteruitval gestaag toegenomen tot meer dan $ 740.000 waarbij gebenchmarkte datacenters gemiddelde kosten van $ 9.000 per minuut per incident rapporteren. Naast verlies van inkomsten omvat deze kostenpost de kosten voor het detecteren en corrigeren van de oorzaken van de uitval, verloren productiviteit en reputatieschade. Een storing is altijd slecht nieuws als deze optreedt, maar in de weken voor de feestdagen kan het de mooiste tijd van het jaar doen veranderen in een ware nachtmerrie.

Zo maakt u uw datacenter klaar voor de feestdagen:

1. Inspecteer de gezondheid van uw activa

Gezien het feit dat veel detailhandelaren de toegang tot hun datacentra van medio november tot en met januari vergrendelen of beperken als preventieve beschermingsmaatregel tegen menselijke fouten of beveiligingsrisico's, is dit het moment om ervoor te zorgen dat uw datacenter klaar is om alles te kunnen bestrijden dat downtime kan veroorzaken, van een stroomuitval tot een netwerkstoring. Begin met het plannen van een grondige controle van uw datacenters op locatie. Als u een gedistribueerd netwerk hebt met meerdere edge-faciliteiten, kan dit een logistieke uitdaging worden. Het toevertrouwen van de taak aan getrainde servicemedewerkers kan u helpen om snel een groot gebied te beslaan en professionele inzichten te verwerven. Dit type inspectie of audit is vaak een regulier onderdeel van een bestaande serviceovereenkomst die geen extra kosten vereist. En het is beslist de moeite waard.

Vertiv hielp onlangs één grote detailhandelaar bij het controleren van het datacentrum dat het distributiecentrum ondersteunt en ontdekte dat de helft van de Uninterruptible Power Supply (UPS)-eenheden niet werkte. Als u kritieke apparatuurproblemen hebt waarvoor onmiddellijke aandacht is vereist, is het beter om dit nu te weten te komen, zodat u het kunt corrigeren, voordat het echt druk begint te worden.

Naast de prestaties van de stroom- en koelsystemen van een datacenter kunnen auditors en technici ook controleren op extra problemen die van invloed zijn op de beschikbaarheid en prestaties van kritieke systemen. Dit omvat hittedichtheid in racks en rijen, verhoogde vloerobstructies en zwakke plekken in de elektrische infrastructuur die voor vlambogen kunnen zorgen. Het achterhalen van deze problemen kan de managers van het datacenter helpen om een breder beeld te krijgen van de beschikbaarheid en plannen te maken voor noodzakelijke verbeteringen.

2. Gebruik auditresultaten om aan upgrades prioriteit te geven

Op basis van de lessen van de audit kunt u een roadmap opstellen die u in staat stelt prioriteiten aan te brengen binnen uw IT-budget, om toekomstige upgrades mogelijk te maken en het algehele activabeheer te ondersteunen. Aangezien de belangrijkste en meest kostbare oorzaken van de downtime van datacenters direct verband houden met kwetsbaarheden in uw stroom- en koelingsinfrastructuur, zijn dit goede plekken om vóór de feestdagen uw verbeteringsinspanningen op te richten.

  • Overweeg het herstellen, vernieuwen of vervangen van UPS-eenheden

Een betrouwbare UPS in combinatie met regelmatig preventief onderhoud en controle is de sleutel tot maximale uptime. Vertiv-onderzoek toont aan dat zelfs een enkel jaarlijks preventief onderhoudsbezoek de gemiddelde tijd tussen falen (MTBF) van een UPS-eenheid met meer dan een factor 10 kan verhogen. Audits helpen u bij het zorgen voor continuïteit in de stroomvoorziening door te bepalen of het tijd is om UPS batterijen te vervangen of, afhankelijk van leeftijd en operationele omgeving, mogelijk de units zelf.

Als vervangingen aan de orde zijn, is het een goed moment om te investeren in nieuwe batterij- en UPS-technologieën die de betrouwbaarheid van uw back-upvermogen kunnen verhogen, zoals lithium-ionbatterijen, die een langere levensduur hebben en minder onderhoud vergen. U kunt er ook over denken om te investeren in een stroombeveiligingsplan, zoals het Power Assurance-pakket van Vertiv, dat toezicht houdt op apparatuur en snelle incidentrespons biedt, waardoor uw bedrijfskritische continuïteit kan worden gewaarborgd.

  • Controleer op adequate koeling en de juiste koelingsstrategie

Gebeurtenissen met betrekking tot downtime van het datacenter gerelateerd aan thermische systemen worden niet altijd veroorzaakt door het falen van de koelingsapparatuur. Vaak zijn ze te wijten aan ontoereikende koelingsinfrastructuur. Het optimaliseren van uw koelingsstrategie kan bestaan uit het opnieuw configureren van activa, een overstap naar rij-gebaseerde precisiekoelingsoplossingen of het implementeren van koudegang-containment, als u deze methoden nog niet hebt geprobeerd.

U kunt er ook over denken om te investeren in nieuwe technologieën en producten die u kunnen helpen bij het versnellen van de implementatie zoals met het nieuwe Vertiv™ VRC-rack-koelsysteem. Het is een thermische oplossing die snel en eenvoudig past in patchkasten of EDGE-omgevingen en biedt een plug-and-play-oplossing, waardoor koeling mogelijk is op plaatsen waar een ruimte niet geschikt is voor meer traditionele koeloplossingen.

3. Voeg een extra toezichtslaag toe

Hoe meer verspreid de IT-netwerken zijn, des te lastiger wordt het voor interne IT-afdelingen om elk apparaat op elke locatie te beheren. Tegenwoordig bestaan er veel software- en hardwareoplossingen die vanaf een centrale locatie op afstand de bewaking van de apparatuurprestaties mogelijk maken. Dit kan met name belangrijk zijn voor detailhandelaren die tijdens de feestdagen de fysieke toegang tot het datacenter beperken.

Dienstenleveranciers zoals Vertiv bieden ook een verscheidenheid aan programma's zoals LIFE™ Services voor het toezicht op de gezondheid en status van stroomapparatuur en koelingsinfrastructuur. Dit toezicht, ongeacht of u zelf de controle uitvoert of dit door experts laat doen, kan u waarschuwen voor mogelijke problemen voordat deze downtime veroorzaken. Ook kan het u helpen bij het optimaliseren van de efficiëntie van uw IT-personeel.

Bereid uzelf voor op een downtime-vrije kerstmis

Voordat de feestdagen echt van start gaan, moet u even de tijd nemen om uw datacenter zo goed mogelijk te beschermen. Middels audits, preventief onderhoud en monitoring zorgt u voor de best mogelijke omstandigheden voor uw bedrijf om cruciale activiteiten in stand te houden en het hele seizoen de schade door downtime te voorkomen. U helpt uw klanten in deze stressvolle tijd met een hoge betrouwbaarheid van uw e-commercewebsites, terwijl u uw bedrijf helpt met het profiteren van deze drukke en winstgevende feestdagen.

Abonneer uzelf op ons blog om op de hoogte te blijven van de laatste trends, technologieën en nieuws.

Gerelateerde artikelen

PARTNERS
Partner-login

Taal & locatie