The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Working with our Vertiv Sales team enables complex designs to be configured to your unique needs. If you are an organization seeking technical guidance on a large project, Vertiv can provide the support you require.

Learn More

Many customers work with a Vertiv reseller partner to buy Vertiv products for their IT applications. Partners have extensive training and experience, and are uniquely positioned to specify, sell and support entire IT and infrastructure solutions with Vertiv products.

Find a Reseller

Already know what you need? Want the convenience of online purchase and shipping? Certain categories of Vertiv products can be purchased through an online reseller.


Find an Online Reseller

Need help choosing a product? Speak with a highly qualified Vertiv Specialist who will help guide you to the solution that is right for you.Contact a Vertiv Specialist

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Stapsgewijze wijziging: Waarom Vertiv investeert in de markt voor modulaire datacenters

Bedrijven en consumenten hebben het afgelopen jaar veel van hun gegevens en digitale infrastructuur gevraagd − en over het algemeen hebben ze dat geleverd. De vraag naar rekenkracht (of het nu gaat om werkvideogesprekken, thuisschoolsoftware of gestreamde televisiedramaseries) is tijdens de Covid-19-pandemie toegenomen.

Volgens sommige experts hebben bedrijven hun plannen voor digitale transformatie met wel drie tot vier jaar versneld. Deze trend zal waarschijnlijk de komende vijf jaar aanhouden, omdat bedrijven meer uitgeven aan technologieën, waaronder cloud computing, 5G mobiele netwerken, kunstmatige intelligentie, “Edge” computing en apparaten met internetverbinding, of het “Internet of Things” (IoT).

Zal de fysieke infrastructuur in staat zijn om te voldoen aan de groeiende vraag naar snelle en betrouwbare data en rekenkracht? Datacenters zijn de afgelopen tien jaar groter geworden, maar het kan lang duren om ze te bouwen. Land dat beschikbaar is op de juiste locatie kan moeilijk te bereiken zijn.

Een alternatief type digitale infrastructuur dat steeds populairder wordt, is het geprefabriceerde modulaire datacenter, gebouwd en getest in een fabriek en verzonden naar de locatie van de klant, in plaats van gebouwd te worden op de locatie van de klant. De modulaire bouwmethode wordt zelfs gebruikt voor stadswolkenkrabbers en datacenters.

Modulaire datacenters hebben veel voordelen. Ze kunnen veel sneller worden gebouwd dan traditionele (binnen een paar maanden in plaats van jaren), zijn flexibel (het is gemakkelijk om bouwstenen van extra racks en rekenkracht toe te voegen wanneer dat nodig is), helpen bedrijven hun computerbehoeften met vertrouwen te schalen, en kunnen de efficiëntie verbeteren en duurzamer zijn.

Groeiende markt

De vraag naar geprefabriceerde modulaire datacenters, die doorgaans kleiner zijn dan traditionele datacenters, − neemt overal ter wereld snel toe. In 2019 groeide de markt voor modulaire datacenters met 65%, volgens onderzoek gepubliceerd door Omdia, een technologieonderzoeks- en adviesbedrijf.

Aangezien modulaire datacenters mainstream worden, worden ze gebruikt door bedrijven van elke omvang. In 2022 zal de wereldwijde geprefabriceerde modulaire datacentermarkt $ 4,2 miljard waard zijn, vergeleken met $ 2,6 miljard in 2017, volgens 451 Research, een technologieonderzoeksbedrijf.

800x600-modulair-voorspeld.png
Copyright © 2021 S&P Wereldwijde marktinformatie. Toestemming om inhoud van deze presentatie opnieuw af te drukken of te verspreiden vereist de voorafgaande schriftelijke goedkeuring van S&P Global Market Intelligence.

Vertiv, een van de toonaangevende leveranciers in de markt voor modulaire datacenters, breidt zijn capaciteit uit voor geprefabriceerde modulaire datacenters en ontwikkelt nieuwe technologieën om onze klanten te helpen groeien. Vertiv heeft geïnvesteerd in een nieuwe faciliteit in Kroatië om de groeiende vraag naar modulaire datacenters te ondersteunen. De investering zal de productiecapaciteit van de geprefabriceerde modulaire datacenters van Vertiv in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) meer dan verdubbelen. Tijdens een evenement (Modular Data Center Innovation Forum), gehouden in onze nieuwe fabriek, hebben we de huidige modulaire datacentermarkt, de toekomst ervan en de groeiende datacentermarkt in het algemeen besproken.

“De [geprefabriceerde modulaire datacenter] markt groeit snel”, zei Giordano Albertazzi, Vertiv president, Europa, Midden-Oosten en Afrika, die de virtuele gasten welkom heette bij het evenement. “Snelheid, gebruiksgemak en door de fabriek gecontroleerde kwaliteit zijn allemaal elementen die de voorkeur geven aan modulaire oplossingen, van kabelstations, Edge-datacenters tot zeer grote, op maat gemaakte datacenters.”

In een presentatie op het evenement zei Rahiel Nasir, onderzoeksanalist, gespecialiseerd in datacenterdiensten en infrastructuur bij 451 Research, S&P Global Market Intelligence, dat een groot deel van de groei in de EMEA-datacentermarkt te wijten was aan “hyperscale”-aanbieders van clouddiensten die enorme datacenters bouwden om te voldoen aan de groeiende vraag van klanten.

De Edge en verbonden apparaten

Groei zal nu en in de toekomst ook voortkomen uit “Edge” computing (waar data dichter bij de eindgebruiker of het apparaat op de “Edge” van het netwerk worden verwerkt op plaatsen zoals 5G-celtorens en kleine geprefabriceerde datacenters, of via hardware zoals gatewayknooppunten) en een toename van het aantal IoT-apparaten.

Er zal een “massief” aantal Edge-locaties nodig zijn om de groeiende vraag naar cloud computing-diensten en andere technologieën zoals het IoT te ondersteunen, zei Rahiel.

Tegen 2025 zullen er meer dan 100 miljard “device Edges” nodig zijn, bijvoorbeeld in sensoren, camera’s en drones, plus meer dan 100 miljoen “enterprise Edge”-locaties (inclusief in “micro”-datacenters), voegde hij eraan toe.

Oleg Sedelnik, algemeen directeur van de Wit-Russische infrastructuurbeheerder, beCloud, werkte samen met Vertiv om een nieuw datacenter te bouwen met behulp van geprefabriceerde modulaire technologie. “De belangrijkste voordelen van een modulair systeem zijn de snelheid van de bouw, lagere kapitaalkosten, de mogelijkheid van gefaseerde schaalbaarheid van het datacenter en fabriekstesten van de technische infrastructuur”, zei hij tijdens het evenement.

In opkomende markten, waar de rentetarieven soms hoger zijn dan volwassen markten, kan de snelheid en flexibiliteit van modulaire datacenters operators en bedrijven helpen dure vertragingen in de capaciteit van het gebouw te voorkomen.

“U bouwt uw [vijf jaar aan datacentervereisten in opkomende markten] niet in één keer op,” zei Guy Willner, CEO van IXcellerate in Rusland, de grootste onafhankelijke datacenteroperator in Rusland, en voorzitter van IXAfrika, − de grootste hyperscale datacenteroperator in Oost-Afrika, in een presentatie tijdens het evenement. “Je moet in kleinere stappen bouwen, net op tijd. Daarom is een deel van een modulaire aanpak echt nuttig.”

De voordelen van geprefabriceerde datacenters

Ongeacht de locatie hebben geprefabriceerde modulaire datacenters vergelijkbare voordelen, waaronder het snel toevoegen van rekenkracht. “We kunnen precies dezelfde benadering hebben voor elektronische [datacenter] kamers [met behulp van geprefabriceerde modulaire ontwerpen] in Santiago, Amsterdam, Warschau, Toronto en overal in de VS”, aldus Edmund Wilson, COO en medeoprichter van EdgeConneX, die datacenters bouwt en runt in de Verenigde Staten, Europa en Zuid-Amerika. “Klanten vinden dat leuk, dat vinden we leuk, dat soort operaties. Snelheid en schaal zijn de belangrijkste onderscheidende factoren [van geprefabriceerde modulaire datacenters]”, zei Edmund in een presentatie op ons evenement.

Het evenement omvatte een rondleiding door de nieuwe Vertiv-faciliteit in Kroatië, evenals de “power modules”, waaronder een elektrische verdeelkast, UPS (Uninterruptible Power Supply), batterijen en koeling. Dit soort technologie, dat − vaak onzichtbaar is voor bedrijven en consumenten, is van vitaal belang om onze digitale infrastructuur soepel te laten draaien. “Als de servers [van een datacenter] het brein van het datacenter zijn, zijn de stroommodules het hart, omdat ze de servers draaiende houden”, aldus šKreimir Krpan, EMEA-verkoopdirecteur, wereldwijde oplossingen bij Vertiv, tijdens de rondleiding door onze nieuwe fabriek.

Terwijl de computerbehoeften van de wereld blijven groeien, zet Vertiv zich in om de best mogelijke fysieke infrastructuur te bieden ter ondersteuning van digitale diensten. Geprefabriceerde modulaire datacenters worden een steeds belangrijker onderdeel van deze infrastructuur.

Stap binnen en volg de rondleiding door onze nieuwe modulaire faciliteit door u te registreren en op aanvraag te kijken.

Gerelateerde artikelen

PARTNERS
Overzicht
Partner-login

Taal & locatie