The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Akıllı Şehirlerin Geleceğine Doğru Dönüşüm

Daniel Sim •

Dünya, astronomik verilerin toplanacağı, analiz edileceği ve saklanacağı teknolojik bir geleceğe doğru gidiyor. Günümüzde, her an çok büyük miktarlarda veri üretiyoruz ve bu verilerin sayısı, yalnızca Yapay Zeka ve Nesnelerin İnterneti gibi teknolojilerin bile kuruluşların etkin operasyonlarına daha fazla dâhil olmasıyla artacak.

Gelecek yıllarda veri kullanımının hangi yönde gelişeceğini görselleştirmek

Gartner, 2020 yılına kadar internete bağlı 20 milyardan fazla “şey” olacağını öngörüyor, bu nedenle bilinçli kararlar almak için verilere daha kolay ve verimli erişim ihtiyacı giderek daha önemli hale geliyor.

Son zamanlarda, veri merkezi dünyasında en çok konuşulan konulardan biri olan edge bilişim üzerine Data Center News Asia ile görüştüm. Bu teknoloji, veri işlemeyi verilerin oluşturulduğu yere taşıyarak düşük gecikme ve artan verimlilik ihtiyacını karşılamaktadır. Bu hakkı almak, işletmelerin Nesnelerin İnterneti (IoT), akıllı şehir ve diğer hizmetleri etkin biçimde yerleştirmeleri ve insanların bu hizmetleri sorunsuz kullanabilmelerini sağlamak için çok önemli olacaktır.

IBM tarafından hazırlanan bir rapora göre, dünya her gün 2,5 kentilyon bayt veri üretmektedir. Çok büyük miktarda veri kullanımı ve yakın gelecekte bağlanması öngörülen cihazların sayısı göz önüne alındığında, büyük ve küçük işletmelerin neden uç nokta bilişim teknolojisinin değerini tanımaları gerektiğinin anlaşılması kolaydır.

Müşterinin ihtiyaçlarına bağlı olarak edge bilişimi desteklemek için gerekli altyapının belirlenmesine yardımcı olacak dört tane vardır. Kullanım tipleri oluşturmak için analiz edilen alanlara ölçeklenebilirlik, hızlı dağıtım, verimlilik ve esnekliktir.

Veri Yoğunluklu uç nokta teknolojisi, sürekli olarak büyük miktarda veri üreten Netflix gibi işletmeler için faydalıdır, özellikle de HD içerik sunumu söz konusu olduğunda, bulut kullanarak sürekli olarak transfer edilmesi pratik değildir. Netflix ve diğer akış hizmetleri, maliyetleri ve gecikmeyi azaltan ve müşteri deneyimini tümüyle geliştiren ileri bir altyapıya ihtiyaç duymaktadır.

İnsan Kaynaklı Gecikmeye Duyarlı altyapı insan tüketimi içindir ve müşteri verilerini gerçek zamanlı olarak hızlı ve doğru bir şekilde analiz etmesi gereken perakendeciler için başarıyla uygulanabilir. Veri alımı ertelenirse, bir perakendecinin satış ve kârlılığını azaltması olasıdır.

Makineden Makineye Gecikmeye Duyarlılık, makinelerin verileri insanlardan daha hızlı işlediği borsa işlemleri gibi sektörler için uygun altyapı sağlar, bu nedenle gecikme sonuçları insan gecikmesinden daha yüksektir.

Hayati Önem Taşıyan Altyapı, hastaneler gibi yerlerde insan sağlığı ve güvenliği gereksinimlerini desteklemektedir. Sistem, kritik hız ve güvenilirlik ihtiyacının bu şartlar altında olduğunu kabul ediyor.

Veri üretimi ve hızlı erişim için ihtiyaç artmaya ve ticari faaliyetlerin daha fazla alanında kullanılmaya devam ettikçe, bilişimin faydaları daha belirgin hale geldi. Teknolojinin inşaatının nispeten erken aşamalarında, müşteri deneyimlerinin optimize edilmesini sağlamak için işletmelerin değişen veri gereksinimlerine uygun altyapıların oluşturulması önemlidir.

Sonuç - uç nokta, akıllı şehirler ve dünyadaki verilerin büyüklüğünü artıracak hızlı gelişen teknolojiler için çok önemlidir. Dijital hedeflerimize uygun hareket etmek için tam olarak gerekli olanı yapmamız gerekiyor.

Bu makale, Data Center News Asia ’daki bir röportaj akabinde yazılmıştır

İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon