The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Working with our Vertiv Sales team enables complex designs to be configured to your unique needs. If you are an organization seeking technical guidance on a large project, Vertiv can provide the support you require.

Learn More

Many customers work with a Vertiv reseller partner to buy Vertiv products for their IT applications. Partners have extensive training and experience, and are uniquely positioned to specify, sell and support entire IT and infrastructure solutions with Vertiv products.

Find a Reseller

Already know what you need? Want the convenience of online purchase and shipping? Certain categories of Vertiv products can be purchased through an online reseller.


Find an Online Reseller

Need help choosing a product? Speak with a highly qualified Vertiv Specialist who will help guide you to the solution that is right for you.



Contact a Vertiv Specialist

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Data Center 2025 benadrukt veranderingen in personeelsbestand en data-ecosysteem in de nabije toekomst

Bij het lezen van de resultaten van onze recente branche-enquête Data Center 2025, was één bevinding bijzonder interessant voor deze ervaren HR-professional. Volgens de enquête verwacht 16% van alle deelnemers dat ze tegen 2025 met pensioen gaan. Dat cijfer is op zichzelf opmerkelijk, maar in de VS stijgt dit zelfs naar 33%. Dat betekent dat een-derde van alle personeelsleden van het datacentrum het personeelsbestand in de komende zes jaar kan verlaten – een enorm verlies van talent en institutionele kennis waar onder ideale omstandigheden al lastig mee om te gaan zou zijn.

Dit zijn geen ideale omstandigheden.


Begrijp me niet verkeerd – de datacentersector is zo gezond als het ooit, en de vraag naar IT-diensten zal niet snel wegebben. Maar de manier waarop we die diensten leveren – hoe we het datacenter zelf zien – verandert radicaal. Computing gaat dichter naar de eindgebruiker, tot de edge van steeds complexere, gediversifieerde netwerken en dit gaat snel. Toen we onderzoek hebben gedaan naar onderzoeksdeelnemers die op dit moment edgelocaties hebben of verwachten dat ze deze in 2025 zullen hebben, verwacht die groep gezamenlijk dat hun totale aantal edgelocaties in 2025 met 226% zal zijn toegenomen.


Die groei is opwindend voor onze branche en creëert talloze mogelijkheden voor onze klanten, maar wanneer het tegelijkertijd gebeurt met een massale uittocht van ervaren datacenterprofessionals … laten we zeggen dat het een extra laag complexiteit en onzekerheid toevoegt aan een ecosysteem dat al zo complex is. En complexiteit en onzekerheid zijn net zo welkom in het datacenter als een waterlek.


Een deel van de oplossing is technologie-gedreven. We zien al intelligente IT- en infrastructuursystemen die gebruik kunnen maken van Machine Learning en Artificial Intelligence. Deze systemen verzamelen en analyseren een stroom aan data om het netwerkgebruik te vereenvoudigen en voorspellende diensten en onderhoud mogelijk te maken, wat cruciaal is bij het beheren van tientallen of zelfs honderden edge-implementaties. Dit is geen verrassing – we zijn een technologiegedreven industrie, dus het is natuurlijk om naar technologische oplossingen te zoeken.


Maar technologie kan ons slechts tot op een zekere hoogte helpen. We hebben nog steeds een toestroom nodig van nieuw personeel van datacenters, niet alleen om degenen die met pensioen gaan te vervangen, maar ook om nieuwe ideeën en ideeën aan de branche te brengen in deze tijd van verandering. Op dat front is onze vooruitgang als industrie langzamer verlopen. Er zijn weinig datacentergerichte bachelorprogramma's beschikbaar in de VS en Europa, en die programma's zijn nog steeds bezig met de aanpassing aan de snelle veranderingen in de branche. Sommige organisaties met datacenters nemen training in-house en omzeilen traditionele kanalen specifiek omdat de vacatures van vandaag niet traditioneel zijn. Wanneer een groot deel van de functiebeschrijving verandermanagement is, kunnen kandidaten met een talent voor kritisch denken en probleemoplossing, maar computer- en IT-vaardigheden van een basisniveau, net zo gewild zijn als degenen met een meer traditionele achtergrond.


Vertiv werkt op beide fronten, ontwikkelt meer intelligente oplossingen en bouwt tegelijkertijd interne trainingsprogramma's op om nieuwe medewerkers en ons bestaande personeelsbestand beter te ontwikkelen. Het doel, zoals altijd, is het delen van onze expertise van dit soort problemen met onze klanten over de hele wereld.


Hoe beheert uw organisatie de komende uitdagingen voor het personeelsbestand?

Gerelateerde artikelen

PARTNERS
Overzicht
Partner-login

Taal & locatie