The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Yaygın Güç Önleyici Bakım Bulguları

George Ardolino •

Vertiv Servis ekibi, tesislerinin kritiklik durumlarına dayalı olarak doğru servisleri seçme konusunda müşterilere başarılı bir şekilde rehberlik etme yeteneğinden gurur duyuyor. Örneğin, hasta bilgilerini yönetme ve hayat kurtaran teknolojiyi destekleme sorumluluğu olan bir hastane veri merkezi daha kritik yüklere sahip olabilir ve yerel bir kütüphaneye kıyasla çok daha kritik güç koruma ve ekipman gerektirir.

Müşterilerin servis çözümlerini iş ihtiyaçlarına ve hedeflerine göre uyarlamalarına yardımcı olmanın yanı sıra, ekipmanlarımızda yer alan bileşenlere aşina olmamız müşterilerin ekipmanlarından en uzun süreyle yararlanmalarına yardımcı olur. Ürünlerimiz, değiştirilme ihtiyacı olmaksızın yıllarca kullanılmasıyla ün kazanmıştır; ancak bu uzun ömürlülük büyük oranda Vertiv Müşteri Mühendisleri (CE’ler) ve Vertiv Sertifikalı Teknisyenlerin düzenli önleyici bakım (PM) ziyaretleri yoluyla ekipmanlara servis yapması sayesinde mümkün olmaktadır.

Bu PM ziyaretleri sırasında, teknisyenler eğitimsiz göz ile fark edilmeyen ancak zamanında çözülmezse olumsuz etkilere yol açabilecek uyarı işaretlerini tespit edebilir.

Teknisyenlerimizin bir sorun tespit edebileceği en yaygın dört durum, sorunun nasıl çözüleceği ve bu potansiyel sorunlar çözümlenmeden kalırsa neler olabileceği aşağıda verilmiştir.

KGK Akülerinde Alçak Gerilim Değerlerini Bulma

Uygun kesintisiz güç kaynağı (KGK) akü bakımının büyük bir kısmı, yıl boyunca yapılan düzenli akü kontrollerine dayanır. KGK’larında bir izleme sistemi kullanmayan şirketler için PM ziyaretleri özellikle akü kaplarındaki düşük gerilim derecelerini tespit etmek açısından faydalıdır. Bir gerilim değeri düşük bir seviyeye inerse tüm akü dizisi risk altında kalır ve bu da yükü korumasız bırakabilir. Bir Vertiv teknisyeni, bir düşük gerilim değerini algıladıktan sonra sistemin genel olarak en yüksek performansta çalışmasına yardımcı olmak için akü kabını/kaplarını değiştirebilir.

KGK Bakımı: Kabarmış Kapasitörleri Tespit Etme

Kapasitör, KGK’nın kritik bir bileşenidir ve tipik bir KGK’da çok sayıda kapasitör bulunur. Bir kapasitörün ortalama kullanım ömrü yaklaşık olarak yedi yıldır. Vertiv teknisyenleri, bir PM ziyareti sırasında bu bileşenlerin aşınma ve yıpranmasını takip edebilir; böylece kullanım ömürleri sona ermeden çok önce değiştirilebilirler. Kilit önemi olan “bulgulardan” birisi de çözümlenmediği takdirde ciddi sorunlara neden olabilecek ve KGK’nın işlevselliğini ve sistemin çalışma süresini etkileyebilecek kabarmış kapasitördür.

Değiştirilmesi Gereken KGK Fanlarını Keşfetme

CE veya teknisyen, PM ziyareti sırasında ömür performanslarını aşıp aşmadıklarını görmek ve değiştirilmeleri gerekip gerekmediğini önermek için KGK’da kullanılan fanları inceleyebilir. Sınırlarının ötesinde çalışan fanlar KGK’nın hizmet dışı kalma süresini riske atmasına ek olarak bir alarmı tetikleyebilir ki bu alarmın rapor edilmesi gerekir ve bu da tesisin genel bakım performansı derecelendirmesini etkiler.

KGK Akü Yenisiyle Değiştirme İşlemi için Zaman Çizelgesini Belirleme

Bir KGK aküsünün tahmini 10 yıllık kullanım ömrü söz konusu olduğunda, üretici bu süreyi akünün temiz bir oda, kontrollü ve düzenli olarak izlenen bir ortam ve 77 °F / 25 °C civarındaki sıcaklıkları içeren ideal koşullar altında gösterdiği performansa bakarak belirler. Veri merkezlerinin KGK akülerini kullanma biçimi, ortalama sıcaklıklar ve diğer koşullar konusunda büyük farklılıklar olabileceği için Vertiv CE’leri, akü kalitesi azalmaya başlamadan çok önce yenisiyle değiştirme sürecine başlamak için kuruluşlarla birlikte çalışır. KGK sisteminin en yüksek performans düzeyinde çalıştığından emin olmak için özellikle de ortalamanın üzerinde bir kullanım miktarına sahip akülerde genellikle yenisiyle değiştirme sürecine dördüncü yıl civarında başlamanızı öneririz.

Vertiv’in müşterilerinin KGK ve akü servis ihtiyaçlarını nasıl karşıladığı hakkında daha fazla bilgi edinin.

İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon