The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Veri Merkeziniz Ne Kadar Servise İhtiyaç Duyar?

Kararınızı nasıl basitleştireceğiniz ve işiniz için en iyi seçimi nasıl yapacağınız hakkında bilgileri burada bulabilirsiniz.

Bugünlerde diğer her şey gibi, veri merkezinizin, dijital altyapınızı destekleyen kritik altyapısı için ne kadar servisin doğru olduğuna karar verme konusunda da çok sayıda seçeneğiniz var. Bir yandan, hiçbir şeyi şansa bırakmak istemeyenler için düzenli olarak planlanmış Önleyici Bakım (PM) ziyaretleri, 7/24 acil durum servisi, güç ekipmanları için çok çeşitli eklentiler (IR taramaları, anahtarlama donanımı bakımı, birincil ve ikincil devre kesici testi) ve hassas soğutma üniteleriniz için soğutma optimizasyon servisleri içeren kapsamlı bakım programları var. Diğer taraftan, yalnızca bir sorun ortaya çıktığında acil durum servisi sunan temel paketler var. Ve elbette, bunların arasında her şey var.

Temel ve premium paketlerin özelliklerini düşünüp taşınmak muhtemelen hiç uykunuzu kaçırmayacak olsa da, kablo demetiniz gibi bir şey söz konusu olduğunda, işinizi çevrim içi tutmaktan sorumlu ekipmanlar için doğru koruma seviyesine karar vermek çok daha büyük bir meseledir. Hiç kimse ihtiyaç duymadığı bir servis için ödeme yapmak istemez, ancak çok az servis, plansız kesinti süresi, düşük sistem performansı veya enerji verimsizliği açısından size çok daha pahalıya mal olabilir.

Servis kararının işletmeniz için net bir şekilde önemli sonuçları vardır, ancak zor ve hatta stresli bir seçim olması gerekmez. Sonuç olarak, üç şeyle ilgilidir: Servisin değerini anlamak, risk faktörünüzü hesaplamak ve bir ekipman arızası meydana gelirse ve meydana geldiğinde karşılaşacağınız sonuçları tartmak.

Burada, veri merkeziniz için doğru servis kapsamını daha güvenli bir şekilde seçmenize yardımcı olmak için bu sorunların her birini daha yakından inceliyoruz.

  1. Servisin sağladığı değer nedir? Vertiv tarafından yaptırılanlar da dahil olmak üzere çalışmalar, eğitimli teknisyenler tarafından düzgün bir şekilde uygulandığında önleyici bakım (PM) servis programlarının KGK üniteleri, KGK aküleri, güç dağıtım ekipmanları ve hassas soğutma üniteleri dahil olmak üzere veri merkezi ekipmanlarının maksimum güvenilirliğini sağladığını açıkça göstermektedir. Düzenli PM bunu, meydana gelmeden önce veya yüksek maliyetli kesinti sürelerine neden olan büyük kusurlara dönüşmeden önce yeni başlayan arızaların sistematik incelemelerini, tespitini ve düzeltilmesini sağlayarak yapar. Vertiv’in analizine göre, yılda iki kez PM servis olayı alan Kesintisiz Güç Kaynağı (KGK) üniteleri için Arızalar Arası Ortalama Süre (MTBF) yılda PM servis olayı olmayan bir makineden 23 kat daha yüksektir. Açıkçası, ekipman güvenilirliği söz konusu olduğunda küçük bir servis çok yararlı olur.

Düzenli servis, hayati uygulamaların çalışır durumda kalmasını sağlamanın ötesinde, ekipmanların çalışma süresini de iyileştirir, enerji verimliliğini artırır ve en yüksek sistem performansını garanti eder. Tüm bu avantajlar, servis maliyetinin gerekçelendirilmesine yardımcı olur ve çoğu zaman servis sözleşmesinin maliyetini çok aşan kalıcı bir değer sunar.

  1. Risk faktörünüz nedir? Düzenli servis her zaman değerlidir, ancak bu tür bir servis sizin özel durumunuzda ne kadar kritik öneme sahiptir? Başka bir deyişle, ekipmanlarınızın arızalanma olasılığı nedir? Çoğu güç ve hassas soğutma ekipmanı son derece güvenilir olacak şekilde üretilmiş olsa da, tüm ekipman, üreticinin teknik özelliklerine göre değiştirilmesi gereken ömür sınırlı bileşenler içerir. Servis ziyaretlerinin çoğu, ekipmanları iyi çalışır durumda tutmak için bu bileşenlerin incelemelerinin, testlerinin, ölçümlerinin ve ayarlamalarının yanı sıra gerektiğinde parça değiştirmeyi ve diğer bakım ve temizlik uygulamalarını içerir.

Bu PM ziyaretlerinin ne sıklıkla yapılması gerektiğine karar vermek büyük bir sorundur. Ekipmanlarınızın yaşı ve durumu, üreticinin önerileriyle birlikte yanıt üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Uygulama, kurulum tasarımı ve gerçek çalışma koşulları da hesaba katılmalıdır. Açıkçası, güç kalitesinin sürekli olarak zayıf olduğu daha zorlu ortamlarda çalışan eski ekipmanlar daha büyük arıza riski altındadır ve bazen üreticinin önerdiğinin ötesinde daha fazla dikkat gerektirebilir.

  1. Hangi risk seviyesine tolerans gösterebilirsiniz? Arıza riskinizin yüksek, düşük veya aradaki bir yerde olup olmadığına karar verdikten sonra, bir sonraki adım dijital altyapı sistemi arızasının sonuçlarını değerlendirmektir. Sisteminiz çökerse ne olacağını düşünün. Böyle bir olay rahatsızlık olarak mı etiketlenir (yani çalışanlarınız dosyalarına erişemez ve belki bir veya iki günlük üretkenliği kaybedersiniz)? Yoksa işletmenize yüz binlerce dolara mal olan, müşterilerinizi yabancılaştıran ve markanıza zarar veren tam bir felaket olarak mı kabul edilir? Bir arızanın sonuçları ne kadar büyük olursa, önlenmesi o kadar önemli hale gelir ve servise daha fazla yatırım yapmayı düşünmeniz gerekir.

Yedekliliğin bu analizin bir parçası olması gerektiğini unutmamak önemlidir. Veri merkezinizde aynı işlevi yerine getiren birden fazla ekipman varsa veya örneğin çift veri merkeziniz varsa, bir ekipmanın arızalanmasının veya bir veri merkezinin tamamının çökmesinin sonuçları, zaten bir yedekleme çözümünüz olduğundan daha azdır. Bu, servisin önemli olmadığı anlamına gelmez. Ancak yüksek bir yedeklilik seviyeniz varsa, bu size servis ziyaretleri arasında daha fazla zaman kazandırabilir.

Doğru veya Yanlış Cevap Yoktur; Önemli Olan Konfor Seviyenizdir

Güç ve hassas soğutma ekipmanları dahil olmak üzere veri merkezi kritik altyapıları için düzenli servis, bir işletme için birçok açıdan paha biçilmez olabilir. En azından, üreticilerin tavsiyelerini takip etmeye yardımcı olmak ve bileşenlerin profesyonel olarak test edilmesini ve belirtildiği gibi değiştirilmesini sağlamak için eğitimli teknisyenlerle çalışmanızı öneririz. Bunun ötesinde, daha yüksek bir servis düzeyi; kuruluşunuzun misyonu, müşterilerinizin memnuniyeti ve devam eden iş başarınız için önemli olan kullanılabilirlik, performans ve verimlilik düzeylerine ulaşmanıza yardımcı olmanın anahtarı olabilir.

Vertiv’in Servislerini keşfetmek için buraya tıklayın.

İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon