The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Veri Merkezinde DC Gücünün Yeri Var mı?

Scott Armul •

Veri merkezinde DC gücüyle ilgili tartışmalar on yıldan uzun bir süredir devam ediyor. Veri merkezinde DC kullanma argümanı basittir; şebeke ile sunucu arasındaki güç dönüşümlerinin sayısını azaltır, güç zincirini basitleştirir ve olası arıza noktalarını azaltır. DC savunucuları, AC gücünün etrafındaki endüstriyel eylemsizlik engelini ortadan kaldırmak için daima mücadele etti. Tipik veri merkezindeki, en önemlisi sunucular da dahil olmak üzere, her şey AC teknik özelliklerine göre üretilmiştir.

Peki ya bu önemli değilse?

Son yıllarda, Çin'deki bazı veri merkezleri ekipman veya mimarisinde minimum ayarlamalar yaparak 240V DC güç kullanıyor. 200V DC'yi yalnızca standart blade sunucularda kullanıyorlar ve işe yarıyor. Bu yöntem, belirtilen çalışma koşulları dışında, ancak tesislerinin verimliliğini artırmak için buna razılar. Ve bunlar yalıtılmış, deneysel veya pilot projeler değil. Son yıllarda Vertiv, Çin'deki veri merkezi müşterileriyle birden fazla projede 30 milyon dolar değerinde DC güç işi gerçekleştirdi. Elbette bu, global veri merkezi pazarının bir bölümü, ancak DC gücüne olan ilginin gerçek kaldığını ve muhtemelen artmakta olduğunu belirtmek yeterli.

Sadece Çin değil. Telekomünikasyon endüstrisi bir asır önce DC gücünü birincil mimarisi olarak benimsedi ve bugünkü telekomünikasyon tesisleri DC’ye neredeyse evrensel olarak bağlı durumda. Ancak bu tesisler başka şekillerde de gelişmekte; öncelikle de giderek daha fazla fiili veri merkezleri haline gelen geleneksel merkez ofisleri. Bu tesisler, DC veri köklerini korurken, bir kurumsal veri merkezine çok daha benzer bir şey haline gelir.

Açık Hesaplama Projesi başka bir yön belirleyicidir. Katılımcıların geleneksel AC KGK’yi altyapı zincirinden çıkarmanın yollarını aradığı bir sır değil ve DC, araştırdıkları alternatifler arasında yer alıyor. Amaç, tek bir raf veya raf grubunu destekleyen bir DC güç sisteminde bir dönüşümle doğrudan şebekeden rafa güç vermektir.

Veri merkezinde DC gücüyle ilgili tartışmalar yıllarca süren bir faaliyetin dışında kaldı, ancak Çin'deki telekomünikasyon şirketleri ve Açık Hesaplama ile olan hareket gerçek ve bu tartışmayı değiştirmeye başlıyor. DC'nin, veri merkezindeki birincil güç kaynağı olarak AC'yi geride bırakması pek muhtemel değil; ancak, alternatif güç kaynaklarıyla daha kolay entegrasyon, elektrik şebekesinden izolasyon, mikrogridlerde doğal uyumluluk ve azaltılmış dönüşümler ve arıza noktaları gibi avantajlar DC etrafındaki hareket artışını anlaşılır hale getiriyor.

Veri merkezinde DC gücü hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

En son trendler, teknolojiler ve haberler hakkında bilgi sahibi olmak için blogumuza abone olun.

İlgili Makaleler

Telefónica Image

Vaka Çalışmaları

Telefónica
İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon