The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Etkili bir DCIM çözümünün 5 önemli özelliği

Veri merkezi operatörleri, tesislerinin ortamını yönetme ve işlerin sorunsuzca yürütüldüğünden emin olma konusunda büyük zorluklara sahiptir. İyi işletilen bir veri merkezi, müşterileri için daha fazla destek sağlar ve birkaç önemli parçayı korur: Güç kullanımı ve soğutma buna iki örnektir. Tüm sistemlerin düzgün ve verimli bir şekilde çalışmasını sağlamak için yöneticilerin, sunucu odası sıcaklığı ve güç kullanımı gibi tüm tesis için önemli ölçümleri görüntüleyebilmesi gerekir. Veri merkezi altyapı yönetimi çözümleri, yöneticilerin bu bilinç düzeyini korumalarına yardımcı olur ve böylece yöneticiler ortaya çıkacak durumlarla daha kolay başa çıkabilir ve sunucuları çalışır vaziyette tutabilir.

Bir DCIM aracı, daha etkili veri merkezi varlık yönetimi için nelere sahip olmalıdır? İşte DCIM yazılımınızın sunması gereken beş işlev:

1. Gerçek zamanlı takip

Veri merkezinin kilit kısımlarını izleyebilmek çok önemlidir. Örneğin, sıcaklık ve iklim sensörlerinin kullanılmasıyla yöneticiler, soğutma sistemlerinde değişiklik yapmak için bu ölçümleri kullanarak maksimum çalışma süresi sağlayabilir. MarketsandMarkets tarafından yayımlanan bir rapora göre, veri merkezi soğutma pazarının değeri 2020 itibarıyla 11,85 milyar dolar olacak ve bu iyi bir nedene dayanıyor. Aşırı ısınan sunucular, gereğinden fazla bilgi işlem süresinden gerçek sunucu odası yangınlarına kadar veri merkezinde istenmeyen sorunlara neden olur. Sunucular soğuk kaldığında daha iyi çalışırlar.

Veri merkezi yöneticileri ayrıca tesisin her yerinden sayıları tam olarak görmelerini sağlayan bir izleme sistemine de yatırım yapmalıdır. Data Center Talk’a göre izleme cihazları sıcaklık, güç veya nem ölçümlerinin kabul edilen seviyelerin üstüne çıkması durumunda ikaz edecek bir uyarı içermelidir. Bu, bilgiyi yöneticinin dikkatine sunar ve elektrik dalgalanmalarına karşı korumayan aşırı ısınan sunucular veya ekipmanlarla ilgili sorunları potansiyel olarak önleyebilir.

2. Raporlama

Verileri iklim ve güç monitörlerinden topladığınızda, bu bilgiler nereye gider? Sıcaklık sensörlerine ve güç ünitelerine bağlanan DCIM çözümleri, yöneticilere gerçek zamanlı veri sağlayarak potansiyel felaketleri önleme konusunda fark yaratabilir. Veri Merkezi Bilgi katılımcısı Michael Potts'a göre, DCIM, onarım süresini azaltabilecek ve uzun vadede sunucu çalışma süresini artırabilecek çok önemli veriler sağlar. Bu, BT personelinin sunucu odası sağlığını sağlamak için kritik iş ekipmanı üzerinde tahmine dayalı analizler yapmasını sağlar.

3. Görselleştirme

Etkili bir DCIM aracı, veri merkezinde güvenlik kamerası gibi çalışır. Yazılımın izleme ve raporlama bölümleriyle toplanan veriler okunması kolay bir arayüzde gösterilmelidir ve görselleştirmenin kapsamlı ve kolay anlaşılabilir olması için bazı DCIM çözümleri tüm binanın 3 boyutlu bir modelini bile sağlayabilir.

Potts bir yazısında şunları aktardı: “DCIM'i tek bir kelimeyle özetleyebilseniz, bilgi olurdu. Veri merkezi yönetiminin her yönü tam ve doğru bilgiye sahip olma hakkındadır.”

BT personelinin bu kritik verileri hızlı ve doğru bir şekilde görselleştirmesini sağlamak, DCIM’in en önemli fonksiyonlarından biridir. Bu, olay müdahale hatalarını azaltır ve gerektiğinde personelin uygun stratejileri uygulamasına yardımcı olur.

4. Varlık yönetimi

Herhangi bir veri merkezi çalışmasının en önemli kısmı bilgi işlem ekipmanıdır. DCIM araçları tarafından sağlanan önemli verilere sahip operatörler, varlıklarının nerede olduğunu ve tesiste nasıl çalıştığını belirleyebilir. Bu, ekipmanın daha iyi yönetilmesini ve yönetim kurulu genelinde daha fazla güvenilirliği mümkün kılar. İzleme, çok geç olana kadar beklemek yerine, ekipmanın ne zaman kritik bakıma ihtiyacı olduğunu gösterebilir.

5. Kapasite planlama

DCIM yazılımı tarafından sağlanan tahmine dayalı analiz, olası senaryoları analiz etmek ve yöneticilerin olayların meydana geldiği durumlarda beklenmedik durum planları oluşturmalarına yardımcı olmak için kullanılabilir ancak tesis operatörlerinin sunucu odası tasarlama veya ek altyapı oluşturma sürecinin başlarında bile yardımcı olabilir. Örneğin, tasarımcılar yeni sunucuların nereye yerleştirileceğini ve her rafa kaç tane monte edileceğini belirlemek için DCIM tarafından sağlanan bilgileri kullanabilir. Sunucu odası ortamındaki herhangi bir değişiklik, DCIM yazılımı kullanılırken mümkün olan en fazla bilgi ile gerçekleştirilebilir.

Vertiv’in sunduğu gibi etkili bir DCIM çözümü, bu özelliklerin beşine de sahiptir ve veri merkezi yöneticilerinin, yüksek performans ve maliyet tasarrufu sağlamak için kendi tesislerinde sistemleri değiştirmelerine yardımcı olabilir. DCIM’e yatırım yapmak, uzun vadede operatörlerin paradan tasarruf etmelerini ve baş ağrısından kurtulmalarını sağlayabilir.

İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon