The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Veri Merkezi Soğutmada Yenilikçiliğe Yön Veren Yüksek Güçlü İşlemciler

Steve Madara •

2019 yılı için veri merkezindeki öngörülen eğilimler hakkında kuruluşumuz genelinde görüşmelere başladığımızda, tartışma oldukça hızlı bir şekilde, yüksek güçlü işlemcilerin beklenen yaygınlaşmasına ve bu işlemcileri soğutmak için yenilikçi yaklaşımlara yöneldi. Çünkü, soğutma bizim işimiz, bunlar yeni tartışmalar değildi. Yıllardır artan kabinet yoğunluğunu ve bunlara bağlı ısı yönetimi zorluklarını takip ediyoruz ve bu, bir sonraki adım. 

Termal soğutma teknolojisinde ortaya çıkan trendlerden beklentiler 

Bu tartışmalar esnasında tek kaygım, bu eğilimlerin gerçek dünyaya uyarlanmasından korkulması veya bu uyarlamanın göklere çıkarılmasıydı. Hata yapma – gittikçe daha fazla sayıda güçlü işlemci göreceğiz ve bu işlemcileri soğutma konusunda yaratıcı bir şekilde düşünmek zorundayız, ancak muhtemelen bunların çoğunu, en yaygın olarak büyük bulut ve colocation tesislerindeki bölmelerde göreceğiz. Bu sürpriz olmamalı, çünkü birkaç yıldan beri veri merkezi alanındaki yeniliklerin çoğu, bir şekilde kuruluşa ve hatta uç noktaya düşmeden önce, bu hyperscale tesislerde gerçekleşti. 

Mevcut faktörler şunlardır: (1) yapay zeka, makine öğrenmesi ve benzeri uygulamaları desteklemek için yüksek performanslı bilişimde önemli bir artış; ve (2) GPU işlemcilerde olduğu gibi, çip yoğunluklarını artıran gelişmiş işlemci tasarımı. Aşırı durumlarda, ultra yüksek performanslı ve yüksek güçlü sunucuları barındıran 30-60 kW kabinetler ragörüyoruz. Bu yüksek yoğunluklu kabinetlerin bir kısmı hava soğutmalı olabilir ve bir kısmı da makinelerin dizaynı dolayısıyla sıvı soğutulmalı olması gerekir. 

Doğrudan sıvı soğutma, veri merkezleri için bir sonraki büyük mesele olabilir mi? 

Sunucu teknolojileri ile birlikte soğutma teknolojileri de ilerledi. Şimdi, bu yüksek güçlü sunucuları desteklemek için kabinete sıvı taşıma şeklini geliştiriyoruz. Doğrudan sıvı soğutma, işlemcinin doğrudan ısı eşanjörüne sıvı ile bağlandığında veya ısı dağıtımı için bir sıvıya tamamen batırıldığında, ısıyı uzaklaştırmak için, sıvının başka bir yere (genellikle yapının dışına) taşınmasıdır. Gerçekleştirilmesi gereken gerçek faydalar vardır: potansiyel olarak iyileştirilmiş sunucu performansı, daha fazla ekonomizasyon fırsatı, artırılmış verimlilik ve azaltılmış soğutma maliyetleri ancak bunlar, geleneksel ısı yönetimi yaklaşımlarından radikal bir ayrılma anlamına gelir ve tesiste önemli değişiklikler yapılmasını ve çevresindeki ekipmana ayarlamalar yapılmasını gerektirir. Halihazırda, sıvı soğutmalı kabinetler talep eden müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak için büyük tesis projeleri ile karşı karşıya gelen colocation sağlayıcıları bulunmaktadır. 

Tabii ki, veri merkezi soğutma işinde olmak için heyecan verici bir zaman. 

Kurumunuz, artan kabinet yoğunlukları ve yüksek güçlü işlemcilerle gelen değişen termal profille nasıl başa çıkıyor?

 

İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon