The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Working with our Vertiv Sales team enables complex designs to be configured to your unique needs. If you are an organization seeking technical guidance on a large project, Vertiv can provide the support you require.

Learn More

Many customers work with a Vertiv reseller partner to buy Vertiv products for their IT applications. Partners have extensive training and experience, and are uniquely positioned to specify, sell and support entire IT and infrastructure solutions with Vertiv products.

Find a Reseller

Already know what you need? Want the convenience of online purchase and shipping? Certain categories of Vertiv products can be purchased through an online reseller.


Find an Online Reseller

Need help choosing a product? Speak with a highly qualified Vertiv Specialist who will help guide you to the solution that is right for you.Contact a Vertiv Specialist

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Datacenter-trends voor 2021

Vijf versnellende of opkomende bewegingen die van invloed zijn op het wereldwijde digitale ecosysteem

Het begrijpen van datacentertrends is essentieel voor bedrijven die beslissen hoe ze de digitale infrastructuur waarop hun bedrijven vertrouwen het meest effectief kunnen beheren. Deze afhankelijkheid van datacenters is zelfs alleen maar gegroeid, omdat digitalisering voor een groot deel versnelt als reactie op ongekende, pandemiegestuurde veranderingen in het genereren en gebruiken van gegevens.

De verhalen van experts over de hele wereld helpen eigenaren en operators om strategieën te ontwikkelen door informatie te geven over de architectuur van de oplossing, budgetbeheer en bredere operationele doelen. Daarom hebben experts van Vertiv op het gebied van infrastructuur en ondersteuning de volgende vijf trends geïdentificeerd die naar verwachting van invloed zullen zijn op uw bedrijf in het komende jaar, als ze dat nog niet waren.

800x600-data-center-utility-like-criticality-Vertiv-2021-Trends-EN_319528_0.jpg


Het cruciale belang als van een nutsbedrijf

Net als andere nutsbedrijven is de beschikbaarheid van datacenters in voorheen achtergestelde gebieden zoals plattelandsgebieden en afgelegen locaties nu de verwachting, vooral omdat thuiswerken en scholen een gangbare praktijk blijven of worden voor een groter deel van de wereldbevolking. Dit is nog een katalysator voor uitbreiding van datacenters en netwerkversterking, aangezien connectiviteit van het grootste belang is. Het onderscheid tussen connectiviteit en beschikbaarheid (de traditionele maatstaf voor de uptime van datacenters) wordt opgeheven, omdat u geen gebruiksklare netwerken kunt hebben zonder sterke, beschermde verbindingen.

800x600-Digitalization-Vertiv-2021-Trends-EN_319529_0.jpg


Digitalisering op topsnelheid

De verschuivingen in levensstijl die ontstaan door de wereldwijde pandemie hebben in wezen een nieuwe basis voor digitale infrastructuur gelegd, en investeringen in het IT-ecosysteem zullen naar verwachting versnellen om veiligere, betrouwbare en efficiënte mogelijkheden voor werken op afstand mogelijk te maken. Vooral eigenaren en operators van datacenters hebben nu een beter inzicht nodig in hun steeds meer gedistribueerde hybride netwerken. Degenen die voorzichtig monitoring van hardware en software hebben geïmplementeerd in de vroege stadia van de pandemie om de noodzaak van serviceaanvragen op locatie te minimaliseren, zullen deze praktijken waarschijnlijk aannemen als onderdeel van de langetermijnactiviteiten.

800x600-Trends-Vertiv-2021-Trends-EN_319531_0.jpg


Grote mogelijkheden voor datacenters naar kleine ruimtes en de edge brengen

De toenemende cruciale belang van de edge van vandaag heeft de behoefte gecreëerd aan complexere architecturen om te kunnen functioneren als een uitbreiding van kerndatacenters. Omdat het nu veel meer is dan een eenvoudige IT-kast, is het voor de beschikbaarheid van deze kritieke ruimtes noodzakelijk dat de mogelijkheden die vaak worden gezien in hyperscale of grote datacenters van grote ondernemingen worden gebruikt. Deze omvatten een verhoogd gebruik van systeemintelligentie voor betere controle en meer focus op thermisch beheer voor verbeterde energie-efficiëntie.

800x600-5G-Vertiv-2021-Trends-EN_319527_0.jpg


Het 5G-gesprek draait om energieverbruik en efficiëntie

De meeste aanbieders van telecommunicatiediensten hebben het al vele jaren over de voordelen van 5G, omdat verwacht wordt dat de technologie een ongekende verandering teweeg zal brengen voor bedrijven en consumenten. Maar omdat veel landen hun 5G-netwerk in 2021 starten, wordt verwacht dat het gesprek zal verschuiven naar 5G-energieverbruik en methoden voor het verbeteren van energie-efficiëntie. Het realiseren van de beloften van 5G vereist een dicht netwerk dat naar schatting 3,5 keer meer energie vraagt dan 4G, waardoor leveranciers zich opnieuw kunnen richten op het vinden van efficiëntere producten en praktijken.

800x600-sustainability-Vertiv-2021-Trends-EN_319530_0.jpg


Duurzaamheid komt op de voorgrond

5G is slechts één onderdeel van het duurzaamheidsverhaal dat het komende jaar en daarna een belangrijk onderwerp zal zijn. Naarmate de afhankelijkheid van datacenters (vooral hyperscale-faciliteiten) versnelt, zal er meer aandacht worden besteed aan het energieverbruik en het waterverbruik. En gezien het feit dat de datacenterindustrie ongeveer 1% van het wereldwijde energieverbruik uitmaakt, zal 2021 waarschijnlijk een golf van infrastructuurinnovatie starten, vooral op het gebied van thermisch beheer.

Neem voor meer informatie over hoe uw datacenter deze of andere trends in de sector kan benutten contact op met uw lokale Vertiv-kantoor.

Aanbevolen artikel

Vertiv-experts voorzien in 2021 het cruciale belang van nutsvoorzieningen voor datacenters

NIEUWSBERICHT - Toen de wereld ineens naadloos overging op online werken in het licht van de COVID-19-pandemie, werd het cruciale belang van datacenters en de onverbiddelijke afhankelijkheid ervan een blijvend onderdeel van de crisis.

PARTNERS
Overzicht
Partner-login

Taal & locatie