The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Akıllı PDU nedir? (Ve Temel PDU’dan Farkı Nedir?)

Temel tip ve akıllı tip olmak üzere iki tip Güç Dağıtım Birimi (PDU) bulunmaktadır. Her ikisi de bir kabin veya kabinet içindeki kritik BT ekipmanlarına güvenilir güç dağıtımı sunarken, akıllı PDU'lar veri merkezi yöneticilerinin güç altyapılarını anlamalarına yardımcı olmak için birkaç akıllı özellik sunar. Veri merkezleri daha dinamik ve karmaşık hale geldikçe, akıllı PDU'lar daha yaygın hale geldi.

Akıllı PDU Nedir?

Akıllı PDU, veri merkezi içindeki BT ekipmanlarına güç dağıtmanın ötesine geçer. Birden fazla cihazda güç tüketimini izleme, yönetme ve kontrol etme yeteneğine sahiptir. Akıllı PDU, veri merkezi profesyonellerinin maksimum kullanılabilirliği sağlamak ve önemli verimlilik gereksinimlerini karşılamak için bilinçli karar vermeyi teşvik etmelerine yardımcı olmak için gerçek zamanlı kritik altyapı verilerine uzaktan ağ erişimi sağlar. İzlenen ve anahtarlı iki ana akıllı PDU türü olsa da, her türün cihazdan elde edilebilen kritik bilgileri artırmak için dahil edilebilecek çeşitli ek özellikleri vardır. Bazı temel özellikler arasında çıkış seviyesi izleme, çevresel izleme, kullanıcı tanımlı eşiklere dayalı uyarılar ve alarmlar ve daha fazlası yer alır. Bu özellikler, aksama süresini en aza indirir ve Hizmet Düzeyi Sözleşmelerini (SLA'lar) karşılamak için üretici tarafından sağlanan desteği taşır.

Veri merkezi ortamları daha dinamik ve karmaşık hale geldikçe, birçok kuruluş, maliyetleri düşürüp verimliliği artırırken aynı zamanda kullanılabilirliği iyileştirmeleri için veri merkezi yöneticilerine baskı uygulamaktadır. Yeni nesil yüksek yoğunluklu sunucular ve ağ ekipmanları, daha yüksek kabin yoğunluklarına ve genel tesis güç gereksinimlerine olan talebi artırdı. Kabin başına 10kW'ın altındaki yoğunluklar norm olarak kalırken, 15kW'deki yerleştirmeler hiper ölçekli tesislerde tipiktir, hatta bazıları 25kW'ye bile yaklaşmaktadır. Yüksek yoğunluklu konfigürasyonlar gelişmiş performans ve kapasite seviyeleri sağlar, ancak bu daha etkili güç dağıtımı gereksinimi yaratır. Böylece, akıllı bir PDU'da bulunan özellikler ve işlevler, veri merkezi kapasiteleri ve yoğunluklarındaki değişikliklere yanıt vermek üzere verimli güç dağıtımı sağlamak için giderek daha önemli hale gelmektedir.

 

Akıllı PDU Türleri

Akıllı PDU'lar ayrıca izlenen ve anahtarlı olarak sınıflandırılabilir. Temelde, PDU güvenilir güç dağıtımı sunarken daha akıllı PDU'lar uzaktan izleme yetenekleri, enerji yönetimi ve geleceğe hazır tasarım platformları ekler.

İzlenen PDU

İzlenen rPDU’lar, bir yandan kritik BT ekipmanlarına güvenilir güç dağıtımı sağlarken, bir yandan da hem kabinde hem de uzaktan erişim aracılığıyla güç kullanımının kapsamlı bir görüntüsünü sunar. İzlenen PDU'lar, cihaz seviyesine kadar güç kullanımının daha ayrıntılı bir görünümünü sunan birim ve çıkış seviyesi uzaktan izleme yapılandırma seçeneklerinde mevcuttur. Enerji kullanım eğilimlerini değerlendirmek ve kullanıcı tanımlı güç eşiklerindeki ihlaller konusunda kullanıcıları uyarmak üzere ikaz kabiliyetleri sağlamak için kritik bilgilere hızlı erişim sunarlar. Güç kullanım verimliliğini (PUE) izlemek veya geliştirmek isteyen yüksek yoğunluklu veri merkezleri için önerilirler.

Vertiv İzlenen PDU'lar hakkında daha fazla bilgi edinin

Anahtarlı PDU

Her çıkışta gücü uzaktan açma, kapatma veya yeniden başlatma için eklenmiş kabiliyetiyle, Anahtarlı rPDU’lar, hem kabinde hem de uzaktan erişim aracılığıyla kritik BT ekipmanlarında güç kullanımının kapsamlı görüntüsünü sağlar. Anahtarlı rPDU'lar ayrıca ünite seviyesi ve çıkış seviyesi uzaktan izleme konfigürasyon seçenekleri ile mevcuttur. Anahtarlı rPDU'lar, kazara aşırı yükleri önlemek için prizdeki güç kullanımını sınırlaması gereken veri merkezleri ve uzak veri merkezleri için idealdir. Büyük bir tesiste veya bazı durumlarda tüm tesis ağında güç döngüsü ekipmanlarına güç sağlamak için hızlı ve kolay bir yol gerektiren veri merkezleri için son derece kullanışlıdır.

Vertiv Anahtarlı PDU'lar hakkında daha fazla bilgi edinin

Akıllı PDU'ların Genel Özellikleri

Akıllı bir PDU seçerken, bu temel özellikler dikkate alınmalıdır:

IP Toplama

IP adresleri ve anahtar bağlantı noktaları giderek daha pahalıdır, bu nedenle veri merkezi yöneticileri IP toplama yeteneklerine sahip birimleri kullanarak akıllı PDU'ların dağıtım maliyetini düşürebilir. Yerleştirme maliyetleri hakkında endişeleriniz varsa, tek bir IP adresinde toplanabilecek birim sayısı 2 ila 50 cihaz arasında değişebileceğinden üretici sınırlamalarını araştırmak önemlidir. Aşağı akım cihazlarının kendi kendine yapılandırılması ile IP toplama gibi diğer özellikler de yerleştirme süresini ve maliyetleri önemli ölçüde azaltabilir.

Çevresel İzleme

BT ekipmanı, ısı ve nem gibi çevresel koşullara karşı hassastır. Akıllı PDU'lar, ayrı bir izleme çözümüne ihtiyaç duymadan optimum çalışma koşullarını sağlamak için kabindeki çevresel koşulları proaktif olarak izlemek için çevresel sensörler içerebilir.


Uzaktan Bağlantı

Akıllı PDU'lar ayrıca veri merkezi yöneticilerine güç tüketimini izlemek ve kesinti süresini önlemek için kullanıcı tanımlı uyarı bildirimlerini yapılandırmak için PDU'ya ağ arabirimi veya seri bağlantı aracılığıyla uzaktan erişme olanağı sağlar.

Bant Dışı İletişim

PDU'ya yönelik birincil ağ düşerse, bazı PDU'lar seri konsollar veya KVM anahtarları gibi bant dışı yönetim aygıtlarıyla entegrasyon yoluyla yedekli iletişim sağlar.

DCIM Erişimi

Piyasada, kullanıcılara gerçek zamanlı güç ve çevresel verileri görüntülemek için tek bir erişim noktası sağlayabilen çok çeşitli DCIM çözümleri bulunmaktadır. DCIM ayrıca, veri merkezi yöneticilerinin verimliliği ve kullanılabilirliği artırmasına yardımcı olmak için tüm tesisin görünürlüğünü sağlayan trend raporları oluşturma ve alma olanağı sağlar.


Akıllı PDU Seçerken Dikkat Edilecek Önemli Noktalar

Akıllı PDU'lar enerji tüketiminin hassas bir şekilde izlenmesini ve kontrolünü sağlar. Veri merkezi yöneticilerine güç altyapısını doğru büyüklüğe ayarlama konusunda bilgi verebilir ve gereksiz masrafları ortadan kaldırabilirler. Akıllı PDU'ları seçerken dikkat edilmesi gereken diğer hususlar güvenilirlik, işlevsellik ve uyarlanabilirlik sağlama yetenekleridir.

Güvenilirlik

Gelişmiş özellikler ile paketlenmiş akıllı PDU'ların temel işlevleri tehlikeye atılmamalı veya engellenmemelidir. İster temel ister akıllı bir PDU kullanılsın, kalite ve güvenilirliğe odaklanan bir üreticiden PDU'lar satın almak önemlidir. Tüm üreticiler, tesislerinden ayrılan her birimin %100 testini yapmaz. Sadece her bir üniteyi test etmekle kalmayıp, aynı zamanda ürün geliştirme sırasında ünitenin temel fonksiyonunun güvenilirliğini test etmek için büyük çaba harcayan bir üretici bulmak önerilir.

Yüksek Sıcaklık Sınıfı
Şirket verimliliği girişimleri, enerji tüketimini azaltmak için termostatlarındaki sıcaklığı yükselten veri merkezleriyle sonuçlanmaktadır. Sonuç olarak, veri merkezleri tesis sıcaklığında bir artış yaşamaktadır. Bu değişiklik üreticilerin PDU'ları daha yüksek sıcaklıklarda çalışacak şekilde tasarlamalarını gerektirir. Üreticiye bağlı olarak, PDU maksimum çalışma sıcaklıkları 45°C’den 65°C’ye kadar değişkenlik gösterir. Güç dağıtımında güvenilirlik ve kullanılabilirliği sağlamak için yüksek sıcaklık ortamlarında yüksek sıcaklık dereceli bir PDU dikkate alınmalıdır.

Alternatif Çıkışlar
Kabin yoğunlukları arttıkça, kablo yönetimi ve yük dengeleme zorlaşır. Yükler devreler ve fazlar arasında uygun şekilde dengelenmezse, veri merkezi yöneticileri aşırı yük devreleri veya bükme gücü riskiyle karşı karşıyadır. Devre/faz dengeleme ve kablo yönetimini basitleştirmek için PDU üreticileri, dağıtım sürecini önemli ölçüde kolaylaştıran renk kodlu alternatif prizler sunar.

Kilitleme Çıkışları
Çıkış kilitleme mekanizmaları, yanlışlıkla yük düşmesine neden olan güç kablolarının yanlışlıkla prizden çekilmesini önlemek için BT ekipmanı ile PDU arasındaki fiziksel bağlantıyı emniyete alır. Küresel olarak, PDU'larda kullanılan çıkışlar için en yaygın standart IEC320 C13 ve C19'dur. IEC prizleri uluslararası olarak kabul edilen prizlerdir ve 250V'a kadar çıkış voltajlarını kaldırabilirler. Pazarda kablo kapağından kilit çıkışlarına kadar bazı seçenekler vardır.

İşlevsellik

Akıllı PDU'lar, veri merkezi cihazlarının enerji kullanımını gerçek zamanlı olarak ölçebilir, yönetebilir ve raporlayabilir. Veri merkezi yöneticileri, hassas ölçüm ve yönetim kontrolü seviyeleri ile bu enerji kullanımını optimize edebilir ve ekipman ve kapasite değişikliklerini daha kolay bir şekilde destekleyebilir. Ayrıca, her bir BT cihazının güç tüketimini anlayarak, daha güncel bir teknolojinin satın alınmasını savunabilirler.

Akıllı PDU'ları kullanarak, veri merkezi yöneticileri, enerji tüketimini azaltmak için kullanılmayan BT ekipmanlarının uzaktan kapatılmasını programlayabilir. Gereksiz sermaye giderlerini ortadan kaldırmak, gerçek tüketilen enerji miktarına dayalı geri ödemeler yapmak ve tüketimi verimlilik için proaktif bir şekilde yönetmek için güç altyapısını doğru boyutlandırabilirler.

Akıllı PDU'lar, yaklaşan sorunların oluşmadan önce proaktif olarak bildirilmesini sağlayabilir. Uyarı ve kritik eşik ayarları bir kez ihlal edildiğinde, kullanıcıları, aksi takdirde kesiciyi ve bağlı yükleri tetikleyebilecek aşırı yük koşulları yaşayan akıllı PDU'lar gibi kritik sorunları ele alma konusunda uyarabilir. Tüm bildirimler SMS, SNMP tuzakları veya e-posta gibi standart biçimde alınır. Akıllı PDU'lar, kolayca yönetilebilmelerini sağlayacak merkezi bir yönetim yazılımı ile entegre edilebilir.

Uyarlanabilirlik

Kabin düzeyinde esneklik, veri merkezlerinin sürekli değişime uyum sağlamasına yardımcı olan önemli bir faktördür, bu da genellikle daha yüksek yoğunluklar ve daha fazla verimlilik ve kontrol talebi anlamına gelir.

Akıllı PDU'larda geleceğe yönelik tasarımlar, sermaye ve enerji maliyeti açısından verimsiz olan daha büyük boyutlu altyapı sistemlerinin yaklaşımına tercih edilmiştir. Yükseltilebilir temel PDU'lara ve akıllı PDU'lara sahip veri merkezi yöneticileriçalışırken değiştirilebilir monitör cihazlarını yeni teknolojilerden yararlanmak ve tüm güç şeritlerini değiştirmek zorunda kalmadan değişen iş gereksinimlerini karşılamak için kolayca güncelleyin veya kritik sunuculara giden gücü kesin.

Yüksek Kullanılabilirlikli Akıllı Rack PDU'lar için Dikkat Edilmesi Gerekenler hakkında daha fazla bilgi edinin

PDU Hizmetleri

Bazı satıcılar, yerleştirme süresini ve yerinde kurulum maliyetini azaltmak için PDU'ları raflara önceden takar. Kabinleri ve PDU'ları sipariş etmeden önce PDU gereksinimlerinizi değerlendirebilecek bir tedarikçi iş ortağı bulun ve tüm güç zincirinizi kullanılabilirlik ve kapasite gereksinimleri için optimize edin.

Kuruluşlar, BT kaynaklarını optimize etmek için kritik güç sistemi varlıklarının yerleştirme ve yönetimini basitleştirmek üzere PDU'nun Orijinal Ekipman Üreticisi (OEM) tarafından sunulan hizmetlerden yararlanabilir.

OEM servis ortakları PDU kurulum ve başlatma işlemlerini gerçekleştirebilir. BT personeli diğer görevlere katılabilirken, şirketler OEM uzmanlarının kurulumu baştan itibaren doğru bir şekilde yönetme kolaylığına ve güvencesine sahiptir. Bu teknisyenler eski PDU'ların çıkarılmasını ve atılmasını da üstlenebilir.

Bazı OEM'ler PDU'ların yaşam döngüsünü desteklemek için 5 yıllık bir koruma planı sunar. Ayrıca, servis geçmişlerine isteğe bağlı erişim ve sözleşme altındaki PDU'ların yönetimini basitleştirmede faydalı kapsamlı raporlar sağlayabilirler. Kritik uygulamaların maksimum kullanılabilirliğini sağlamak için yerinde 7/24 acil müdahale hizmetleri vardır.

Vertiv'in PDU hizmetleri hakkında bilgi (Dağıtım Güvence Paketi)





Akıllı PDU'lar, veri merkezinde yüksek kullanılabilirlik sağlayan stratejik varlıklardır. Kabin içindeki BT güç tüketiminin en iyi görünümünü sağlayabilirler. Ayrıca veri merkezinde akıllı güç izleme ve kontrolü sunar. Hızlı değişime uyum sağlamak için esnek ve uyarlanabilir olmaları beklenmektedir. Kuruluşlar, güvenilir, çeşitli özellikler sunan ve bugün ve gelecekte ihtiyaçlarını karşılayabilen akıllı PDU'ları düşünmelidir. Yerleştirme süresini ve maliyetini azaltmak için OEM tarafından sunulan PDU hizmetlerinden yararlanmalıdırlar.

İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon