The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Edge Tesis Operatörleri Güç Yedekliliğini Nasıl Artırabilir ve Yönetimi Nasıl Kolaylaştırabilir?

Jeremy Stearns •

Edge tesislerinin sayısındaki önemli artış, veri merkezi ve BT ekiplerinin yerel güç operasyonlarını etkin bir şekilde yönetme becerisini zorluyor. Edge tesislerinin müşteri deneyimi için kritiklik önemine rağmen, gerçek şu ki bu tesisler son 24 ayda 5,39’a varan ciddi oranlarda kesintiler yaşıyor.

Elbette plansız kesinti sürelerinin önde gelen nedenlerinden biri güç kaybıdır. Veri merkezleri, N+1, 2N, 2N, 2N+1 ve hatta 2N+2 durumuna ulaşmak için ana dağıtım panolarını, yedek jeneratörleri, kesintisiz güç kaynaklarını (KGK’ler) ve güç dağıtım ünitelerini (PDU’lar) içeren güç yedekliliği için büyük bütçelere sahiptir. Ancak, Edge tesisleri genellikle daha yalın operasyonlar olarak çalıştırılır. Bu tesislerin çoğu küçük ve derme çatmadır, mini veya modüler veri merkezleri, sunucu odaları veya ağ kabinleri veya bağımsız, güvenli ekipman kabinleri olarak işlev görür. Sonuç olarak, veri merkezi ve BT ekipleri, iş esnekliğini artırırken ve sınırlı BT bütçelerini genişletirken istenen güç yedekliliği ve istihbarat sağlayan amaca uygun bir yaklaşıma ihtiyaç duymaktadır.

Kabin Transfer Anahtarları – Edge Tesislerinizde Yedek Güç Sağlar

Kabin transfer anahtarları (RTS) (otomatik transfer anahtarları veya ATS olarak da adlandırılır) bu hedeflerin tümünü gerçekleştirir. Birden fazla güç konfigürasyonunda sunulan bu cihazlar, birincil güç kaynağı arızalandığında ikincil bir kaynağa ultra hızlı, otomatik güç geçişi sağlar. Ardından, birincil kaynak tekrar sağlanana kadar tek kablolu BT ekipmanının güçte kalmasını sağlarlar, bu noktada güç tekrar açılır. Arızaya dayanıklı sigortalı termistörler, transfer sırasında güç dalgalanmalarını önleyerek kritik BT ekipmanlarını yük devretme sırasında zarar görmekten korur. Tüm bu kabiliyetler, değerli iş operasyonlarını korurken, güç sorunlarının kullanıcılar ve müşteriler tarafından görülmemesini sağlar.

Peki, RTS’leri tek kablolu cihazlar kullanan Edge tesisleri ve veri merkezleri için ideal kılan nedir? Şöyle açıklanabilir:

  • Ultra hızlı anahtarlama kabiliyetleri sağlayın: Veri merkeziniz veya Edge tesisiniz birincil gücü kaybettiğinde, bir RTS dört ila sekiz milisaniye gibi kısa bir sürede sorunsuz bir şekilde yeni güç kaynağına geçer. Sonuç olarak, iş kullanıcılarınız, uygulamalarınız veya teknolojiniz bundan hiçbir şekilde etkilenmeyecektir. Ve yüksek saklama çıkışları, yerinde teknisyen hataları veya talihsizlikleri nedeniyle istenmeyen kesinti sürelerine neden olabilecek kazara bağlantı kesilmesi riskinden kaçınabilirsiniz.

  • Faz senkronizasyonu ihtiyacını ortadan kaldırın: İki güç beslemesi arasında faz senkronizasyonu ihtiyacını ortadan kaldırarak güç aktarımı için işlem öncesi kesme işlemi kullanan bir RTS satın alabilirsiniz. Bunun yerine, giriş kaynaklarının senkronize edildiğini doğrulamak amacıyla bir elektrikçiye ihtiyaç duymadan, yedek güç işlemlerini hızlı ve kolay bir şekilde etkinleştirmek için tek kablolu cihazlarınızı RTS’ye takabilirsiniz.

  • Yedek güç kabiliyetlerinin maliyetini azaltın: RTS’ler kesintisiz güç kaynaklarına (KGK’ler) ikna edici bir alternatif sunar. Uygun fiyatlı olmaları, RTS’leri tek bir kabin kadar küçük Edge tesisleri için sağlam bir seçim haline getirir.

  • Güç ve çevresel izlemeyi iyileştirin: RTS’ler, veri merkezi ve BT ekiplerinin koşulları ve güç yükü seviyelerini optimize etmek için kullanabilecekleri kritik bilgiler sağlamada mükemmeldir. RTS, Amerikan Ulusal Standartlar Enstitüsü (ANSI) ve Uluslararası Elektroteknik Komisyonu (IEC) standartlarına göre test edildiği şekilde güç tüketimini %1 doğrulukta ölçmenizi sağlar. Sıcaklık, nem, hava akışı, kapı konumu, su baskını algılama ve daha fazlasını proaktif olarak izlemek için harici sensörler eklemeniz yeterlidir. Otomatik uyarılar, herhangi bir anormallik hakkında anında uyarı vererek güç sorunları veri merkezlerinize veya Edge tesislerinize zarar vermeden önce harekete geçmenizi sağlar.

  • Daha fazla iş esnekiği ve operasyonel esneklik elde edin: Bugüne kadar, veri merkezi ve Edge tesisi operatörleri, C14 ve C20 güç kablolarına yetecek kadar ellerinde olduğundan emin olmak için genellikle C13 ve C19 çıkışlarını aşırı tedarik etmek zorunda kaldı. Bu, aşırı BT harcamasına, BT ve güç ekipmanı uyumsuzluğunun yanı sıra çok az değer sağlayan veya hiç değer sağlamayan eski ekipmana yol açabilir. Artık, ayrı çıkışlar veya adaptörler satın almaya ihtiyaç duymadan, C13/C19 Kombinasyon Çıkışlı RTS’ler satın almak mümkündür.

  • Yönetim süreçlerini basitleştirin: İkisi bir arada çıkış ile RTS cihazlarını satın almak, depolamak, kullanmak ve yönetmek daha kolaydır. Buna ek olarak, istihbarata sahip önde gelen bir RTS, tek bir IP adresinde 50 adede kadar tek kablolu cihazı toplamanıza olanak tanıyan IP toplama kabiliyeti sağlayabilir. Dahili arıza toleransı sayesinde her koşulda güç bilgilerini almanızı sağlarken, IP adreslerini de koruyabilirsiniz.

  • Daha büyük kabin yoğunluklarını destekleyin: Kuruluşlar, müşteri deneyimini dijitalleştiriyor ve daha fazla dijital ürün ve servis sunuyor, bu da yüksek performanslı bilişim ihtiyacını artırıyor. RTS’niz 22U yatay form faktöründe 24 adede kadar çıkış sağlıyorsa, Edge tesisinizde veya veri merkezinizde daha yüksek kabin yoğunluklarını destekleyebilirsiniz. Küçük form faktörü ile RTS, herhangi bir standart kabin veya kabinet içine kolayca yatay olarak monte edilebilir.

  • Geleceğe yönelik plan: RTS cihazları giderek daha fazla yükseltilebilir hale geliyor, yani ihtiyacınız olan kabiliyetleri ihtiyacınız olduğunda ekleyebilir ve toplam sahip olma maliyetini azaltabilirsiniz. Benzer şekilde, akıllı modeller daha fazla veri eklemek için sürekli olarak gelişiyor. Sonuç olarak, değiştirilebilir izleme cihazı çalışırken değiştirilebilir ve kritik teknolojiden gücü kesmeden istihbaratı güncellemenizi sağlar.

Vertiv™ Geist™ Kabin Transfer Anahtarı ile Tanışın

Vertiv, yeni nesil Vertiv Geist RTS’nin veri merkezinde ve Edge tesislerinde güç yedekliliği kabiliyetleri sunarak işletmenizin ihtiyaç duyduğu BT servislerinin sürekliliğini sağlamanıza olanak tanır.

Vertiv Geist RTS, güç ihtiyaçlarınızı daha fazla karşılayan çeşitli tek faz elektrik ve form faktörlerinde mevcuttur. Cihaz, aktif güç kaynaklarını belirlemenize ve ekipman bakımı için manuel güç anahtarlama yapmanıza olanak tanıyan bir ön panel ekranı sağlar. Vertiv Geist RTS, dört ila sekiz milisaniye içinde ultra hızlı otomatik anahtarlama sunar ve birincil güç kaynakları geri gelene kadar gücü korur.

Belirli modellerde Kombinasyon Çıkışı C13/C19 ile donatılan Vertiv Geist RTS, sürekli değişen kabin gücü gereksinimlerinizi destekleyerek ve ekipman harcamalarını azaltarak size şimdi ve gelecekte ihtiyaç duyduğunuz esnekliği de sağlar. Son olarak, isteğe bağlı istihbarat; güç kullanımı, IP toplama kabiliyetleri ve daha fazlası hakkında derinlemesine bilgiler sağlar.

Vertiv™ Geist™ Kabin Transfer Anahtarı hakkında şimdi daha fazla bilgi edinin.

İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon