The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Veri Merkezi Tasarımında Standartlaşma Mı? Mantıklı Olduğunda

Tony Gaunt •

Bu blog ilk olarak 22 Ocak 2019 tarihinde yayımlanmıştır.

Günümüzün veri merkezleri her zamankinden daha karmaşıktır; ayrıntılara büyük dikkat gösterilmesini gerektirir ve çok sayıda dış değişken düşünülerek tasarlanmıştır. Bunu göz önünde bulundurarak, veri merkezi tasarımında gerçekten daha standart yaklaşımlar görüyor olabilir miyiz?

Ne büyüklükte bir veri merkezi standardizasyonundan bahsediyoruz?

2018 yılı boyunca ve bu yıl şimdiye kadar müşterilerimizle yapılan önemli tartışmalarda ortaya çıkan cevap … eh işte. Hayır, ortalama marketler zinciriniz gibi siteden siteye çoğaltılmış basmakalıp veri merkezleri görmeyeceğiz. Bununla birlikte, daha standartlaştırılmış tasarımlara, ekipmanlara ve tesislere doğru sınırlı ancak önemli bir hareket göreceğiz. Halihazırda ekipman bileşenleri üzerinde standartlaşıyoruz ve veri merkezi yapılarında tutarlı tasarım özelliklerini benimsiyoruz.

Bunun veri merkezi kullanılabilirliği ile ne ilgisi var?

Bölgesel taleplerle ilgili her zaman farklılıklar olsa da, bunlar en aza indirilmektedir ve diğer birçok şekilde kuruluşlar daha tutarlı veri merkezi tasarımlarının avantajlarından yararlanmaktadır.

Hem bu veri merkezlerini işletenler hem de onlara hizmet verenler için maliyetleri düşürmek ve sistemleri basitleştirmekle başlayan bu avantajlar dikkate değer. Bazı standartlaştırma seviyeleri ayrıca ekipman sağlayıcılarının ve veri merkezi üreticilerinin yerleştirme zaman çizelgelerini kısaltmasına yardımcı olur. Unutmayın, standart tasarımlar bile yüzlerce olmasa da düzinelerce seçenek sunar ve sayısız kombinasyon ve permütasyona sahip tesislere yol açar. Aslında, doğruluk açısından, bunu standartlaştırma yerine yüksek hacimli özelleştirme olarak düşünmeyi tercih ediyoruz.

Elbette tüm bunlar, ancak uygulamalar veri merkezinin kullanılabilirliği ve performansından ödün vermiyorsa gerçekleşir. Uygun maliyetli standart yaklaşımlar, aksama süresini önlemek için daha fazlasını yaparsa, seçilen bunlar olacaktır. Aksama süresi riskini artırırsa olmayacaktır. Veri merkezinde kullanılabilirlik her zaman kral olacaktır.

Ne düşünüyorsunuz? Daha normalleştirilmiş veri merkezi tasarımına mı ilerliyoruz?

En son trendler, teknolojiler ve haberler hakkında bilgi sahibi olmak için blogumuza abone olun.
İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon