The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

PACS’i Bilişim Sistemlerinizle Entegre Etme Yeni Dijital Uygulamaları Güvenilir Bir Şekilde Destekleyebilen Bir Altyapı Nasıl Sağlanır

Yıllar boyunca, tıbbi görüntüleme tarayıcılarında BT'nin ve sayısız teknolojinin yayılması, teşhis ve girişimsel radyoloji için kullanılan güçlü yeni cihazların gelişimini sağlamıştır. Bu ürünlerle üretilen bilgiler, kalp, nörolojik ve ortopedik hastalıklar ve ayrıca birçok kanser de dahil olmak üzere pek çok hastalığın erken teşhis edilmesine ve tedavi edilmesine yardımcı olarak hasta bakımında önemli gelişmeler sağlayabilir.

Bu teknolojiler, birlikte çalışabilirlik ve tele sağlığın başlamasıyla birlikte, Görüntü Arşivleme ve İletişim Sisteminin (PACS) oluşturulan görüntüleri—özel yerel sunucularda veya bir bulut platformunda— saklamasını sağlayan diğer cihazlarla görüntüleme sistemlerini veya çalışma sistemlerini birleştiren bir mimariye ihtiyacı oluşturmakta ve tanı ve tedavi için her zaman, her yerde, doktorlar için kullanılabilir hale getirmektedir. Günümüzde, sağlık kuruluşları, esas olarak aşağıdakileri içeren “dijital hastaneler” yaratarak, ilgili ve bağlantılı tüm sistemleri desteklemek için tasarlanmış esnek ağlar kurmaktadır:

  • Üretilen görüntüleri depolayan ve teşhis ve tedavi için bunları doktorlara hazır kılan Görüntü Arşivleme ve İletişim Sistemi (PACS).
  • Sadece radyoloji bölümlerinin iş akışını izlemek ve yönetmekle kalmayıp aynı zamanda hasta girişlerinden programlamaya,— faturalandırmaya ve elektronik tıbbi kayıtların oluşturulmasına ve raporlanmasına kadar tüm hastane işlemlerini içeren Radyoloji Bilgi Sistemleri (RIS) ve Hastane Bilgi Sistemleri (HIS).
  • Filmleri dijital görüntülere dönüştüren Bilgisayarlı Radyografi.
  • Dijital görüntüler sağlayan Dijital Radyografi.
  • İstendiğinde filmleri yazdıran Lazer yazıcılar ve diğer çevre birimleri

Yerel Alan Ağları, Kablosuz Ağlar veya Geniş Alan Ağları üzerinden çalışan tipik bir tıbbi görüntüleme ve teşhis ekipman ağı aşağıdaki resimde gösterilmektedir:

Dijital dönüşüm ve giderek daha karmaşık hale gelen ağlar önemli zorluklar oluşturmaktadır.
Hastane sistemleri daha karmaşık ve bütünleşmiş hale geldikçe, sağlık bilişimi organizasyonları, çoğu zaman vurgulanan BT altyapısına ek talepler getiren bazı önemli zorluklarla karşı karşıya kalmaktadır. Zorluklardan bazıları:

  1. Ağın ve tüm bileşenlerinin uyumluluğun yürürlükteki birden fazla standartlarla uyumlu olmasını sağlamak. Bunlara DICOM, Health Language Seven (HL7), Uluslararası Standartlar Organizasyonu (ISO), Uluslararası Elektroteknik Komisyonu (IEC) ve Avrupa Elektronik Haberleşme Düzenleyicileri Kurumu (BEREC) dâhildir. İlgili ulusal geçerli kodlar da dikkate alınmalıdır.

  2. Yeni teknolojiyi daha da fazla desteklerken ek veri akışını yönetmek. Hastalığa bağlı olarak, doktorlar tanı ve tedavi için farklı yöntemler kullanabilir. Örneğin, ortopedilerde bir X-Ray veya CT kullanılabilirken, kardiyoloji hastalarında sıklıkla EKG veya MRI kullanılır. Tarayıcıların oluşturduğu görüntüler, derinlemesine bir değerlendirme ve tanı almak için uzman doktorlara kolayca gönderilebilir.

    Günümüzde hastaneler, MRI'lar ve CT'ler tarafından oluşturulan ve vücudun daha ince bölümlerini çekmede gitgide iyileşen yüz milyonlarca dijital görüntü saklar (yılda 50 petabayt veri [1]). Aslında, tüm sağlık hizmeti verilerinin neredeyse yüzde 90'ı tıbbi görüntülemeden gelmektedir. İnsanların bu kadar büyük veriyi faydalı bilgilere dönüştürmesinin bir yolu yoktur ve bunların yüzde 97'sinden fazlası incelenmemekte veya kullanılmamaktadır. Sonuç olarak, sağlık kuruluşları, sorunları tanımlamak ve görüntülerdeki karmaşık ilişkileri ve kalıpları tespit etmek amacıyla yapay zekayı (AI) kullanmaya başlamaktadır. AI analizini kolaylaştırmak için gerekli olan yüksek veri hacmi, eğitim aşamasında optimize edilmesi gereken milyarlarca parametre ile sonuçlanabilir ve analiz için gereken hesaplamayı artırabilir. Bu da istikrarlı ve güvenilir bir elektrikli güç kaynağına olan ihtiyacı artırır.

  3. Tanılama görüntülerinin her zaman, her yerde yayımlanmasını sağlama. PACS, tedavi gören hastanın en son görüntüleme verilerini sağlayan doktor ve uzman cerrahlar için talep üzerine hazır bulundurulmalıdır. Arıza süresi için (varsa bile) gösterilen tolerans azdır. Aksine, mümkün olan en iyi hasta bakımını desteklemek için veri dağıtımının daha hızlı, daha kolay ve daha güvenilir olması beklenir. BT bu senaryoda çok önemli bir rol oynar ve sonuç olarak gücün devamlılığı her şeyden önemli hale gelir. Entegre HIS, RIS, PACS ve diğer çeşitli yöntemleri destekleyen fiziksel altyapı güvenilir, ölçeklenebilir, yüksek erişilebilir ve yönetilebilir olmalıdır.

Dijital sistemleri ve ağları desteklemek için sağlam bir altyapı kurmak.
PACS'nin çekirdeği, raflarda, bilgisayarlarda veya veri merkezi ortamlarında barındırılan depolama ve sunucu kümelerinden oluşur. Genellikle, PACS, 120/208 veya 230 VAC'de 10 kVA'dan az, tek fazlı AC güç gerektirmektedir. Sunucu kümeleri raf muhafazaları içinde bulunduğundan, ısı dağılımını raflar içinde tutmak çoğu zaman zor bir iş haline gelir.

Güç:
PACS ve bağlı HIS ve RIS sistemleri, akü yedeklemeli ve otomatik ve manuel bypasslı N+1 yedekli Kesintisiz Güç Kaynağı (KGK) sistemi ile korunmalıdır. Bu sistemler, diğer ekipmanların çoğundan daha yüksek bir yedeklilik ve kullanılabilirlik gerektirir; bu, genellikle %99,999’dur; bu da, yılda 5 dakika veya daha az ortalama plansız bir aksama süresi demektir. Güç Dağıtım Birimleri (PDU'lar) ve izolasyon transformatörleri ve yedekleme jeneratörleri de içerebilen güç çözümleri, sistem çökmelerini önlemek gerektiğinde, sorunsuz kapatma ve yeniden başlatma işlemleri yapılırken donanım ve yazılımın hatalı çalışmasını önlemeye yardımcı olarak kritik iş yüklerine kesintisiz, temiz güç sağlar.

Ek altyapı bileşenleri:
Güç sisteminin ötesinde, güvenilir bir altyapı mimarisi şunları içerir:

  • Sıcaklık ve nemi ayarlayarak ve izleyerek uygun çevresel koşulları sağlayan hassas soğutma sistemleri KGK’nin sağladığı aynı yedeklilik, en yüksek kullanılabilirlik seviyelerini sağlamak için hassas klima ünitelerine uzatılabilir
  • Kritik hastane uygulamalarına ev sahipliği yapan sunucular, anahtarlar ve yönlendiriciler gibi kritik ağ donanımlarını barındıran raflar
  • Fiziki güvenlik ve yangından korunma sistemleri
  • Ekipmanları birbirine bağlamak için kablolama
  • Kesintisiz çalışmayı sağlamak üzere altyapının hem yerel hem de uzaktan izlenmesi ve yönetilmesi için yönetim sistemleri
  • Sistemleri kurmak, devreye almak ve bakımını yapmak için teknik hizmetler

Güvenilir bir “dijital hastane”nin nasıl devreye sokulacağı hakkında daha fazla bilgi edinin.
PACS gibi yenilikçi teknolojiler, tanı kalitesini ve hızını önemli ölçüde artırmaya yardımcı olmaktadır. HIS ve RIS gibi diğer bilgi sistemlerine bağlandığında, hayat kurtaran, insan hatalarını en aza indiren ve maliyetleri azaltan bilgiler sağlar. Bu sistemlerin vaatlerini yerine getirebilmeleri için sağlık kuruluşları, BT altyapılarını yeniden gözden geçirmeli ve %100 kullanılabilirliği kolaylaştırmak için uygun çözümler bulunduğundan emin olmalıdır.

Günümüzde desteklenmesi gereken PACS dâhil olmak üzere çeşitli sistemlere derinlemesine bir bakış için yeni Vertiv detaylı raporu Güvenilir Dijital Hastanelerin Devreye Sokulmasını indirin. Bu rapor ayrıca, toplam sahip olma maliyetini en aza indirirken genel sistem güvenilirliğini ve kullanılabilirliğini artırmak için ayrıntılı teknik öneriler de içermektedir.

IDC’den [1] araştırma ve analiz

İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon