The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Working with our Vertiv Sales team enables complex designs to be configured to your unique needs. If you are an organization seeking technical guidance on a large project, Vertiv can provide the support you require.

Learn More

Many customers work with a Vertiv reseller partner to buy Vertiv products for their IT applications. Partners have extensive training and experience, and are uniquely positioned to specify, sell and support entire IT and infrastructure solutions with Vertiv products.

Find a Reseller

Already know what you need? Want the convenience of online purchase and shipping? Certain categories of Vertiv products can be purchased through an online reseller.


Find an Online Reseller

Need help choosing a product? Speak with a highly qualified Vertiv Specialist who will help guide you to the solution that is right for you.



Contact a Vertiv Specialist

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Duurzaamheid, diversiteit en inspiratie voor de volgende generatie datacenterprofessionals

Ter ere van International Data Center Day, in de geest van het inspireren van de volgende generatie datacenterprofessionals, had ik onlangs een geweldig gesprek met twee geweldige vrouwen in deze branche – Jamie Leverton, Senior Vice President en Chief Commercial Officer van Estruxture Data Centers in Montreal, en Erin Dowd, Vice President Global Human Resources bij Vertiv. Ons gesprek is vastgelegd voor een podcast over de voordelen van een carrière in datacenters, het stimuleren van de volgende generatie diverse talenten die datacenters moeten gaan ondersteunen en hoe duurzaamheidspraktijken een rol kunnen spelen bij het aantrekken van dat talent. De hoogtepunten waren:

De centrale rol van datacenters kan interesse opwekken

Terwijl we actief zijn in een sociaal gescheiden, op afstand werkende omgeving tijdens de huidige crisis, is de afhankelijkheid van de wereld van datacenters groter dan ooit. Het is een fantastische tijd om onderdeel te zijn van een branche die zo cruciaal is bij de plotselinge overgang van onze maatschappij van een voornamelijk persoonlijke wereld naar een waarin mensen vanuit huis werken. De volgende generatie talent voor het datacenter heeft zit op de voorste rij voor die verandering en de impact ervan. Deze ervaring, van thuiswerken tot e-learning en alles anders, zullen ze nooit vergeten. Deze kennis, en het feit dat ze in de eerste plaats zijn opgegroeid in een digitale wereld, creëert een generatie IT-professionals met een geheel ander perspectief en vaardigheden.

Het stimuleren van de volgende generatie talent ligt mij aan het hart. Ik ondersteun een engineering-zomerkamp voor vrouwen en andere evenementen rond mijn alma-mater, de University of Dayton. Ik ben ook mentor voor stagiaires en andere jonge professionals, mannen en vrouwen, en ik zie zoveel potentieel. Ze zijn leergierig en willen hun aandeel leveren. En met de potentiële impact van 5G en Artificial Intelligence (AI) op onze branche, zijn de mogelijkheden die op deze jonge IT-professionals wachten vrijwel onbeperkt.

De timing is perfect, omdat de groeiende datacenterbranche een injectie van jong, creatief talent nodig heeft. Denk hierbij aan: 33 procent van de datacenterprofessionals in de Verenigde Staten staat op het punt om tegen 2025 de branche te verlaten, waarvan de meesten met pensioen gaan (bron, Datacenter 2025: Dichter bij de Edge).

Diversiteit is van essentieel belang

Eén sleutel tot het navigeren van deze overgang is om proactief onze zoektocht naar kandidaten uit te breiden, zodat we een divers aanbod talenten kunnen binnenhalen.

Diversiteit is de juiste stap voorwaarts en biedt zakelijke en culturele voordelen. Bij Vertiv omarmen we diversiteit via ons wereldwijde werknemers- en klantenbestand. Onderzoek toont aan dat bedrijven met diverse werkkrachten beter presteren en innoveren dan diegenen die dat niet doen. Bedrijven in het bovenste kwartiel van werknemers op het gebied van diversiteit hebben bijvoorbeeld 33 procent meer kans om financieel beter te presteren dan hun minder diverse tegenhangers, volgens onderzoek uit 2018 van McKinsey.

Bij Vertiv vergroot ons talentacquisitieteam diversiteit in onze universiteitsrelaties en wervingsinspanningen. We richten ons op diverse kandidaten bij het binnenhalen van kandidaten, van stagiaires tot leidinggevenden. We richten ons vroeg in hun loopbaan op talenten, geven prioriteit aan de ontwikkeling van werknemers en creëren carrièrepaden om ze te helpen bij het doorgroeien naar leidinggevende functies.

We hebben onlangs ook een Women at Vertiv Excel (WAVE)-groep gecreëerd, die zorgt voor vrouwen binnen de organisatie en meer vrouwen stimuleert om leidinggevende functies bij Vertiv na te streven. Onze groep stimuleert diversiteit in leidinggevende functies, houdt dit in de gaten en biedt essentiële training die vrouwen kunnen toepassen in hun huidige functies.

Duurzaamheid kan kandidaten … en klanten aantrekken

Een ander voorbeeld van zakendoen en tegelijkertijd het juiste doen is op het gebied van duurzaamheid. Duurzaamheid is een waardevol instrument voor het aantrekken van kandidaten, gezien het potentieel van deze branche om een verschil te maken in zaken zoals het verminderen van energieverbruik.

Eén ding dat we zeker weten over de volgende generatie is dat ze willen dat hun werk bij hun waarden past. Ze willen werk doen waar ze echt in geloven. We weten ook dat deze generatie zich inzet voor het behoud van het milieu, wat goed nieuws is voor ons allemaal. Dus, duurzaamheid en de stappen die in deze branche worden verricht die zo sterk vertrouwt op stroom, bieden een echte kans voor de volgende generatie.

De focus op duurzaamheid groeit ook bij onze klanten.

Bij eStruxturezijn alle faciliteiten ontworpen met duurzaamheid in het achterhoofd. Wanneer ze faciliteiten aanschaffen, upgraden ze deze onmiddellijk om ze efficiënter te maken. Ze profiteren waar mogelijk van gratis koeling en de meeste datacenters gebruiken 99,5 procent hydro-energie. Ze doen er alles aan om de effectiviteit van hun energieverbruik (PUE) te verhogen zonder in te leveren op prestaties, schaalbaarheid of uptime, en ze kiezen zorgvuldig voor milieuverantwoorde technologieën en leveranciers. Vertiv is een van deze trotse bedrijven. (Zie de casestudy.)

Duurzaamheid drijft vaak de keuze van een klant om met bepaalde bedrijven samen te werken, en in onze ervaring is dat absoluut waar. Veel hyperscale klanten hebben, in het bijzonder, hun plannen voor duurzaamheid en energie-efficiëntie aangekondigd en de inspanningen van hun partners vormen een belangrijk onderdeel van die plannen.

Advies voor toekomstige datacenterprofessionals

Ik wilde graag afsluiten met advies aan iedereen die een carrière in datacenters overweegt. Maar als ik erover nadenk, is het goed advies voor ons allemaal.

  1. Succes gaat niet over één nacht ijs. Geniet van die kleine stappen, blijf stappen ondernemen, leer zoveel mogelijk, en geef niet op.
  1. Blijf tijdens je carrière overal voor open staan en wees bereid om nieuwe dingen te proberen. Soms gaan deuren open die je je niet eens had voorgesteld, wat prima is.

Als voorbeeld, ik begon mijn opleiding in de luchtvaartindustrie. Toen het slecht ging met die industrie, ben ik overgestapt naar mechanisch, heb ik een groot deel van mijn carrière doorgebracht in de automobielindustrie, ben ik vervolgens naar de consumentenindustrie verhuisd en nu zit ik in het datacenter en IT. Ik ben in essentie een ruimtegeek en autojunkie met ervaring in engineeringstrategie, verkoopportfolio, transformatie en operations. En nu ben ik algemeen manager voor een IT-beheerportfolio.

Als ik niet open had gestaan voor nieuwe mogelijkheden in mijn carrièrepad, zou ik vandaag niet hier hebben gestaan. Het is een voorbeeld voor de jongere generatie. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Je hoeft het nu nog niet allemaal al te weten. Blijf stappen vooruit nemen en blijf proberen en leren. De wereld staat op je te wachten.

Luister naar de volledige BriefingsDirect-podcast of zie of werken in datacenters deel uitmaakt van uw toekomst met onze carrièresimulator.

Abonneer uzelf op ons blog om op de hoogte te blijven van de laatste trends, technologieën en nieuws.

Gerelateerde artikelen

PARTNERS
Overzicht
Partner-login

Taal & locatie