The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

2021 Veri Merkezi Trendleri

Global dijital ekosistemi etkileyen, artan veya yeni ortaya çıkan beş hareket

Veri merkezi trendlerini anlamak, şirketlerin işletmelerinin güvendiği dijital altyapıyı nasıl en etkili şekilde yöneteceklerine karar vermeleri için önemlidir. Aslında, veri merkezlerine olan bu güven, büyük ölçüde veri oluşturma ve kullanımında benzeri görülmemiş, pandemiye dayalı değişikliklere yanıt olarak dijitalleşme hızlandıkça büyümüştür.

Dünyanın dört bir yanından uzman görüşleri, şirket sahiplerini ve operatörleri çözüm mimarisi, bütçe yönetimi ve daha geniş operasyonel hedefler hakkında bilgilendirerek strateji oluşturmalarına yardımcı olur. Bu nedenle Vertiv altyapı ve destek uzmanları, henüz işinizi etkilememişse önümüzdeki yıl işinizi etkilemesi tahmin edilen aşağıdaki beş trendi tanımlamıştır.

800x600-data-center-utility-like-criticality-Vertiv-2021-Trends-EN_319528_0.jpg


Şebekedekine benzer kritiklik

Diğer kamu hizmetleri kuruluşları gibi, kırsal ve uzak bölgeler gibi daha önce hizmet almamış alanlarda da veri merkezi kullanılabilirliği, özellikle evden çalışma ve eğitimin devam etmesi veya dünya nüfusunun daha büyük kısmı için yaygın bir uygulama haline gelmesi nedeniyle artık beklenti haline gelmiştir. Bu, veri merkezi genişletme ve ağ güçlendirmesi için diğer bir katalizördür çünkü bağlanabilirlik çok önemlidir. Bağlanabilirlik ve kullanılabilirlik arasındaki fark (geleneksel veri merkezi çalışma süresi ölçümü) yol giderilecektir çünkü güçlü, korumalı bağlantılar olmadan kullanıma hazır ağlara sahip olamazsınız.

800x600-Digitalization-Vertiv-2021-Trends-EN_319529_0.jpg


Dijitalleşme hızla ileri hareket ediyor

Küresel pandeminin öncelikli olarak dijital altyapı için yeni bir temel oluşturduğu yaşam tarzı değişimlerinin ve BT ekosistemine yatırımın daha güvenli, güvenilir ve verimli uzaktan çalışma kabiliyetlerini mümkün kılmak için hızlanması bekleniyor. Özellikle, veri merkezi sahipleri ve operatörler artık giderek daha fazla dağıtık hibrit ağlar için daha iyi görünürlüğe ihtiyaç duyacaktır. Yerinde servis çağrılarına olan ihtiyacı en aza indirmek için pandeminin erken aşamalarında izleme donanım ve yazılımlarını dikkatli bir şekilde uygulayanlar, uzun vadeli operasyonların bir parçası olarak bu uygulamaları benimseme eğilimindedir.

800x600-Trends-Vertiv-2021-Trends-EN_319531_0.jpg


Büyük veri merkezi kabiliyetlerini küçük alanlara ve uç noktalara taşıma

Günümüzün uç noktasının artan kritikliği, temel veri merkezlerinin bir uzantısı olarak işlev görmek için daha karmaşık mimarilere ihtiyaç yaratmıştır. Artık basit bir BT kabininden çok daha fazlası olan bu kritik alanların kullanılabilirliğini sağlamak için hyperscale veya büyük kurumsal veri merkezleri arasında yaygın olarak görülen kabiliyetler gerekir. Bunlar arasında daha iyi kontrol için sistem zekasının daha fazla kullanılması ve daha iyi enerji verimliliği için ısı yönetimine daha fazla odaklanma yer almaktadır.

800x600-5G-Vertiv-2021-Trends-EN_319527_0.jpg


5G görüşmeleri enerji tüketimine ve verimliliğine dönüşüyor

Çoğu telekomünikasyon hizmeti sağlayıcısı, teknolojinin işletmeler ve tüketiciler için benzeri görülmemiş bir değişiklik getirmesi beklendiğinden, uzun yıllardır 5G'nin faydalarından söz etmektedir. Ancak birçok ülkenin 2021 yılında 5G ağ lansmanlarına başlamasına rağmen, görüşmelerin 5G enerji tüketimine ve enerji verimliliğini artırma yöntemlerine kayması beklenmektedir. 5G'nin vaatlerini gerçekleştirmek, enerji taleplerini 4G'den 3,5 kat daha fazla artıracağı tahmin edilen yoğun bir ağ gerektirir ve bu da sağlayıcıların daha verimli ürün ve uygulamalar bulmaya yeniden odaklanmasına neden olur.

800x600-sustainability-Vertiv-2021-Trends-EN_319530_0.jpg


Sürdürülebilirlik ön plana çıkıyor

5G, gelecek yıl ve sonrasında önemli bir konu olacak sürdürülebilirlik hikayesinin sadece bir parçasıdır. Veri merkezlerine (özellikle hyperscale tesislere) güven arttıkça, enerji ve su kullanımıyla ilgili daha fazla araştırma yapılacaktır. Veri merkezi sektörünün küresel enerji tüketiminin yaklaşık %1'ini oluşturduğu göz önüne alındığında, 2021'in özellikle ısı yönetimi alanında bir altyapı inovasyonu dalgası başlatması muhtemeldir.

Veri merkezinizin bu veya diğer endüstri trendlerinden nasıl yararlanabileceği hakkında daha fazla bilgi için yerel Vertiv ofisinizle iletişime geçin.

Öne Çıkan Makale

Vertiv Uzmanları, 2021’de Veri Merkezleri için Şebekedekine Benzer Kritiklik Öngörüyor

BASIN AÇIKLAMASI - Dünya COVID-19 salgını dolayısıyla gece boyunca çevrimiçi hale geldikçe, veri merkezlerinin kritikliği ve onlara olan güçlü güven, krizin kalıcı bir hikayesi haline geldi.

İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon