The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Veri Merkezinin İlgi Odağı Lityum İyon Aküler Üzerinde: Büyük Şova Hazırlar mı?

Jeff Kessen •

Lityum-iyon aküler, veri merkezi KGK sistemlerinde kullanılmak üzere kurşun-asit akülere alternatif olarak büyük ilgi görmektedir. Teknolojinin en cazip yönlerinden biri, tahmini yaşam beklentisidir. Kurşun-asit akülere kıyasla sahip olduğu hafif bir iyileştirmenin yanı sıra, uzun ömürlü olmasıyla potansiyel olarak en az iki değiştirme döngüsünü ortadan kaldırabilir.

Tabii ki sorun, şu anda veri merkezlerinde bu süreye yakın bir sürede çalışan hiçbir lityum-iyon akünün bulunmaması. Bu uygulamadaki teknoloji çok yeni. Referans verilecek gerçek dünya işletim verileri olmadan, veri merkezi operatörleri lityum iyon akülerin öngörülen kullanım ömürlerini karşılayacağına nasıl güvenebilir?

Bu, lityum iyon akülere geçmeyi düşünen müşterilerden gelen en yaygın sorulardan biri. Endişeyi gidermek için, lityum iyon akülerin veri merkezi uygulamalarında nasıl eskidiği hakkında biraz bilgi sahibi olmak gerekir.

Lityum-İyon Akünün Eskimesi

Lityum iyon akülerde büyük ölçüde bağımsız iki eskime şekli görülür: çevrim ömrü ve takvim ömrü. Veri merkezi uygulamalarında, akü döngüsü genellikle nadiren yapılır ve takvim ömrü, yararlı ömrün birincil etmenidir.

Takvim ömrü, akü kapasitesinin zamanla nasıl azaldığını açıklar. Diğer akü teknolojilerinde olduğu gibi, sıcaklık da takvim ömründe önemli bir faktördür. Daha yüksek sıcaklıklarda çalışan bir lityum-iyon akü, daha düşük sıcaklıklarda çalışan aynı aküden daha hızlı bozulur.

Lityum iyon aküler otomotiv uygulamalarında on yıldan fazla bir süredir kullanıldığından, akü üreticileri bugün hem kontrollü laboratuvarda hem de gerçek dünya koşullarında büyük miktarda takvim ömrü verisine sahiptir. Bu veriler, lityum iyon akülerin zaman içinde tahmin edilebilir şekilde azaldığını ve belirli bir kapasite seviyesinin altındaki ani düşüşlere maruz kalmadığını göstermektedir. Veriler ayrıca, özellikle ortam sıcaklığının otomotiv bağlamında olduğundan çok daha fazla kontrol edildiği veri merkezlerinde, lityum iyon akü ömrü hakkında yüksek güvenirlikli öngörüler sağlamak için fazlasıyla yeterlidir.

Bu nedenle, lityum-iyon akülerin on iki veya on üç yıldır faaliyette olduğu veri merkezi uygulamalarına işaret edemesek de, belirli akü sistemine ve uygulamaya bağlı olarak akü ömrü için gerçekçi beklentiler belirlemek için başka deneyimler uygulayabiliriz.

Eskime ve Çalışma Zamanları Arasındaki İlişki

Aldığımız yaygın sorulardan biri de, akü yaşlandıkça eskimenin çalışma zamanları üzerindeki etkisiyle ilgili. Diğer bir deyişle, Lityum-iyon akü, kurşun-asit akülere benzer şekilde ömür sonlarında sürpriz arızalara gebe midir?

Daha önce de bahsettiğim gibi, lityum iyon aküler tahmin edilebilir şekilde eskir ve eskime oranı akü yaşlandıkça azalır. Sonuç olarak, çalışma zamanlarının kapasitedeki hızlı düşüşten etkilenmesi olası değildir. Bununla birlikte, lityum iyon aküler, kurşun asitli akülerinde görüldüğü gibi, yaşlandıkça iç dirençlerinde de artışlar yaşarlar. Bu direnç tarafından üretilen ısı, akü yönetim sisteminde (BMS) belirlenen eşiği aşan sıcaklıklar yaratırsa, BMS, akünün aşırı ısınmasını önlemek için çalışma zamanlarını sınırlar. Bununla birlikte, lityum iyon akülerle çalışma süresinde öngörülen değişiklikler, yaşlandıkça kurşun-asit akülere göre daha öngörülebilir ve daha az çarpıcıdır.

Lityum İyon Akü Güvenliği

Dizüstü bilgisayar veya diğer cihazların lityum iyon bataryalarının yandığı herkesçe konuşulmuştu ve biz de sıklıkla lityum-iyon akülerin güvenliği konusunda sorular alıyoruz..

Lityum iyon aküler, iç basınç çok yükselirse gazları tutuşturabilmelerine veya serbest bırakabilmelerine yol açabilecek bilinen birkaç koşula sahiptir. Bu risk koşullarını bilmek ve kontrol etmek, lityum iyon akü sistemine entegre BMS'nin temel amacıdır. Güvenilirlik için sürekli izleme, BMS'nin son derece değerli ancak ikincil bir işlevidir.

En riskli kötüye kullanım koşulları genellikle akü hücrelerinin aşırı şarj edilmesi, aşırı ısınması ve kısa devresidir. BMS, aküyü hücre voltajlarının, sistem sıcaklıklarının, akü akımının ve diğer parametrelerin sürekli ölçülmesine dayalı olarak güvenli çalışma aralığında tutan kontrolleri uygular. Akü sisteminin UL veya CE sertifikası, BMS'nin işlevselliğini ve etkinliğini doğrular. BMS'nin bu işlevi yerine getirme kabiliyetine bir örnek olarak, BMS çalışır durumdayken batarya içinde yangın başlatamayacaklarından üreticilerin yangın testi yaparken BMS'nin bağlantısını kesmeleri gerektiği gösterilebilir.

Sabit Uygulamalarda Lityum İyon Akülerin Değerlendirilmesinde Dikkat Edilecek Noktalar başlıklı yeni detaylı raporumuzda ve KGK Uygulamalarında Lityum İyon Akülerin Kullanımı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular ekinde bu sorunların her birini ve diğer yaygın soruları daha ayrıntılı olarak ele alıyoruz.

En son trendler, teknolojiler ve haberler hakkında bilgi sahibi olmak için blogumuza abone olun.

En son trendler, teknolojiler ve haberler hakkında bilgi sahibi olmak için blogumuza abone olun.
İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon