The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Veri merkeziniz için ne tür bir Rack PDU uygun?

Ranelle Rundquist •

İlk bakışta, bir Kabin Güç Dağıtım Ünitesi (rPDU) seçmimi yapmanın, veri merkezi performansı üzerinde çok az etkisi var gibi görünebilir.

Ancak, bu kararın büyüklüğü daha yakından incelendiğinde belirginleşir. Rack PDU'nuzun teknik özellikleri, veri merkezinizin güvenilirliği, esnekliği ve ölçeklenebilirliği üzerinde doğrudan bir etkiye sahip olacaktır.

Rack PDU seçimi çok basit bir soruyla başlar:
Güç gereksinimleriniz nelerdir?

Bir rPDU seçerken, kritik BT ekipmanınız için gereken güç gereksinimlerini belirlemelisiniz.

Genellikle, ya mevcut güçle sınırlısınızdır ya da kurulacak güç yapılandırmasını seçme şansına sahipsinizdir.

Mevcut veri merkezi altyapınızla sınırlıysanız, güç gereksiniminizi öğrenmek, rack PDU’nuza bağlayacağınız amper, voltaj ve priz tipini tanımlamak kadar basittir.

Öte yandan, kabininize vermeniz gereken güce sahipseniz, biraz matematik yapmanız gerekecektir. Her bir kabine takılan veya potansiyel olarak takılabilecek ekipman için gereken yaklaşık kW değerini hesaplayın. Veri merkezinizi geleceğe ölçeklendirecek esnekliğe sahip olduğunuzdan emin olmak için, güç hesaplamalarınızda beklenen büyüme ihtiyaçlarını göz önünde bulundurduğunuzdan emin olun.

En önemli soruyu cevapladığınıza göre, kabin güç dağıtım ünitesi seçiminin bir sonraki aşamasına geçebilirsiniz: Tesisiniz için en uygun rPDU tipini seçmek.

Dört tip rack PDU vardır:

  • Temel rack PDU
  • Ölçümlü rack PDU
  • İzlenen rack PDU
  • Anahtarlı rack PDU

Temel rack PDU’lar: Güvenilirdir, ancak Basittir

Bir temel rPDU, adından da anlaşıldığı gibi basittir: kritik BT altyapınıza güç dağıtan güvenilir bir güç şerididir. Ekipmanınızı çalışır durumda tutmak için çok çeşitli gereksinimleri karşılayan düşük maliyetli giriş seviyesi çözümlerdir.

Üreticiler yüksek kullanılabilirlik ve geleceğe hazır işlevsellik sunmak için temel güç dağıtım birimlerinde çeşitli özellikler sağlamaktadır. Örneğin, ekipmanı kazayla prizden çıkarma riskini en aza indirmek için kilitli prize özelliği olan bir temel PDU satın alabilirsiniz. Ek olarak, bazı üreticiler iş ihtiyaçları değiştiğinde özellik eklemek için tasarlanmış yükseltilebilir modeller sunmaktadır.

Genel olarak, temel rPDU, ekipmanın güç kullanımı hakkında herhangi bir bilgi vermez ve ağ üzerinden erişilemez.

Bu seçenek, BT personelinize yakın olan küçük sunucu odaları için idealdir; ancak, uzaktan izlenemedikleri veya yönetilemedikleri düşünüldüğünde, daha büyük, kritik iş sunucu odaları veya veri merkezleri için önerilmez.

Ölçümlü rack PDU’ları: Temelin Bir Adım Üstü

Ölçümlü rPDU'lar, temel rPDU'larla aynı güvenilir güç dağıtımını sunar, ancak kullanıcılara yerel bir ekran üzerinden yerel güç tüketimi verileri sağlar. Yerel ekran, kullanıcılara gelecekteki eklemeler, taşımalar ve değişiklikler için ekipmanın güç kullanımı hakkında bilgi vermek üzere temel güç kullanım ölçümlerini (akım, voltaj, güç faktörü vb.) sağlar.

Bazı ölçümlü rack PDU'ları, kullanıcıların kapasite planlamasına ve elektrik yük dengelemesine yardımcı olmak için değerli veriler toplamak üzere mobil bir uygulama kullanarak dijital ekranı taramasına olanak tanıyan bir görünür ışık iletişimi (VLC) gibi gelişmiş özelliklerle sunulmaktadır.

Temel rPDU'da olduğu gibi, bazı üreticiler bağlı cihazlardan gücü kesmeden uzaktan izleme özelliği eklemek üzere esneklik sağlamak için yükseltilebilir ölçümlü güç dağıtım üniteleri sunar.

Ölçümlü rPDU'ların, güç altyapılarını yerel ağdan air gap ile güvenilir tutması gereken yüksek güvenlikli veri merkezi ortamlarında veya uzaktan izleme için ihtiyaç duyulması olası tesislerde kullanılması önerilmektedir.

İzlenen rack PDU’lar: Seyahat Eden Bilgi

İzlenen rPDU'lar, temel ve ölçümlü güç dağıtım ünitelerinin aynı özellik ve işlevlerini ağ üzerinden uzaktan izleme ekstra bonusu ile sağlar.

Kullanıcılar, güvenli bir web arayüzü üzerinden gerçek zamanlı enerji tüketimi ölçümlerine uzaktan erişebilir; böylece veri merkezi personeli, konumlarından bağımsız olarak kritik enerji kullanım ölçümlerini gerçek zamanlı olarak izleyebilr. Bu sürekli bilgi akışı birkaç önemli yoldan kullanışlıdır:

  1. Otomatik uyarılar, kullanıcı tanımlı bir eşik aşıldığında tetiklenebilir.
  2. Güç kullanımı faturalandırma doğruluğunu artırarak çok daha hassas bir şekilde izlenebilir.
  3. Yük dengeleme daha hassastır ve kısa devre riski olmadan kısıtlanan güç miktarını sınırlar.
  4. Kritik çevresel koşulları izlemek için çevresel izleme eklenebilir.

İzlenen rPDU'nuzdan en iyi şekilde yararlanmak için, ağ zincirinde bir kopma meydana geldiğinde bile verilerin rapor edilmeye devam etmesini sağlamak için hataya dayanıklı papatya zinciri halinde bağlama olanağı sunan bir üretici tanımlayın.

Dikkate alınması gereken diğer bir önemli özellik IP toplamasıdır. Eğer yüzlerce rack PDU ile ağ oluşturma maliyeti strese yol açıyorsa, üreticiler, 50 adede kadar rPDU'nun, tek bir IP adresinden alt akım cihazlarının kendi kendine konfigürasyonu ile izlenmesini sağlayan dahili yazılım özelliklerini sunar, bu da yerleştirme süresini önemli ölçüde azaltır.

İzlenen rack PDU’lar yüksek yoğunluklu veri merkezleri, özellikle de faturalandırma amacıyla manuel güç kullanım raporlarına elverişli olmayan büyük colocation tesisleri ve enerji verimliliğinden ödün vermeden dalgalı güç yüklerini desteklemesi gereken bulut sağlayıcıları için şiddetle tavsiye edilir.

Anahtarlı rack PDU’lar: Aklın Alacağı Kadar Akıllı

Anahtarlı rPDU'lar, veri merkezi güç dağıtımının modern yönünü temsil ediyor. İzlenen rack PDU’lar ile aynı özellik ve işlevleri sağlarlar, tek bir istisna dışında: Anahtarlı rPDU’lar uzaktan yönetilebilirler.

Yetkili veri merkezi personeli, sezgisel bir web arayüzü aracılığıyla yanıt vermeyen cihazları uzaktan açabilir, kapatabilir veya yeniden başlatabilir. Kazara aşırı yüklenmeleri önlemek için prizdeki güç kullanımını da sınırlayabilirler. Bu, kullanıcılara veri merkezi güç kullanımı, verimliliği ve kullanabilirliği üzerinde üst düzey kontrol sağlar.

Anahtarlı rPDU'lar, ister büyük ölçekli bir veri merkezi, ister küçük bir uzak konum olsun, herhangi bir BT yerleştirmesi için şiddetle tavsiye edilir. Bunlar, özellikle yanıt vermeyen sunuculara veya ağ donanımlarına basitçe yeniden güç vermek için teknisyen yerleştirme maliyetini önemli ölçüde azaltarak veya ortadan kaldırarak kritik ekipmanları uzaktan yeniden başlatmak üzere hızlı ve kolay bir yola ihtiyaç duyan kullanıcılar için değerlidir.

Güç gereksinimleri belirlendikten ve rPDU tipi tanımlandıktan sonra, mükemmel kabin güç dağıtımı birimini seçmek için gereken son bir adım vardır.

Konfigürasyon ve Çıkış İhtiyaçları

Kabin güç dağıtım üniteleri yatay veya dikey olarak ve kabin içine veya dışına monte edilir. Yatay rPDU'lar kabinin içine monte edilir ve değerli U alanını kaplar. Genellikle, yatay üniteler 1U veya 2U kabin alanı kaplar ve 8-16 çıkışa sahiptir. Dikey monte rPDU'lar en fazla 54 çıkışa sahip olabilir. Bunlar, kabin muhafazasının arkasına ya da yanına kurulur, bu nedenle bunlar kabin içinde kritik ekipman montajı alanı gerektirmez. rPDU için montaj seçeneğini, priz türünü ve miktarını seçmeden önce veri merkezi alanınızı ve BT ekipmanınızı anlamak, maliyet, zaman ve alandan tasarruf etmenize yardımcı olabilir.

Vertiv Geist'in neler sunabileceğine buradan göz atabilir veya PDU Finder’da mükemmel rPDU’nuzu bulabilirsiniz.

İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon