Sorry, this page isn't available for your location.

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

Sorry, this page isn't available for your location.

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Standart Uzaktan Güç Panelleri Neden Veri Merkeziniz İçin Doğru Olabilir

Arturo Di Filippi •

Vertiv™ Liebert® RXA Uzaktan Güç Dağıtımı Sistemi Veri Merkezi Ekiplerinin Temel İş ve Teknoloji Gereksinimlerini Karşılıyor

Veri merkezi ekipleri için büyüme iyidir. Hibrit çalışma modelleri ve dijital iş, dünya genelindeki veri merkezi pazarında hızlı büyümeyi destekliyor. Hyperscale’ciler, dahili kurumsal veri merkezi ekipleri ve colocation sağlayıcıları, yeni boş alan inşa ederek veya kiralayarak daha fazla dijital talebi karşılamak için acele ediyor.

2020 ile 2025 arasında, tek başına colocation endüstrisi, global olarak her yıl 2.000 MW’a yakın yeni veri merkezi kapasitesi ekleyecek. Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) pazarının bu alanın yüzde 27'sini kaplaması bekleniyor.

Sonuç olarak, veri merkezi, tesis ve BT ekipleri, ortaya çıkan iş ve teknik gereksinimleri karşılamak için veri merkezi zemin alanının yerleşimini ve BT ve güç dağıtımı mimarilerinin tasarımını yeniden gözden geçiriyor. Veri Merkeziniz İçin En İyi Güç Dağıtımı Ünitesini Seçme adlı detaylı raporumuzda, temel pazar eğilimlerini vurguluyor ve tesislere tutarlı bir şekilde yerleştirilebilen ve veri merkezi ağları ve coğrafyalar arasında kolayca ölçeklenebilen esnek bir uzaktan güç dağıtım sistemiyle bunları en iyi nasıl ele alacağınızı tartışıyoruz. Bu eğilimler şunları içerir:

Sürekli Çalışma Süresini Koruma

Dijital işletmeler, yüksek iş gücü üretkenliği ve olağanüstü bir müşteri deneyimi sağlamak için sürekli bağlantıya ve bilgi işlem kaynaklarının kullanılabilirliğine ihtiyaç duyar. Bu gerçekliğe karşın, tesis içi güç yönetimi sorunları hala global olarak üç güç kesintisinden birini temsil etmektedir. Bu nedenle Avrupalı veri merkezi operatörleri, ikili güç beslemeleri, yedekli Kesintisiz Güç Kaynağı (KGK) ve iki aşamalı güç dağıtımı tasarımı ile modellerinde giderek artan bir şekilde yedeklilik oluşturmaktadır. Veri merkezi operatörlerinin çoğu, geçmişte güç dağıtımı ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak üretilmiş uzaktan güç panellerine yöneldi. Bununla birlikte, standartlaştırılmış çözümler, bilişim kaynaklarına olan talep artmaya devam ettikçe veri ekiplerine, muhtemelen faydalanmak isteyecekleri ikna edici iş ve teknoloji avantajları sağlar.

Yerleştirme Hızını Sağlama

Veri merkezi ekipleri yeni alanı hızla donatmak ister; üreticiler, onların bu isteklerini karşıladı. Satıcılar, 20 MW veya daha fazla kapasiteye sahip yeni bir büyük veri merkezi sağlama süresini yalnızca dokuz veya 10 aya, hatta bazı durumlarda altı aya kadar kısalttı. Bu yeni tesislerin tümü, etkili güç dağıtımı sistemleri gerektirirken, mevcut veri merkezleri de tipik olarak her yıl ekipmanları yenileyecek. Özel amaca yönelik inşa edilmiş uzaktan güç panelleri, yüksek yoğunluklu güç dağıtımı sağlar, ancak planlama ve kurulum için uzun teslim süreleri gerektirir. Ayrıca sistem entegratörleri tarafından yerinde sertifikalandırılmış olmalıdırlar.

250 ve 400 Amper değerleriyle sunulan Vertiv™ Liebert® RXA, hızlı ve kolaylaştırılmış yerleştirme sağlayan standartlaştırılmış bir çözümdür. Veri merkezi ekiplerinin tipik pazar uygulamalarının yüzde 80’ini az bir yatırımla karşılamasını mümkün kılan bir uzaktan güç paneli yapılandırıcısı sağlar. Çalışanların hangi son BT yüklerini çalıştıracaklarını bilmeleri bile gerekmez, sadece beklenen maksimum BT yükünü bilmeleri yeterlidir. Son kurulumu üniteyi kuran, devre kesicileri ve sensörleri yerinde yerleştiren sistem entegratörüne bırakabilirler. Güç dağıtımı sisteminin yerinin değiştirilmesi de tesis elektrikçisinin desteğiyle mümkün ve basittir.

Veri merkezi ekipleri, mevcut 84P çalışırken değiştirilebilir panosu sayesinde Vertiv™ Liebert® RXA’yı kapatmadan devre kesicileri hızlı bir şekilde ekleyebilir veya değiştirebilir. Liebert RXA’nın güç izleme sistemi olan Vertiv™ Liebert® DPM’yi kullanarak yeni konfigürasyonları ayarlamak ve tüm devreler ile güç tüketimine ilişkin tam bir genel bakışa sahip olmak kolaydır. Bu, kullanıcıların yük dağıtımını optimize etmesine ve nihayetinde veri merkezinde maliyet ve enerji verimliliğini artırmasına olanak tanır.

Veri Merkezi Zemin Alanını Maksimize Etme

Dünyanın en pahalı 10 veri pazarından dördünü Avrupa temsil ediyor. İnşaat maliyeti Zürih’te 11,4 USD/w, Londra’da 9,1 USD/w, Stockholm’de 8,9 USD/w ve Kopenhag’da 8,8 USD/w’tır. En büyük 10 EMEA veri merkezi, 74.300 ile 9.000 metrekare arasında değişirken, birçok tesis açıkça çok çok daha küçüktür. Bu nedenle, uzaktan güç panellerinin mümkün olan en küçük taban alanına sahip olması gerekir.

Vertiv Liebert RXA, 604x329 mm’lik bir taban alanına sahiptir ve daha fazla BT ekipmanı için alandan tasarruf sağlar. Ayrıca, veri merkezi ekipleri, üniteyi arka arkaya veya yan yana dahil olmak üzere birden fazla düzende kurabilir ve tekli bir ünitede 84P’ye ve ikili bir ünitede 168P’ye ulaşabilir.

Teknoloji Mimarilerini Geleceğe Hazır Hale Getirme

Veri merkezi ekipleri, dijital olan her şeye yönelik durdurulamaz talebi göz önüne alarak, büyüyen kabin yoğunluğu ve güç dağıtımı ihtiyaçlarını desteklemek için yaklaşımlarını geleceğe hazır hale getirmek istiyor. Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIoT) uygulamaları, akıllı zeka sistemleri, dijitalleştirilmiş ürünler ve servisler, sanal ve artırılmış gerçeklik, güçlü bilişim kaynakları gerektirecektir. Bu arada 5G, veri yoğun otomasyon ve servisleri etkinleştirmeyi ve büyük veri kümelerinde gerçek zamanlı analiz yürütmeyi kolaylaştıracaktır. Bu, güç dağıtımının günümüzde veri merkezlerinde hiç olmadığı kadar önemli bir rol oynadığı anlamına gelmektedir.

Güç Dağıtımını İzleme

Veri merkezi ekipleri, sürekli bir güç akışı sağlayarak, anormallikleri belirleyerek ve sorunları kesintiye dönüşmeden çözerek güç oyunlarını büyütmek ister. Tüm uzaktan güç panelleri akıllı, entegre güç izleme sağlarken, kabiliyetleri değişiklik gösterebilir. Vertiv Liebert RXA, kullanımı kolay renkli bir dokunmatik ekrana sahiptir ve izleme ve yönetimi basitleştiren Liebert DPM’yi içerir. Bunu, gerilim, akım, güç ve enerji ölçüm değerlerinde %1,5’lik bir doğrulukla ile ekiplere ünite kurulumu ve operasyonları hakkında bilgi sağlayarak gerçekleştirir.

Farklı Coğrafyalarda Ölçeklendirme Çözümleri

Kurumsal veri merkezi ekipleri ve colocation sağlayıcıları EMEA bölgesi genelinde varlıklarını ölçeklendirdikçe, standardizasyonun önemi de giderek artmaktadır. Tesisler ve bölgeler arasında tutarlılığı korumak, veri merkezi ekiplerinin sipariş ve kurulumdan izleme ve bakıma, yükseltmelere ve nihayetinde güç dağıtımı sistemlerinin değiştirilmesine kadar birden çok süreci basitleştirebileceği anlamına gelir. Bu gereksinimler için, Liebert RXA gibi standartlaştırılmış uzaktan güç panelleri, bir Edge çözümü sunar. Önceden inşa edilmiş ve yapılandırılmış, onaylanmış ve test edilmiş, standartlaştırılmış uzaktan güç panelleri, branşman devrelerine bağlandıktan sonra kullanıma hazır güç dağıtımı sağlar. Bu, tesis başlatma ve genişletme ile genel yönetim veya daha büyük veri merkezi ağlarını basitleştirir.

Sonuç

Uzaktan güç dağıtımı operasyonlarıyla iş büyümesinin desteklenmesi söz konusu olduğunda, standardizasyon özel olarak inşa edilmiş çözümlere kıyasla çok sayıda ikna edici avantaj sağlar. Vertiv Liebert RXA, çalışma sürenizi, görünürlüğünüzü ve kontrolünüzü iyileştirirken yerleştirmeyi hızlandırmanıza, günlük işlemleri basitleştirmenize ve coğrafi ayak iziniz genelinde çözümleri ölçeklendirmenize olanak tanır.

Liebert RXA Uzaktan Güç Paneli, Vertiv’in ürün portföyünün bir parçası olarak sahip olduğu tek güç dağıtımı sistemi değildir. Bir bara çözümüne daha uygun kurulumlar için Vertiv™ Liebert® MBX Busway, ekipmanlar için zemin alanında yer açarak her büyüklükteki veri merkezi için güvenilir güç dağıtımı sağlar. 250, 400, 630, 800 ve 1000 Amper değerlerinde sunulan, entegre parmak güvenliği özelliklerine sahip özelleştirilebilir, modüler bir çözümdür.

Veri merkeziniz için en iyi güç dağıtımı ünitesini nasıl seçeceğinizi keşfedin.

Hemen detaylı raporu indirin.

İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon