The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Birlikte Çalışabilirlik için Sağlık Bilişimi Altyapınızı Hazırlama: Şimdi Atabileceğiniz 6 Adım

Birlikte çalışabilirlik birçok sağlık kuruluşu için en önemli konudur. Birlikte çalışabilirliğin uygulanması konusunda BT uzmanlarının karşılaştığı zorluklar ve hazırlanmak için atabileceğiniz 6 adım hakkında bilgi edinin.

Birlikte çalışabilirliğin sağlık bilişimi dünyasında sıcak bir konu olduğunu söylemek yılın en yetersiz kalan ifadesi olabilir. Nitekim, Forrester bu konunun, Sağlık Bilgi ve Yönetim Sistemleri Derneği’nin (HIMSS) bu yılki konferansında “sahneyi belirlediğini” söyledi. Sağlık sektörü, hastaların merkezde olduğu ve hasta refahı amacıyla bilgilerin tüm sağlık çalışanları ile ödeyiciler tarafından paylaşıldığı, veri odaklı, değere dayalı yeni bir iş modeline doğru ilerlediği için, Sağlık Seviyesi Yedi (HL7) tarafından önerilen sağlık hizmetlerinde hızlı birlikte çalışabilirlik kaynakları (FHIR) standardı herkesin radarında.

Ancak tüm taraflar birlikte çalışabilirlik kavramının sağlık hizmetlerini ve hasta deneyimini önemli ölçüde artıracağı konusunda hemfikir olsalar da, Forrester, HIMSS 2019’da, her şeyi mümkün kılma konusundaki anlamlı tartışmaların özellikle bulunmadığına dikkat çekiyor.

Uygulama, birlikte çalışabilirlikle mücadele içinde.

HIMSS, birlikte çalışabilirliği “farklı bilgi sistemlerinin, cihazların veya uygulamaların, bireylerin ve toplumların sağlığını iyileştirmek amacıyla paydaşları arasında verilere erişim, verileri değiştirme ve işbirliği içinde kullanma konusunda koordineli bir şekilde kurumsal sınırlar içinde ve arasında bağlantı kurma yeteneği” olarak tanımlamaktadır.

Ancak, en hafif deyimiyle, bu ideale ulaşmak kolay olmayacak. FHIR, tüm sağlık bilişim sistemleri için ortak, standart bir dil oluşturarak ilerlemenin kolaylaştırılmasına ve bazı uygulama engellerinin kaldırılmasına yardımcı oluyor. Bununla birlikte, satıcı-nötr veri alışverişi platformu konusunda evrensel olarak kabul edilmiş standart ya da jenerik yoktur ve sonuç olarak, birçok oyuncu arasında teknolojinin benimsenmesi dengesizdir. Diğer zorluklar, doğru verilerin doğru hasta ile eşleştirilmesini sağlamanın yollarını bulmak ile ilgilidir, bu da klinisyenlerin paylaşılan kayıtlarda gerekli bilgileri bulmalarını, yasal gereklilikleri değiştirmeyi ve mevcut siber güvenlik tehditlerini bulmasını kolay ve verimli hale getirir. Bu strateji, karmaşık dijital araçların ve yazılım stratejilerinin ötesine geçmektedir ve BT’nin tıbbi pratisyen ve hastalara daha yakın bir hareketini gerektirecek; ağ uç noktasını. Bu, sağlık bilişiminin, birlikte çalışabilirliği mümkün kılan altyapının desteklenmesi ve izlenmesini içerecek şekilde fiziksel erişimlerini genişletmesi gerektiği anlamına gelir.

Burada büyük zorluklar bulunmaktadır. Ancak sektördeki birçok kişi, bu zorlukların şu anda ve gelecekte, çok geçmeden aşılacağı konusunda iyimserler. Endüstri bu konular üzerinde çalışırken ve engelleri aşacak ve birlikte çalışabilirliği mümkün kılacak yeni standartlar tanımlarken, bireysel sağlık kuruluşları kendi iç sistemlerini ve birlikte çalışabilirlik için altyapılarını hazırlamak üzere kendi görevlerini yerine getirerek ufuktaki değişikliklere hazırlanabilir.

Özellikle, BT organizasyonları şunları yapabilir:

  1. Standart geliştirme sürecine dâhil olabilir. Amerikan Hastane Birliği ve diğer altı önde gelen hastane birliği tarafından hazırlanan yeni bir rapor, birlikte çalışabilirliği geliştirmek için ulusal bir gündem ortaya koydu. Raporda, “kalkınma sürecine ses vermek” dâhil olmak üzere paydaş işbirliğinin önemi tartışılıyor. Bunu yapmanın bir yolu Birlikte Çalışabilirlik Standartları Danışmanlığı'na (ISA) katılmaktır. ISA, sektöre, belirli klinik sağlık bilgileriyle birlikte çalışabilirlik gereksinimlerini karşılamak için kullanılabilecek standartların ve uygulama şartnamelerinin tek bir halka açık listesini sunmayı amaçlamaktadır. ISA, sağlık hizmeti sağlayıcılarının, sağlık bilişimi geliştiricilerinin ve diğer paydaşların birlikte çalışabilirlik standartlarının geliştirilmesinde ağırlık kazanmasını sağlayan yıllık halk yorum dönemleri düzemektedir.

  2. Sistem tasarımında daha fazla uyumluluğu teşvik etmek için satıcılarla ilişkileri kullanabilir. AHA raporunda bir başka öneri olarak, sağlık bilişimi alıcıları olan hastaneler ve sağlık kuruluşları, EHR satıcıları üzerindeki etkilerini kullanmaları ve FHIR standartlarını kullanan ürün ve sistemler için tercihlerini bilmeye teşvik edilmektedir. Tedarikçilerle işbirliği içinde çalışmak ve tedarik gücünü kullanmak, birlikte çalışabilirliği kolaylaştırmak için tüm tarafları doğru yöne itmeye yardımcı olabilir.

  3. Sağlık bilişim araçlarını bakım alanlarında standart hale getirmeyi düşünebilir. Sağlık hizmeti sistemleri, kendi organizasyonlarındaki veri siloları ile ünlüdür. Veri yönetimini kolaylaştırmanın yollarını bulmak ve hasta verilerini bir araya getirmek için klinisyenlerin erişmesi gereken sistem sayısını azaltmak birlikte çalışabilirliğin önünü açabilir. Bu, muhtemelen kullanımda olan tüm uygulamaların ve sistemlerin tam kapsamlı envanteriyle başlamalıdır. Oradan itibaren, BT personeli ağlarını standartlaştırma ve basitleştirme için fırsatları belirlemeye başlayabilir.

  4. API’leri benimseyebilir. HIMSS'e göre, API'ler veya açık uygulama programlama arayüzleri, birlikte çalışabilirliğin sağlanmasında önemli bir rol oynayacaktır. Bunlar, sağlık platformlarını dış uygulamalara açarak veri alışverişini kolaylaştırır. HIMSS, bağlanabilirliği geliştirme ve yenilikçiliği yönlendirme yetenekleri konusunda ve ileriye dönük teknoloji kararlarına ve yatırımlara dâhil edilmeleri konusunda API’lerin savunucusudur.

  5. Eski sistemleri güncellemek veya değiştirmek için bir plan yapabilir. Eski sistemler, yeni standartlar benimsemeye ve doğru birlikte çalışabilirliğe ulaşmaya çalıştıklarında sağlık işlemlerini geri alabilir. Bununla birlikte, bu sistemleri değiştirme veya yükseltme maliyetleri çoğu zaman aşırı yüksektir. Sağlık bilişimi organizasyonları, yükseltmeler için öncelikli ve gecikmiş olan sistemleri belirleyerek ve önceliklendirerek başlayabilir ve bütçe izin verdiği ölçüde, özellikle birlikte çalışabilirliği kolaylaştıran yeni sistemlere geçmeyi planlayabilirler.

  6. Altyapılarının en üst düzeyde esnekliğine, verimliliğine ve ölçeklenebilirliğine yatırım yapabilirler.. Birlikte çalışabilirliğe doğru yolculuk, yalnızca sağlık ekosistemindeki verilerin ve yeni teknolojilerin hızlı bir şekilde genişlemesine katkıda bulunacaktır. Veri alışverişinin ve sağlık hizmeti bilgilerinin her yerde ve her zaman sunulmasındaki yeni zorluklarla birlikte 7/24 kullanılabilirlik talebi daha da artmaktadır. Sağlık hizmeti sistemleri, BT’yi destekleyen güç ve soğutma sistemlerinin bugün ve geleceğe yönelik bu talebi destekleyecek kadar sağlam olmasını sağlamalıdır. Geleceğe hazır, önemli altyapı özellikleri arasında akıllılık, ölçeklenebilirlik ve hızlı bir şekilde yerleştirme yeteneği yer almaktadır.

Doğru iş ortakları nasıl yardımcı olabilir

Sağlık hizmetlerinde gerçek birlikte çalışabilirlik hedefine ulaşmak için yapılması gereken hala çok iş var. Sağlık hizmeti sistemleri, geliştiriciler, satıcılar ve ödeme yapanlar arasındaki işbirliği kesinlikle çok önemli olacaktır. Endüstri bu geleceğe yönelirken, vizyonu anlayan ve kendini vizyona adamış yetenekli iş ortakları ve sağlayıcılardan oluşan bir ekibi bir araya getirmek, yolculuğunuzu yönlendirmenize ve altyapı düzeyindeki yatırımınızı çekirdekten uç noktaya en üst düzeye çıkarmanıza yardımcı olabilir. Vertiv'in, sağlık hizmetleri ve birlikte çalışabilirliğin geleceği için daha güçlü bir temel oluşturmanıza nasıl yardımcı olabileceği hakkında daha fazla bilgi edinin.

İlgili Makaleler

İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon