The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Sağlık Hizmetlerinde Fiziksel Altyapınızın Bağışıklığını Geliştirin

Bir sağlık sistemi altyapısının hayati belirtilerini araştıran bir serinin son gönderisi olan bu blog, fiziksel altyapının her gün maruz kaldığı tehditleri detaylıca ele alıyor. Tesis yöneticilerinin, sağlık sistemi genelinde güvenilirliği, uyumluluğu ve verimliliği en düşük toplam sahip olma maliyetiyle sağlamak için hem ürünlerin hem de insanların optimizasyonunu teşvik eden çözümler ve uygulamalar yoluyla sağlık sistemi bağışıklığının nasıl geliştirebileceğini tartışıyor.

İnsanlar her gün 60.000 mikropla temas eder1. Ancak bağışıklık sistemi sağlıklı olduğunda vücut, bu mikropları etkili bir şekilde savuşturup hastalığı önleyebilir.

Sağlık hizmetleri de sürekliliğine yönelik aralıksız tehditlerle karşı karşıyadır. Bunlar arasında yaşlanan fiziksel altyapı, artan enerji maliyetleri, doğal afetler, sürekli değişen yasal düzenlemeler ve kalifiye işçi sıkıntısı gibi faktörler sayılabilir. Birbirinden bağımsız olarak bu tehditlerin her biri bir sağlık sisteminin hayat kurtarıcı işini bozma veya karlılığını tehlikeye atma potansiyeline sahiptir. Toplu olarak, tesis yöneticilerinin hizmetleri ve bu hizmetleri destekleyen fiziksel altyapıyı optimize etmesi için proaktif olarak adımlar atmasını gerektiren karmaşık, zorlu bir ortam yaratırlar. İnsanların bağışıklıklarını korumak için uygun beslenmeye, yeterince dinlenmeye ve düzenli kontrollere ihtiyaç duyması gibi, sağlık sistemlerinin de fiziksel altyapılarıyla ilgilenme şeklinde amaçlı olmaları gerekir.

Ağın ötesinde düşünmek.

Bu serinin önceki yayınları öncelikle dijital altyapı ve veri merkezi yöneticilerinin ve BT liderlerinin sağlık hizmeti veri ve ekipmanlarının kullanılabilirliğini sağlamak için atabileceği adımlar üzerine odaklanmıştır. Ancak sağlık kuruluşlarının fiziksel ve elektrik altyapısının kusurlu olması durumunda bu çabaların hiçbiri önemli değildir. Aslında, en iyi KGK sistemleri bile sadece kısa bir süre için yedek güç sağlamayı amaçlamaktadır. Fiziksel altyapı şunları içerir:

  • elektrik şebekesinden son noktalara kadar elektrik dağıtım sistemi
  • HVAC sistemlerinin kurulması
  • sıcaklığı korumak için alternatif güç kaynakları, acil durum aydınlatması, yangın algılama sistemleri, alarm sistemleri, kanalizasyon ve atık imhası
  • gücü yedek jeneratöre aktarmak için otomatik transfer anahtarları

Elektrik kesintisi veya doğal afet koşullarında bile, sağlık sistemlerinin hastalara güvenli bir şekilde hizmet sağlayabilmesi için bu varlıkların her biri uygun şekilde korunmalı ve optimize edilmelidir. Fiziksel altyapı öncelikle tesis yöneticisinin alanıdır ve bu profesyoneller sağlık hizmetlerinin genel sürekliliğini sağlamak için BT ile çalışmalıdır.

Fiziksel altyapı bağışıklığının oluşturulması, sürekliliğe yönelik her yönden gelen tehditler dolayısıyla, her tesis yöneticisinin radarında ön planda gereken üç kritik uygulama ile başlar:

  • Varlıkları uygun şekilde korumak. Bakım, her hastane sistemi bütçesinin önemli bir bileşeni, süreklilik ve uyumluluğun önemli unsurudur. Tesisinizdeki en değerli varlıklardan bazıları olan elektrik ve mekanik sistemlerin kârlılığınız üzerinde önemli bir etkisi olabilir. NFPA70B Elektrikli Ekipman Bakımı için Önerilen Uygulama ve NETA Bakım Sıklığı Testleri yönergelerine uyum sağlayan düzenli değerlendirmeler ve uygun bakım uygulamaları, fiziksel altyapının iyi çalışır durumda olmasını ve sağlık ortamını her gün ve acil durum grevinde sürdürmek için işini yapmasını sağlar. Bakım, ekipmanın çalışma ömrünü uzatır ve arızalanan varlıkların onarılması veya değiştirilmesinden çok daha uygun maliyetli olmasıyla toplam sahip olma maliyetini azaltır. Ayrıca, uygun bakım, verimli çalışma ve ekipman için en uygun ayarları sağlayarak, artan enerji tüketimini kontrol altında tutmaya, işletme maliyetlerini daha da azaltmaya ve mümkün olan en iyi ENERGY STAR® puanını elde etmeye yardımcı olur. Mevcut tesislerde, bir yeniden işletmeye alma sürecine yatırım yapmak, operasyonlarınızı destekleyen altyapının sağlığı, performansı ve verimliliği hakkında kapsamlı bilgiler verebilir ve olabildiğince güvenilir ve verimli bir şekilde çalışmak için servis edilmesi, optimize edilmesi veya değiştirilmesi gereken varlıkları tanımlayabilir.

  • Sistem güvenilirliği ve güvenliği ile ilgili genişleyen ve değişen gerekliliklere uyma. Çoğu zaman, bakım sadece en iyi uygulama değil, bir gerekliliktir. Sağlık kuruluşları için düzenleyici çevre karmaşık değilse hiçbir anlamı yoktur. Elektrik sistemlerinin nasıl ve ne zaman korunması gerektiğinden, acil durumlarda hasta verilerinin nasıl güvenli tutulacağına kadar her şeyi birden fazla kuruluş belirler. Sürekli gelişen bu gerekliliklere ve yükümlülüklere uymamak, yalnızca büyük tutarlı cezalara maruz kalmanızı artırmaz; geri ödemeyi tehlikeye atar, ekipmanınızı ve işletme itibarınızı riske atar ve çalışanlara ve hastalara zarar verebilir. Sağlık hizmetlerinin sürekliliğini en çok etkileyen üç uyumluluk alanı şunlardır:

    • Acil durum hazırlığı. En yıkıcı doğal afetler sırasında bile hastaneler çevrimiçi kalmalıdır. Hastalar, hastanelerinin ilk müdahaleci olma ve bu tür olaylarda yaralananların bakımına yardımcı olma becerilerine bel bağlamaktadır. Bu doğrultuda, Centers for Medicare & Medicaid Services (CMS) (Tıbbi Bakım ve Yardım Merkezleri) acil durum ve yedek güç sistemlerini NFPA 99, NFPA 110, NFPA 111'e uygun olarak değerlendirmek için hastanelerin, kritik erişim hastanelerinin ve uzun süreli bakım tesislerinin kullanılmasını gerektiren bir karar yayımladı. Bu kararın maddeleri, yangın, can güvenliği ve acil durum veya yedek güç sistemlerini kapsıyor ve bu sistemlerin ne zaman ve nasıl denetlenmesi ve test edilmesi gerektiği ve uyumluluğu sağlamak için hangi bakım uygulamalarının tamamlanması gerektiği hakkında ayrıntılar veriyor.

      Ortak Komisyonun en zorlu standartların en son listesine göre, yangın söndürme sistemleri ve hizmet sistemleri söz konusu olduğunda hastaneler çoğu zaman sınıfta kalmaktadır. Bu nedenle, bu standartlara aşina olmak tüm sağlık tesisi yöneticileri için çok önemlidir. Hastaneler, ayrıca daha yeni bir standart olan NFPA 1221 - Acil Servis Haberleşme Sistemlerinin Kurulması, Bakımı ve Kullanımı Standardı’na uyum sağlamalıdır. Bu standart, çağrıların alınmasından acil durum ünitelerinin uygun bir zaman diliminde doğru yere gönderilmesine kadar hizmet sunumunun tüm yönlerini kapsar. Ayrıca, bu standart, kamu acil durum hizmetleri iletişim sistemleri ve tesislerinin kurulumu, performansı, işletimi ve bakımı için eksiksiz kriterler sağlar.

    • HIPAA yedek güç standartları. Sağlık hizmetlerinde çalışıyorsanız, HIPAA her zaman aklınızdadır. Ancak tesis yöneticileri için HIPAA kurallarının ve düzenlemelerinin, elektrik kesildiğinde bile yürürlükte kaldığını hatırlamaları kritik önem taşır. Bir elektrik kesintisi sırasında verileri korumak için sağlık kuruluşlarının neler yapması gerektiğini belirleyen bir yedek güç standardı olan —Bölüm 45 CFR § 164.308(a)(7)(ii)(C)— standardını içeren acil durum planlamasıyla ilgili HIPAA kuralları, acil durumlarda çalışırken sağlayıcıların bakım sağlamak için ihtiyaç duydukları hasta verilerine erişebilmelerini sağlamak ve verileri güvende tutmalarını sağlar. Bu gereksinime uyumluluğun anahtarları, yedek elektrik gücünün her koşulda etkili bir şekilde çalışmasını sağlamak için test ve bakımdır.

    • İşçiler için elektrik güvenliği. Hasta güvenliği her zaman sağlık hizmetlerinde kilit bir sorundur ancak işçi güvenliği de aynı derecede önemlidir. OSHA bu alandaki gereksinimleri belirler ve NFPA 70E® İşyerinde Elektrik Güvenliği Standardı®, OSHA gerekliliklerine nasıl uyum sağlanacağına ilişkin yönergeler sunar. Genel olarak, gereklilik ve standartların amacı, çalışanların büyük elektrik tehlikelerine maruz kalmalarını önlemek ve şok, elektrik çarpması, ark parlaması ve ark patlamasından kaynaklanan yaralanma ve ölümleri azaltmaktır. Tesis yöneticilerinin OSHA uyumluluğunu sağlamak için atabileceği bazı temel adımlar şunlardır:

      • Sisteminizi devre dışı bırakabilecek şalter, devre kesici, panel, röle ve koruyucu cihazlar gibi elektrik sistemi bileşenleri ile ilgili sorunları tespit etmek için düzenli elektrik testi yapmak.

      • Çalışan güvenliğine yönelik tehditleri tanımlamak, ark flaşı tehlikesinin derecesini hesaplamak ve çalışan eğitimi, kişisel koruyucu ekipman ve ekipman üzerindeki uyarı etiketlerini içeren bir güvenlik programı geliştirmek.

      • Elektrik altyapısını anlamak ve uygun koruma ve sistem güvenilirliğini sağlayan bir yol haritası sağlamak için tek hat şemasını güncellemek.

      • Cihazların bir arızayı hızlı bir şekilde izole etmek ve ekipman, personel ve bir bütün olarak işletmeniz için korumayı iyileştirmek için uygun şekilde ayarlandığından ve koordine edildiğinden emin olmak için periyodik kısa devre ve koordinasyon çalışmaları yapmak.

      • Elektrik sistemi bileşenlerinin uygun şekilde yapılandırıldığını, bakımlarının yapıldığını, test edildiğini ve denetlendiğini göstermek için belge ve raporlar sağlamak.


  • Çalışanlarınızın uzmanlığını desteklemek. Verimlilik, uyumluluk ve bakım hedeflerinin üstünde kalmak, özellikle sağlık ağları daha yaygın hale geldikçe, herhangi bir sağlık sisteminin iş gücünü kolayca vergilendirebilecek bir sorundur. Düzenli olarak yapılması gereken bazı işlerde nitelikli bir üçüncü taraf test ve bakım organizasyonuna güvenmek, personelinizin olabildiğince verimli çalışması ve verimliliği optimize etmesinde uzun bir yol kat edebilir. Doğru iş ortağının, HIPAA dahil olmak üzere sağlık hizmetlerine uyum gereklilikleri konusunda bilgili olması ve sağlık kuruluşlarında çalışma deneyimine sahip olması gerekir. Elektrik sisteminizi test etme ve bakımını yapma gibi uzmanlıklar için bir iş ortağı kullanıyorsanız, servis teknisyenlerinin NETA sertifikası da dahil olmak üzere enerjili ekipman üzerinde veya çevresinde çalışmak için uygun bilgi, eğitim ve sertifikalara sahip olduğundan emin olun. Kalifiye profesyoneller şunları sağlamada yardımcı olabilir:

    • Uyumluluk kutularını onaylamanıza ve en son standartları ve en iyi uygulamaları takip etmenize yardımcı olabilecek ve aynı zamanda personelinizi normal işlerinden uzaklaştıran planlanmamış arıza sürelerini ve yıkıcı bakım yangın tatbikatlarını azaltacak düzenli bir önleyici bakım programı oluşturmak.

    • Çeşitli uzak konumlarda bakım programı yürütmek, zamandan tasarruf etmek ve personelinizin ekipmana göz atması için seyahat etmek.

    • Yasal gerekliliklere uyumluluk göstermek ve ekibinizin bu gereklilikleri karşılaması için yapması gereken bazı çalışmaları azaltmak üzere tüm bakım faaliyetlerini uygun şekilde belgelemek.

    • Çalışanlarınızın kararları daha verimli bir şekilde almasına ve yükseltmelere ve onarımlara öncelik vermesine yardımcı olan eğilimler ve ekipman performansı ile ilgili bilgilere kolay erişim sağlamak için ekipman verilerinin toplanması ve korunması.


    Sonuç olarak, elektrik ve HVAC sistemleriniz için dış kaynak hizmeti kullanmak, verimlilik hedeflerini destekleyebilir ve işletmenizin uyumluluğu sağlamak ve verileri, hastaları, çalışanları ve işletmeyi güvende tutmak için her türlü çabayı gösterdiğine dair size güven verebilir.

Risklerinizi yönetin ve en aza indirin

Krizi atlatmaktan yasal mevzuata uyumda kalanlara kadar, sağlık hizmetleri kadar risk altında olan pek çok az sektör vardır. Ve riskler bundan daha da yüksek olamazdı. Hasta güvenliğini sağlamanın, kuruluşunuzun itibarını korumanın ve finansal istikrarı artırmanın anahtarları, ekibiniz için esnek hizmetler ve desteğin yanı sıra optimize kritik altyapıyla sağlık kuruluşunuzun bağışıklığını oluşturmakla başlar.

En düşük toplam sahip olma maliyeti için her düzeyde optimize edilen sağlam, güvenilir ve uyumlu işlemlerin nasıl etkinleştirileceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için Vertiv ile iletişime geçin veya bizi Vertiv.com/healthcare adresinden ziyaret ederek çözümlerimizin ABD sağlık sistemlerinin %80'inden fazlasının ömür boyu sürekliliğe ulaşmasına nasıl yardımcı olduğunu keşfedin.

1 – ABC News - https://abcnews.go.com/Health/ColdandFluNews/story?id=5727571&page=1

Veri Grafiğini Görüntüle

En son trendler, teknolojiler ve haberler hakkında bilgi sahibi olmak için blogumuza abone olun.
İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon