The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

IIoT Fabrikanıza ve Deponuza Geliyor. Endüstriyel Edge Ağ Altyapınızı Nasıl Yerleştireceksiniz?

Pandemi, Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIoT) teknolojilerinin fabrikalara ve depolara yerleştirilmesini yavaşlatsa da, bu ortamların büyüdüğü, bağlı olduğu ve veri yoğun olduğu konusunda pek şüphe yok. Bazen Endüstri 4.0 olarak da anılan IIoT, en modern fabrika ve depoların çoğunda bir ev bulamayacak kadar çok potansiyel değere sahiptir.

Aslında McKinsey, salgından önce IIoT’nin 2025 yılına kadar 1,2 ila 3,7 trilyon $ arasında bir ekonomik değer oluşturacağını tahmin etti. Önümüzdeki yıllarda IIoT’nin gerçek ekonomik değeri 2020’deki olaylarla azaltılacak olsa da, bu öngörü, aksama süresini azaltarak, varlık kullanımını artırarak ve IIoT teknolojisiyle üretkenliği ve verimliliği artırarak mevcut olan potansiyeli yansıtmaktadır.

IIoT Edge Bilişimin Değeri

IIoT, depoların ve fabrikaların bağlı olduğu ekipman ve süreçlerin görünürlüğünü ve kontrolünü sağlamak için sensörler, ekipmanlar, kontroller ve endüstriyel bilişim platformlarından oluşan bir ağı birbirine bağlar. Bu uygulamalara olanak tanıyan sensörler ve diğer cihazlar, belirli bir zaman diliminde bu uygulamaların gerektirdiği gerçek zamanlı analizleri ve karar vermeyi desteklemek için yalnızca buluta güvenmenin pratik olmadığı kadar büyük veri hacimleri üretir. Bu, çoğu durumda, IIoT’nin faydalarının farkına varmak, BT ekipmanlarının veri merkezinde ve hatta ofis ortamından çok daha sert koşullara maruz kaldığı depo veya fabrika zeminine yerleştirilmesini gerektirir.

Endüstriyel Edge’in Altyapı Zorlukları

Endüstriyel ortamlarda edge bilişim altyapısını kurmayı planlayan işletmeler, bu ortamlarda görülen aşağıdaki koşulların BT sistemlerini nasıl etkileyebileceğini ve onları nasıl riske atacağını göz önünde bulundurmalıdır:

  • Güç Değişkenlikleri: Her edge konumunda olduğu gibi, şebeke gücündeki kesintilerin sistem kullanılabilirliğini etkilemesini önlemek için özel güç yedeği gereklidir. Ancak, üretim ve otomatik depo ortamlarında güç dengeleme daha da önemli olabilir. Bu tesislerde çalışan makineler, BT sistemlerine ulaşmadan önce güç uygun şekilde “dengelenmediği” sürece BT ekipmanlarını kesintiye uğratabilen elektrik gürültüsü üretebilir. Farklı KGK çözüm türleri güç dengelemeye farklı yaklaşımlar uygular ve seçilen KGK türü, çeşitli güç kesintilerini ortadan kaldırmada ne kadar etkili olduğuna karar verilmesini sağlar. Zorlu ortamlarda, temiz ve tutarlı bir AC dalga biçimi sağladığından, çevrimiçi çift çevirim KGK genellikle en iyi seçim olacaktır.
  • Ortam Koşulları: Çoğu endüstriyel ortam, güvenilir BT ekipmanının çalışması için sıcaklığı ve nemi gereken aralıkta tutamaz. Özel soğutma gerekecektir. Ve bir deponun veya fabrikanın geniş, açık alanlarında, bu soğutma genellikle BT muhafazasının yan tarafına entegre edilir veya monte edilir.
  • Hava Kalitesi: Endüstriyel ortamlar ayrıca, özel bir veri merkezine göre havadaki toz ve partiküllerin daha yüksek bir konsantrasyonuna sahiptir. Bu kirleticiler, sunucu fanları tarafından ekipmana çekilirlerse BT ekipmanının güvenilirliğini ve beklenen ömrünü etkileyebilir. BT ekipmanının korunması, filtrelenmemiş dış havanın ekipmana ulaşmasını önleyen toz korumalı veya sızdırmaz BT kabinleri veya muhafazaları gerektirir. Muhafazaya entegre özel soğutma ile, dış hava kalitesi ne olursa olsun temiz ve sıcaklık kontrollü bir ortam oluşturulur.
  • Fiziki Güvenlik: Edge bilişimin temel felsefesi, bilişim ve depolamayı desteklediği insanlara ve ekipmana yakın konumlandırmaktır. Üretimde bu, tipik olarak yetkisiz personelin erişimine açık olduğu BT ekipmanına sahip olmak anlamına gelir. Kilitlenebilir kabinler yetkisiz erişimi önlemeye yardımcı olabilir. Diğer bir en iyi uygulama da kapı açıldığında uyarıları tetikleyen sensörleri kapıya yerleştirmektir.
  • Ağ Edge Altyapı Görünürlüğü: Çoğu edge bilişim tesisi, özel teknik kaynakların kısıtlı olduğu ortamlarda bulunur. Uzaktan izleme kabiliyetleri, merkezi BT uzmanlarının ekipman performansına dair görünürlük sağlayarak ekipmanın amaçlandığı şekilde çalışmasını sağlar. Ek sensörlerle donatıldığında, uzaktan izleme, yüksek sıcaklıklar, su girişi veya yetkisiz erişim gibi ekipmanı riske atabilecek durumlar için uyarılar da oluşturabilir.

IIoT Altyapısının Korunmasını Sağlama ve Yerleştirmesini Kolaylaştırma

Zorlu ortamlarda IIoT uygulayan kuruluşlar, ortamlarının taleplerini karşılayan güç, soğutma, muhafaza ve izleme çözümlerini seçerek ve bu bileşenleri sahada entegre ederek bir çözüm “oluşturabilir”.

Ancak bu yaklaşım yerleştirme sürelerini uzatabilir, BT kaynaklarını zorlayabilir ve birden fazla tesiste altyapıyı standartlaştırmayı zorlaştırabilir. Daha iyi bir yaklaşım olarak, üstün performans ve güvenilirlik sağlamak için tasarlanmış ve önceden test edilmiş tam entegre mikro veri merkezi çözümlerinden yararlanılabilir.

Vertiv™ Liebert® CRV, IIOT’yi zorlu ortamlarda desteklemek için mükemmel gelişmiş kontrol özelliklerine sahip, bağımsız, edge uyumlu bir soğutma ünitesidir.

İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon