The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Edge Bilişimde Sırada Ne Var?

Martin T. Olsen •

Yeterince ifade edilmemiş bir konuyla başlayacağım: Pandemi, Edge bilişimi büyük ölçüde etkiledi.

Edge bilişim, uzaktan çalışmadaki artış ve çeşitli uygulamalara yönelik değişen talep dolayısıyla iki yıldan uzun bir süredir dağıtılmış Edge’de büyümeyi hızlandırmıştır.

Örneğin, evde WiFi bant genişliğinde bir limit olduğunu öğrendim; bunu, ailem 7/24 evde İnternet'e bağlı olana kadar düşünmüyordum bile.

Edge bilişim, kritik dijital altyapı için alışılmadık alanlara geçmekle ilgilidir. İster bir üretim alanında (endüstriyel Edge bilişim), ister bir dış mekanda, ister bir perakende stok odasında olsun; kabin, veri merkezi haline geliyor.

Veri merkezlerinin esnekliği ve standardizasyonu kritik hale gelmiştir. Ayrıca, güçlü bir dayanıklılık ihtiyacını da yabana atamayız.

Buna ek olarak, fiziksel güvenlik de büyük bir sorundur. Birçok Edge veri merkezinde BT personeli bulunmaz ve etraftakiler için daha erişilebilirdir. Bu, henüz yayılma aşamasında olan bir hikâye.

Genel olarak, veriler büyümeye devam ediyor ve bilgi işlemi daha da ileri taşımanın hızı da artıyor.

Aynı zamanda depolarda ve üretim alanlarında otonomi görüyoruz ve bu da akla şu soruyu getiriyor:

Ağ Edge’de otonom operasyonlara ne kadar yakınız?

Son teknolojik gelişmelerle, Edge’deki otonom operasyonlar gerçeğe dönüşüyor.

Çalışanlar ve diğer personel tarafından kolayca erişilemeyen insansız yerlerde zaten bir otonomi seviyesi mevcut.

Son zamanlarda Newark Havaalanı’nda yürürken CIBO Express’in önünden geçtim. Bu mağaza, Amazon’un Just Walk Out teknolojisi ile destekleniyor ve dolayısıyla bir kasiyer yoktu.

Adından da anlaşılacağı gibi, kredi kartınızı okutabilir ve satın aldıklarınızla dışarı çıkabilirsiniz; bu operasyonu etkili bir şekilde yürütmek için gereken tüm teknolojileri bir düşünün.

Mağazayı destekleyen altyapıya bakarak, sadece Edge bilişime güvenmenin etkili olduğunu söyleyebilir miyiz?

Güvenilir uzaktan BT erişimi, kendi kendine yeten Edge tesislerinin anahtarıdır. Meydana gelebilecek sorunları çözebilmeli ve Edge veri merkezlerinizin gereğince çalıştığı konusunda içiniz rahat olmalıdır.

Vertiv olarak, müşterilerin dağıtılmış Edge veri merkezlerini takip etmelerini sağlamaları ve ağlarında neler olup bittiğini etkili bir şekilde izlemeleri için uzaktan BT erişimine odaklanıyoruz.

Ayrıca müşterinin Edge ağları hakkında karar vermede ihtiyaç duyduğu bilgilere sahip olmasını sağlamak için tahmine dayalı bir analiz seviyesi de mevcuttur.

En fazla evrimi, güvenli ve sağlam edge veri ağlarına uzaktan BT erişimi konusunda göreceğimizi tahmin ediyorum.

Edge yerleştirmelerini desteklemek için teknolojide en fazla büyümeyi nerede görüyoruz? Sırada ne var?

Edge bilişim ve dağıtılmış ağlardaki patlama hakkında hepimiz çok şey duyduk ancak şimdi kademeli büyüme görüyoruz. Çok sayıda kavram kanıtı var ve dalgalar halinde başlıyor.

Şu anda, verileri anlamlı bir şeye dönüştürmeye çalışıyoruz, bu da Edge bilişim mimarisini gerektiriyor. Bu, mevcut tesislerin yükseltilmesi ve daha fazla ekipmanın yerleştirilmesi anlamına gelir.

Bir sonraki adım, daha fazla artırılmış gerçeklik uygulaması içeren müşteri deneyimini geliştirmektir; bu, kavram kanıtının biraz daha ilerisi ve daha fazlasıdır. Bunlar sıçrayış ve sınır değil, hareketliliktir.

Nihayetinde, makine öğrenmesi ve AI Edge bilişimin daha da geliştiği tamamen sürükleyici bir deneyime ulaşacağız. Bölgede daha fazla kavramsal tartışma, çok az Edge bilişim kullanım durumu görüyoruz.

Edge bilişim hakkında konuşurken, BT yığınına ve bunu destekleyen kritik altyapıya çok fazla odaklanma eğilimi gösteriyoruz. Bu iki odağı birleştirmek, odaklandığımız ve sektör olarak hareket ettiğimizi umduğum bir hedeftir. Bu, bir ayağı operasyonel teknolojide ve diğer ayağı BT’de olan uzaktan BT erişimi sayesinde gelir; Ağ Edge’i etkinleştirmek ve gelecekteki büyümeyi desteklemek için gereken budur.

İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon