The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Vertiv™ Avocent® ADX Platformuyla Banka ATM’lerini Uzaktan Yönetme

Aman Khan •

Dijital bankacılık hizmetleri, tüketiciler diğer faaliyetlerin yanı sıra bakiyeleri kontrol edebildiği, para transfer edebildiği, para yatırabildiği ve çevrimiçi kredi başvurusu yapabildiği için yüz yüze ziyaret ihtiyacını azaltmıştır. Ancak banka liderleri tüketicileri şubeye geri çekmek için fiziksel taban alanından yararlanmak istiyor.

Şubelerin içinde, banka personeli kişiselleştirilmiş tavsiyelerde bulunabilir, tüketicilerin karmaşık hizmetlerde ilerlemesine yardımcı olabilir ve ürünleri çapraz veya yukarı satabilir. Bu sırada bankalar, şubelerde tüketicilerin akıllı telefonlarına ilgili pazarlama tekliflerini gönderen işaretçiler veya müşterilerin hizmetleri yeni yollarla keşfetmesini sağlayan artırılmış gerçeklik uygulamaları gibi gelişmiş teknolojiyi kullanabilir.

Otomatik para çekme makineleri (ATM’ler), tüketicilerin şubeye geri dönmesini sağlamak için güçlü bir cezbedici görevi görür. Aslında dünya çapında bunlardan 3,2 milyondan fazlası vardır. ATM’ler 50 yılı aşkın bir süredir kullanılıyor olsa da, bu teknoloji önemli bir yenilikten geçiyor. İşte yeni nesil ATM’lerin sunduğu bazı heyecan verici özellikler:

Akıllı telefon tarzı bir deneyim sağlamak: Tüketiciler, ekran çözünürlüğünü ayarlamak için ATM dokunmatik ekranlarını kullanabilir ve büyütme ve yakınlaştırma yapabilir. Ayrıca telefonlarını, QR kodlarını veya yüz tanımayı kullanarak işlemleri doğrulayabilirler.

İşlemleri kolaylaştırma: Yeni model ATM’ler entegre belge tarama, canlı video para çekme desteği ve kişiselleştirilmiş nakit çekme önerileri sunar. Bu özellikler nakit dağıtımını kolaylaştırır ve tüketicilerin ihtiyaç duyduklarında yardım almalarını sağlar. Bir adım daha ileri giderek, tüketiciler işlemleri önceden planlamak, ATM’ler karşısında telefonlara dokunmak ve kart takmadan nakit almak için akıllı telefonlarındaki bankacılık uygulamalarını kullanabilir.

Evrensel nakit erişimi ve mevduatları sunma: ATM’lere gelen diğer kabiliyetler arasında kredi kartı ile para yatırma talebinde bulunma ve bunu herhangi bir ATM’den alma veya belirli bir banka için herhangi bir ATM’den para yatırma yer alır.

Dokunmatik ekranlar aracılığıyla daha fazla işlem gerçekleştirme: Yeni nesil ATM’ler ayrıca tüketicilerin gelir vergilerini ve faturalarını ödeme gibi faaliyetleri, hesap özetleri ve nakit ekleyerek tamamlamalarını da sağlayabilir. Tüketiciler ATM’ler aracılığıyla kredi başvurusunda bulunabilirler. ATM’ler bankaların müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) platformlarına bağlandığı için tüketiciler saniyeler içinde bir teklif alabilir.

Banka Şubeleri Daha Büyük Bir BT Taban Alanına Sahip Olacak

Tüm bu yeni kabiliyetler, müşteriye yönelik yeni dijital hizmetleri destekleyen sunuculardan ve ağ cihazlarından sürekli bakım ve servis gerektiren ATM’lere kadar şubedeki teknolojiyi artırır.

Plansız kesinti süreleri, satılmayan hizmetlerden ATM ücreti gelir kaybına kadar müşteri deneyimine ve gelirlerine zarar verebilir. Bankalar genellikle müşteri olmayanlar için işlem ücretleri ve uluslararası para çekme işlemlerinde daha yüksek ücretler talep eder ve bu da güvenilir bir gelir kaynağı oluşturur.

Bununla birlikte Edge tesislerinde daha büyük bir teknoloji taban alanı yönetmek önemli zorluklara neden olur. Banka şubeleri, müşteriyle yüz yüze görüşen personeli olan ve yerinde BT desteği olmayan yalın operasyonlardır. Sonuç olarak bankalar, ATM’lerin ve diğer cihazların bakımı, yükseltmesi ve sorunlarının giderilmesi için yerel hizmet sağlayıcılarını işe alır. Bu, ATM’leri hizmet dışı bırakan, içini açan, işletme sistemini ve tüm yazılımları kaldıran veya başka onarımlar yapan, tesis ziyaretlerini ve teknisyenleri kapsayan bu hizmetler için masraf yapmak anlamına gelir.

Peki şube teknolojisini yönetmek için daha basit bir yaklaşım olsaydı ne olurdu? BT personeli çoğu sunucu ve ATM bakımını tesislere gitmek ve cihazları fiziksel olarak kullanmak için tedarikçileri işe almaya gerek kalmadan uzaktan yapabilseydi ne olurdu?

Banka BT Ekipleri ATM ve Şube Teknolojisini Yönetmek için Basit ve Güvenli Çözümlere İhtiyaç Duyar

Vertiv teknolojisiyle, şube teknolojisinin uzaktan yönetimi gerçekten de mümkündür. BT ekipleri, ATM ve şube cihazlarına uzaktan bağlanmak ve onları kontrol etmek ve sorun gidermek ve güncellemek için Vertiv™ Avocent® ADX MP1000 Yönetim Platformu ve Vertiv™ Avocent® ADX IPIQ IP KVMs veya Vertiv™ Avocent® ADX IPUHD 4K IP KVM’lerini kullanabilir. Bu yaklaşımı kullanmanın faydaları şunları içerir:

Operasyonları kolaylaştırma ve basitleştirme: BT ekipleri, karmaşık ATM bakım programlarını ve lojistiği denetlemek yerine, her topluluktaki yüklenicilerle çoğu operasyonun kaynak kullanımını gerçekleştirebilir. Cihazları uzaktan güncelleyebilir, işletme sistemini ve tüm yazılımı kaldırabilir ve sorunlarını giderebilirler böylece bu görevleri tamamlamak için yerine gitme ihtiyacını ortadan kaldırırlar. Vertiv Avocent ADX MP1000 Yönetim Platformu, 100’den fazla eşzamanlı uzaktan kullanıcıyı destekler, yani bankalar şube teknolojisini korumak için dahili bir BT hizmet yönetim grubunu bu platformlardan biriyle veya birkaçıyla donatabilir.

Ekipmanın çalışma süresini artırın: BT ekipleri, şube cihazlarına 7/24 uzaktan erişebilir ve bunları yönetebilir, böylece kullanılabilirliklerini iyileştirebilir. Bir sorun durumunda, BT personeli bir tedarikçinin ulaşması için saatlerce veya günlerce beklemektense hemen çalışmaya başlayabilir.

OpEx (operasyonel gider) ve CapEx (yatırım gideri) maliyetlerini azaltın: BT ekipleri, şube cihazlarına proaktif bir şekilde hizmet vermek ve kullanım ömürlerini uzatmak için Vertiv Avocent ADX MP1000 Yönetim Platformunu kullanabilir. Ayrıca tedarikçi bakım sözleşmeleri, tesis ziyaretleri, acil durum ziyareti ek ücretleri ve daha fazlası gibi maliyetleri de azaltabilirler.

Yüksek derecede ölçeklenebilir bir çözüm elde etmek: Vertiv Avocent ADX MP1000 Yönetim Platformu, güvenli bir uzaktan IT yönetimidir. Banka şubeleri ve cihazları arasında kolayca ölçeklenebilen açık standartlara ve API’lara sahip ortak, tamamen dijital bir mimari sağlar.

Herhangi bir cihaza bağlanma: Vertiv, farklı ihtiyaçları karşılayan esnek konnektörler sağlar. Vertiv Avocent ADX IPIQ IP KVM, BT cihazlarına tak ve çalıştır bağlanabilirliği, gelişmiş video çözünürlüğü ve tüm trafiğin uçtan uca şifrelenmesini sağlayan sıfır U cihazdır. Küçük form faktörü ve uygun maliyetli fiyat noktasıyla Vertiv Avocent ADX IPIQ IP KVM, şubeler arasında çok sayıda BT cihazına uzaktan erişmek ve onları kontrol etmek isteyen BT ekipleri için ideal bir seçenektir.

Vertiv Avocent ADX IPHUHD 4K IP KVM cihazı, test sunucuları ve diğer donanımlar gibi ince ayrıntılar gerektiren faaliyetleri yürüten BT ekipleri için harika bir seçimdir. BT ekipleri, 4K çözünürlükle üretkenliklerini artırabilir ve iş yükünü azaltabilir.

Vertiv ile Şube Teknoloji Yönetimini Basitleştirin

Bankalar, nakit dağıtımını kolaylaştıran yeni nesil ATM cihazlarından içerideki dijital hizmetlere güç veren sunuculara, ağ teknolojisine ve iş uygulamalarına kadar şube deneyimlerini geliştirmek için teknolojiyi kullanıyor.

BT ekipleri, bu temel cihazları uzaktan izlemek, kontrol etmek, yükseltmek ve sorun gidermek için Vertiv™ Avocent® ADX Platformunu kullanabilir. Vertiv Avocent ADX MP1000 Yönetim Platformu, BT ekiplerine daha fazla netlik ve kontrol ile tesislerin operasyonlarını ölçeklendirme olanağı sağlar. Bu sırada Vertiv Avocent ADX IPIQ IP KVM’ler ve Vertiv Avocent ADX IPUHD 4K IP KVM’ler, BT ekiplerine cihazlara uzaktan bağlanmak ve cihazları yönetmek için esnek yollar sağlar.

Vertiv Avocent ADX teknolojisi, BT ekiplerinin daha fazla müşteriye hizmet veren, memnuniyetlerini artıran ve gelirleri artıran bir dijital şube deneyimi sunmasına yardımcı olur.

Vertiv Avocent ADX Platformu hakkında şimdi daha fazla bilgi edinin.

İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon