The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Working with our Vertiv Sales team enables complex designs to be configured to your unique needs. If you are an organization seeking technical guidance on a large project, Vertiv can provide the support you require.

Learn More

Many customers work with a Vertiv reseller partner to buy Vertiv products for their IT applications. Partners have extensive training and experience, and are uniquely positioned to specify, sell and support entire IT and infrastructure solutions with Vertiv products.

Find a Reseller

Already know what you need? Want the convenience of online purchase and shipping? Certain categories of Vertiv products can be purchased through an online reseller.


Find an Online Reseller

Need help choosing a product? Speak with a highly qualified Vertiv Specialist who will help guide you to the solution that is right for you.Contact a Vertiv Specialist

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Wat zijn de verschillende typen UPS-systemen?

Verschillende technologieën ontworpen om te voldoen aan verschillende behoeften

Alle drie de basistechnologieën voor UPS-systemen (Uninterruptible Power Supply) hebben een plaats in de bescherming van de huidige gedistribueerde IT-infrastructuur, vooral aan de rand van het netwerk. Elke technologie heeft haar voordelen en kan nodig zijn voor het configureren van kosteneffectieve stroombeveiliging, vooral in complexe systemen. Voor het selecteren van een UPS voor uw specifieke toepassing is een onderzoek naar een aantal factoren vereist. De omvang, locatie en kritikaliteit van de te beschermen apparatuur zijn van essentieel belang, evenals budgettaire overwegingen, bij het kiezen van een UPS voor stroomback-up.

De drie belangrijkste typen UPS-systeemconfiguraties zijn online dubbele conversie, Lijninteractieve en offline (ook wel stand-by en batterijback-up genoemd). Deze UPS-systemen worden gedefinieerd door hoe de stroom door de eenheid beweegt.

Online, dubbele conversie

Bij het genereren is wisselstroom zuiver en stabiel. Tijdens overdracht en distributie krijgt deze echter te maken met pieken en dalen in spanning en met volledige storingen die de werking van de computer kunnen onderbreken en kunnen resulteren in gegevensverlies en beschadiging van apparatuur. Als het gaat om het beveiligen van kritieke IT-belastingen, beschermt alleen online dubbele conversietechnologie volledig tegen al deze stroomproblemen, waardoor het hoogste beveiligingsniveau voor netwerken wordt geboden.

Een online UPS-systeem wordt gewoonlijk ook dubbele conversie genoemd, omdat inkomende stroom wordt omgezet in gelijkstroom (DC) en vervolgens weer wordt omgezet in wisselstroom. Dit AC-DC/DC-AC-ontwerp zorgt voor een verhoogde mate van isolatie van de belasting tegen de onregelmatigheden op de hoofdvoeding.

De online UPS neemt de inkomende wisselstroomvoeding en zet deze om in gelijkstroom met behulp van een gelijkrichter om de accu en de aangesloten belasting via de omvormer te voeden, zodat er geen stroomomschakeling nodig is. Als de hoofdingang van de wisselstroom uitvalt, valt de gelijkrichter uit het circuit en zorgen de batterijen ervoor dat de stroom naar het op de UPS aangesloten apparaat blijft lopen. Wanneer de netspanning is hersteld, hervat de gelijkrichter de voorziening van het grootste deel van de belasting en begint hij de accu's op te laden.

Omdat de stroom voortdurend door een online UPS loopt, is de uitvoer een perfecte sinusgolf. Dit type UPS beschermt de kritische belasting tegen vrijwel alle stroomstoringen, inclusief subtiele harmonische elementen en golfvervorming.

Dit betekent dat de kwaliteit van de stroom van online UPS aanzienlijk beter is dan die van andere technologieën. Offline en lijninteractieve technologieën verminderen de impact van pieken en dalen door de pieken en dalen af te toppen, de stroom te verhogen of over te schakelen op batterijback-up. Binnen het normale verloop van een elektrische sinusgolf worden de meeste vermogensfluctuaties echter met rust gelaten. De online UPS regenereert de sinusgolf, niet alleen de conditionering van de onbewerkte nutsvoorziening.

Een online UPS levert continue wisselstroom van hoge kwaliteit aan apparatuur zonder onderbreking bij het overschakelen naar de accu, waardoor de apparatuur wordt beschermd tegen vrijwel alle stroomstoringen als gevolg van stroomstoringen, stroomdips, pieken, dalen en storingen. Een echte online UPS met dubbele conversie biedt 100% vermogensconditionering, nul overdrachtstijd naar de accu, geen verandering in uitgangsspanning en betere onderdrukking van overgangen dan lijninteractieve eenheden.

Online dubbele conversie is de meest voorkomende UPS-bedrijfsmodus die wordt gebruikt voor de bescherming van grote datacenters door altijd het hoogste niveau van stroomkwaliteit aan de belasting te bieden. Online systemen bieden ook frequentieregulering, essentieel voor gebruik met back-upgeneratorsystemen om te beschermen tegen variaties die zich vaak voordoen bij het opstarten van de generator.

Lijninteractieve

Lijninteractieve UPS-systemen bieden zowel stroomconditionering als batterijback-up. Deze technologie is vooral effectief in gebieden waar stroomuitval zeldzaam is, maar waar vermogensschommelingen vaak voorkomen. Lijninteractieve UPS-systemen ondersteunen een breed scala aan ingangsspanningsschommelingen voordat wordt overgeschakeld naar batterijback-up.

Naast accuback-up biedt lijninteractieve UPS een veel betere controle over stroomfluctuaties dan offline systemen. Het kritieke voordeel van een lijninteractieve UPS is de spanningsboostcircuits en het bereik van de ingangsspanning die door de UPS wordt geaccepteerd. Hoe breder het assortiment, hoe meer bescherming u zult hebben.

Lijninteractieve UPS-technologie biedt stroomconditionering met een onderbreking van 4-6 milliseconden in de stroom bij het overschakelen naar de back-up van de batterij en beschermt tegen de meest voorkomende stroomproblemen die in een netwerk optreden. Hier bewaakt de UPS ook het spanningsniveau en balanceert onder- en overspanning. Deze technologie biedt een goede keuze tussen redelijke bescherming en gematigde bedrijfskosten.

Met Lijninteractieve UPS wordt de omvormer onderdeel van de uitgang en is hij altijd aan. De omvormer kan achteruit werken om de accu op te laden terwijl de wisselstroomingang normaal is en overschakelen naar accuvoeding als de ingang uitvalt, wat filtering en spanningsregeling biedt. Line interactive UPS-systemen vertrouwen op de batterij om de stroom te conditioneren, zodat dit type de batterij vaker leegloopt dan online UPS-systemen die de stroom conditioneren via het proces van dubbele conversie.

Als de netspanning uitvalt, wordt de omschakelaar van de unit geopend en stroomt het vermogen van de batterij naar de UPS-uitgang. Met de omvormer altijd ingeschakeld en aangesloten op de uitgang, biedt Lijninteractieve UPS extra filtering en levert het minder schakeltransiënten op in vergelijking met een stand-by UPS. Lijninteractieve UPS-systemen worden doorgaans gebruikt in rackmontagetoepassingen onder 5000 VA.

Back-up offline/stand-by/batterij

Offline UPS, ook wel stand-by UPS of batterijback-up genoemd, is een kosteneffectieve keuze. Betere offline UPS-systemen schakelen snel genoeg over naar de accu om stroomstoringen te voorkomen en korte stroomuitval te voorkomen. Een offline UPS beschermt tegen de meeste pieken, maar behoudt geen perfect vermogen tijdens kleine dalen en pieken.

De sleutel tot de offline UPS-kwaliteit is het bereik van de stroom die het apparaat zal leveren, behalve voordat het overschakelt naar reservebatterij. Hoe groter het bereik, hoe minder verbruik van de accu en hoe meer back-uptijd beschikbaar is wanneer de stroom wordt uitgeschakeld. Hoe vaker de UPS overschakelt naar batterijback-up, hoe korter de batterijduur.

Offline UPS-technologie beschermt tegen de meeste stroompieken door overtollige spanning af te klemmen en meer dan 90% van alle stroomuitval uit te schakelen. Een offline UPS-systeem leidt netstroom rechtstreeks door de unit, voorbij een omschakelaar, naar het uitgangspunt waar de beschermde belasting is aangesloten.

Wanneer er een stroomstoring optreedt, worden de ingebouwde accu en de omvormer, die de gelijkstroom van de accu omzet in wisselstroom, geactiveerd en door de omzetschakelaar aangesloten op de uitgang. Er is over het algemeen een onderbreking van 6-8 milliseconden in de stroom bij het overzetten naar de reservebatterij.

Deze technologie is het meest geschikt voor apparaten onder 1500 VA, zoals kleine kantoren, pc's en andere minder kritische toepassingen. Offline UPS is een goede optie voor diegenen die een lagere vermogenscapaciteit en lagere kosten nodig hebben. Offline UPS-technologie biedt back-upbescherming voor desktopapparatuur, spelconsoles, werkstations, draadloze netwerken en andere elektronica. Tijdens stroomuitval biedt het voldoende runtime om werk in uitvoering op te slaan en een ordelijke uitschakeling van apparatuur te voltooien. Naast stroomback-up bieden de meeste offline UPS-systemen ook basisoverspanningsbeveiliging.

Vertiv UPS Solutions

PARTNERS
Overzicht
Partner-login

Taal & locatie